8 greșeli care îți distrug viața

Manipulatorii – în mod intenționat sau nu – se joacă cu temerile, îndoielile și dorințele noastre. Alții se joacă cu sentimentele frumoase – dragostea, recunoștința, speranța, simțul datoriei. Iată câteva dintre cele mai obișnuite trucuri de-ale lor și cum le poți elimina:

1. Vina

Un om care se simte vinovat e gata să facă orice pentru a se revanșa, iar tocmai pe acest lucru mizează manipulatorii. Nu cumva îți asumi prea multe responsabilități, inclusiv pentru emoțiile altei persoane? Fiecare poate să aleagă cum reacționează într-o anumită situație. Dacă ai făcut ceva greșit, cere-ți scuze, dar nu-l lăsa pe manipulator să te controleze.

2. Frica de a-ți strica imaginea bună

Manipulatorii se joacă nu numai pentru a obține anumite beneficii, ci și pentru a se amuza și pentru a se simți puternici. Victimele lor devin oameni nesiguri, pentru că le e frică să nu cadă de fraieri. Înainte de a face orice, gândește-te mai întâi dacă ai cu adevărat nevoie de acel lucru. Nu răspunde tuturor provocărilor. Nu e nimic stânjenitor în asta. Cel mai bine e să nu riști.

3. Simțul datoriei

FOLLOW ME

Mai ales prietenii și rudele apropiate jonglează cu simțul datoriei, putând să-ți complice foarte mult viața. E important să înțelegi că trebuie să îi ajuți, dar că nu trebuie să fii mereu la dispoziția lor. Bineînțeles, e greu să refuzi o persoană dragă, dar poți încerca să ajungeți la un compromis care să nu lezeze interesele niciunei părți.

4. Frica de a rămâne singur

Dragostea adevărată nu poate fi cumpărată, indiferent câte lucruri materiale îi pui celuilalt la dispoziție sau câte servicii îi faci. E important să înveți să te respecți și să înțelegi că meriți mai mult decât un partener sau un prieten dezinteresat.

5. Sentimentul de recunoștință

Oamenii se pot juca la nesfârșit cu sentimentul de recunoștință, amintindu-ți de serviciile pe care ți le-au făcut cu orice ocazie. Manipulatorii se folosesc de acest lucru. Dacă nu te-ai simți însă bine făcând ceva pentu un prieten, ar trebui să refuzi într-un mod politicos.

 

6. Sentimentul de milă

Manipulatorii se folosesc uneori de blândețea și compasiunea cuiva cu multă îndemânare. Nu lăsa pe nimeni să se folosească de tine.

7. Frica de singurătate

Multe persoane rămân alături de cineva obraznic și neiubitor doar fiindcă le e frică să rămână singuri. Manipulatorii lovesc adesea în stima lor de sine, făcându-și victimele să se simtă și mai inutile. Crede în tine, respectă-te și iubește-te. Numai în acest mod îți poți da seama dacă cineva nu te tratează cum trebuie și poți să nu cazi în capcana fricii de singurătate.

8. Speranța

Poți să speri că manipulatorul își va schimba comportamentul, dar el va specula și acest lucru. Nu te lăsa însă amăgit/ă. Fii atentă la faptele sale. Nu te sfii să pui niște termene limită sau să îi ceri anumite lucruri. Dacă problemele nu se rezolvă și tot nu se rezolvă, pleacă de lângă el până nu e prea târziu.

 

 


 

Dacă sunteți viitoare mămici sau proaspete mămici și vă confruntați cu problemele pe care le aveam și eu înainte să-mi stabilesc un program și reguli pe care să le urmez, vă aștept să aflați de ce bebelușul tău nu are un somn liniștit și cum să devii o mama odihnită cu un copil fericit!

Ce veți învăța de la acest curs:

Vei învăța cum să hrănești corect bebelușul

Vei ști cum să îl faci să ia în greutate

Vei seta obiceiuri sănătoase pentru copil

Vei ști care este ciclul sănătos de evoluție al bebelușului și cum să îl susții

Vei învăța să crești copii sănătoși și independenți

Vei învăța cum să alimentezi emoțional relația mamă-copil

Vei recunoaște cele mai frecvente greșeli pe care le faci în relația cu copilul tău

Vei primi o listă de produse pe care să le cumperi

Vei învăța când și cum să introduci alimente în diversificare pentru a seta obiceiuri alimentare sănătoase pentru toată viața

Fiecare mămică va primi kit-ul bebelușului fericit, dar și alte surprize și cadouri din partea sponsorilor evenimentului.

0 comentarii pe “8 greșeli care îți distrug viața

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.