8 GREȘELI care îți strică MAȘINA! Nu le mai face!

Odată cu creșterea experienței la condus, apar tot mai multe obiceiuri ale șoferilor care, din nefericire, nu sunt întotdeauna foarte productive. Cu cât șoferii au mai multă experiență, cu atât e mai greu să scape de ele. Iată câteva dintre obiceiurile proaste ale șoferilor de care ar trebui să te ferești:

1. Sprijinirea mâinii pe schimbătorul de viteză

Mulți șoferi obișnuiesc să-și țină mâna pe schimbător. Nu ar trebui să faci asta, deoarece trebuie să stai cu ambele mâini pe volan! În plus, presiunea poate dăuna cutiei de viteză, iar schimbătorul s-ar putea să înceapă să funcționeze mai greu.

2. Plinul numai când rezervorul e aproape gol

Atunci când nu folosești mașina, în rezervorul de benzină se acumulează impurități, iar pe fund se formează sendmente. Murdăria ajunge în pompa de combustibil, afectând-o pe aceasta și filtrele sale. Pe timp de iarnă e nevoie să ai rezervorul cel puțin pe jumătate plin, pentru a evita acumularea masivă de impurități.

3. Frânele dese

FOLLOW ME

Fii atent la distanța dintre tine și alte mașini sau obiecte și circulă cu o viteză adecvată – după cum ți se spune la școala de șoferi. Dacă încetinești mereu când nu e nevoie, pregătește-te să-ți înlocuiești regulat plăcuțele de frână și discurile, ca să eviți situațiile neplăcute. De asemenea, ar trebui să monitorizezi cu atenție nivelul lichidului de frână.

4. Ignorarea sunetelor ciudate


Zgârieturile ciudate și zgomotele neobișnuite sunt un semn că ceva nu funcționează cum trebuie. Mulți le ignoră, iar mașina se defectează în cele mai nepotrivite momente. Controlează-ți mereu mașina atunci când auzi ceva ciudat.

5. Nefolosirea frânei de mână

Pentru a urca o pantă cu succes, ține piciorul pe pedala de frână, apoi schimbă cutia în modul de parcare, ridică frâna de mână și abia apoi ia încet piciorul de pe pedala de frână.

6. Plecarea cu motorul neîncălzit

Cele mai multe motoare nu au nevoie de încălzire. Dar merită să ții minte că în timp ce acul se ridică la temperatura de operare, nu poți ajunge la mai mult de două mii de turații. Când temperatura e sub zero grade ar trebui să pornești mașina și să aștepți un minut sau două înainte de a începe să conduci.

7. Ținerea piciorului pe frână în pante

Mulți oameni își țin piciorul pe pedala de frână atunci când coboară o pantă, ca să fie gata să frâneze oricând. Acest lucru supraîncarcă sistemul de frânare și uzează plăcuțele și discurile. În această situație ar trebui să treci la o treaptă de viteză inferioară, ca să apară frâna de motor.

În plus, verifică-ți mașina înainte de a o închide

Hoții au un nou truc – deschid mașina cu o monedă. Ei o introduc în mânerul ușii pasagerului, deoarece șoferii nu sunt foarte atenți la ea atunci când sunt singuri. Ai mai multă grijă.

 

Citește și: 12 TRUCURI de ÎNCREDERE care te ajută să-ți păstrezi MAȘINA curată

Indiferent cât de tare încerci să-ți ții mașina curate, tot se va murdări. E inevitabil, pentru că adună tot gunoiul nedorit de pe drumurile lungi. Asta nu ar trebui să te deranjeze, dacă știi să-ți cureți mașina ca un profesionist. Există numeroase produse de curățare pe piață, dar acestea sunt pline de chimicalee care ar putea să facă mai mult rău decât bine mașinii tale iubite.

Iată câteva trucuri ușoare de curățenie care îți vor readuce mașina la gloria strălucitoare de odinioară, o dată pentru totdeauna – iar partea cea mai bună e că ai toate ingredientele necesare prin preajma casei.

1. Șervețele pentru suprafețe

Oferă o nouă utilizare șervețelelor de bebeluș. În loc să folosești șervețelele pentru mașini din comerț, încearcă-le pe cele de bebeluș. Acestea nu conțin chimicale dăunătoare și sunt grozave pentru îndepărtarea prafului și a mizeriei.

2. Oțet și bicarbonate de sodiu

Te-ai săturat de petele acelea urâte de pe covorașe? Amestecă oțet cu bicarbonate de sodiu până creezi o pastă. Aplică această pastă pe pete folosind o periuță de dinți. Lasă să se usuce, apoi folosește aspiratorul pentru a scăpa de resturi.

3. Pensulă 

Pentru a curăța orificiile și butoanele mașinii, folosește o pensulă obișnuită.

4. Ulei de măsline

În loc să folosești spray-uri toxice pentru a-ți curăța bordul, încearcă să-l ștergi cu un șervețel și ulei de măsline. Bordul tău va străluci de curățenie.

5. O sticlă de apă și cauciuc

Umple-ți sticla de spray cu apă și pulverizează pe locuri, apoi folosește un cauciuc pentru a atrage tot părul de pisică de pe scaune.

6. Odorizant natural pentru mașini

De acum poți arunca odorizantele din comerț pe geam. Amestecă bicarbonate de sodiu cu ulei de lavandă, eucalipt sau mentă într-un borcan. Fă-i câteva găuri în partea de sus. Amestecul va elimina toate mirosurile neplăcute din mașina ta, care va mirosi ca nouă.

7. Ștergătoare de parbriz

Pentru a-ți curăța parbrizul, e o idee bună să folosești alcool sanitar. Acesta previne toate tipurile de neregularități și îți menține parbrizul strălucitor.

8. Oțet și ziar pentru ferestre fără dâre

Uneori, pe parbrizul și pe ferestrele tale pot să apară dâre, ceea ce te împiedică să vezi clar. Pentru a scăpa de ele freacă geamurile cu o bucată de ziar pe care ai turnat niște oțet.

9. Roți strălucitoare

Amestecă părți egale de apă cu oțet și pulverizează pe părțile din crom ale roții ca să le faci să strălucească de parcă ar fi la expoziție.

10. Soluție de curățare naturală pentru roți

Amestecă bicarbonate de sodiu și apă și freacă roțile folosond o pensulă, apoi clătește.

11. Soluție organică pentru curățarea mașinii

Pentru a-ți curăța mașina, amestecă săpun lichid cu apă. Freacă suprafețele mașinii, lasă să se usuce, apoi spală și usucă.

12. Pentru faruri strălucitoare

Pentru a-ți lustrui farurile folosește oțet – farurile tale vor străluci.

Citește și: Ce MAȘINĂ ți se potrivește în funcție de ZODIE

Pentru mulți oameni, mașina nu e doar un mijloc de transport, ci o necesitate vitală, iar achiziâkonarea uneia este un proces complicat și important. Dacă nu știi exact ce ar trebui să alegi, iată ce spune horoscopul că ți se potrivește:

1. Berbec

1-5-1200x642-6717129

Berbecii apreciază viteza și nu-și pot imagina viața fără ea. Lor li se potrivesc cel mai bine mașinile sport în culori strălucitoare, precum un Ferrari roșu.

2. Taur

2-5-1200x642-2118410

La o mașină, Taurii apreciază confortul și spațiul. Îndreaptă-ți atenția spre vehiculele germane, pe care te poți baza întotdeauna. Gândește-te la o minidubă pentru întreaga familie.

3. Gemeni

3-5-1200x1200-3803905

Cei din zodia Gemeni apreciază mașinile cu sisteme de sunet bune și sunt dispuși să investească foarte mult în ele. Lor le place noutatea, așa că tind să-și schimbe frecvent mașina. Orice mașină cu un sistem de sunet bun e potrivită pentru ei.

4. Rac

4-5-1200x642-7743887

Racii adoră mașinile retro, iar cele sport nu-i interesează deloc. Ei caută siguranță, soliditate și calitate. Ei vor alege mașini pentru întreaga familie, nu numai pentru ei.

5. Leu

Leii apreciază mărcile frumoase și populare. Mașina visurilor lor este un Cadillac lung și luxos, dar o vor trata probabil ca pe o jucărie.

6. Fecioară

6-4-1200x642-2028719

Fecioarele își aleg mașina într-un mod foarte practiiic, deoarece ei vor una prietenoasă cu mediul, compactă și cu opțiuni ergonomice. Ele ar trebui să aleagă o mașină urbană care poate fi parcată într-un spațiu mic și care consumă puțin.

7. Balanță

7-3-1200x642-6073766

Balanțele sunt cei mai răi clienți, deoarece sunt extrem de pretențioase. Ei evaluează aspectul exterior al unei mașini, dar și componentele, căutând o mașină în care să fie în siguranță și pe care să se poată baza. Prin urmare, cea mai bună alegere pentru ei este Mercedez Benz.

8. Scorpion

8-3-1200x642-5165111

Scorpionii au în sânge pasiunea pentru vitezele mari. Ei testează constant puterea și rezistența mașinilor. Cele mai bune alegeri pentru ei sunt Porsche sau BMW.

9. Săgetător

9-2-1200x642-3789222

Săgetătorii își aleg mașina în funcție de mărime și prestigiu. Dacă o marcă nu e populară, Săgetătorii nici nu se vor uita la ea, indiferent cât de confortabilă e. Ei ar putea alege modelele mari de la Toyota și Volkswagen.

10. Capricorn

10-2-1200x642-1891636

Capricornii nu își schimbă des mașinile și preferă să cumpere una care să dureze toată viața. Cele mai importante caracteristici pentru ei sunt rezistența, performanța excelentă, ușurința de a găsi obiecte de rezervă. Mașina unui Capricorn ar trebui să poată trece peste orice obstacol, așa că ei ar trebui să-și ia un Jeep.

11. Vărsător

11-1-1200x642-7410611

Vărsătorii nu au nevoie de o mașină, deoarece au alte mijloace de transport în sânge, precum motocicletele, care le oferă libertate. Dacă vor totuși o mașină, ar trebui să-și ia una decapotabilă.

12. Pești

12-1-1200x642-9024400

Peștilor le plac lucrurile simple și evită mașinile extravagante. La o mașină, pentru ei contează să aibă viteză bună și un motor puternic.

Citește și: 10 trucuri EXTRAORDINARE de CURĂȚENIE

În sfârșit ai chef să faci curat, ți-ai pus mănușile și…îți dai seama că ai rămas fără detergent. Iată niște modalități prin care poți remedia astfel de probleme cât ai clipi, fără să cheltuiești prea mulți bani.

1. Cratițele arse și tavele de prăjituri

Bicarbonatul de sodiu și apa oxigenată îți vor aduce cratițele arse, tigăile și tăvile într-o stare aproape perfectă, cu minimum de efort.

2. Marginile geamurilor

Presară niște bicarbonat de sodiu în colțuri, apoi toarnă cu atenție oțet alb pe margini. Așteaptă să se calmeze spuma și îndepărtează murdăria.

3. Cada

Amestecă oțet și pudră de curățat în proporții egale și aplică pe zonele cu probleme. Las-o 10 minute și freacă apoi cu o perie și clătește.

3. Mașina de spălat

Mașina de spălat este unul dintre cele mai folosite aparate din casele noastre și se murdărește destul de des. Pentru a scăpa de miros, pornește programul cel mai fierbine, fără haine în mașină Adaugă niște bicarbonat de sodiu și oțet distilat alb în tambur.

4. Linile de mortar

Pentru a curăța liniile de mortar și pereții din baie, folosește un detergent pentru toaletă cu înălbitor și o perie tare. Podeaua şi pereţii vor străluci.

5. O canapea cu microfibre

Mai întâi, încearcă să freci nişte alcool pe pete, apoi pulverizează pe canapea niște apă distilată. Freacă până dispar inelele de apă, apoi perie canapeaua cu o perie tare.

6. Peria de păr

Pentru a scăpa de firele de păr, taie unul din tei rânduri de peri. Amestecă bicarbonat de sodiu în apă caldă și pune peria în soluție. Câtev minute mai târziu vei putea curăța tot părul.

7. Gurile de aerisire

Folosind o pensulă cosmetică veche sau una de vopsea, poți curăța gurile de aerisire de praf. Nici chiar aspiratorul nu s-ar descurca ma bine.

8. Sticlele și vazele

Sarea, săpunul și apa caldă creează o soluție magică ce va curăța toate obiectele de sticlă. Umple-le cu soluția, scutură-le și clătește cu apă. Repetă procedura dacă e nevoie.

9. Locurile din mașină

Pentru a economisi bani, curăță-ți singur scaunele de la mașină. Folosește această soluție preparată în casă: amestecă detergent lichid, bicarbonat de sodiu, oțet și apă. Pulverizează pe banchete și freacă-le cu o perie tare.

10. Podeaua

Pasta de dinți va face minuni în privința petelor de marker permanent de pe parchet. Pune puțină pastă de dinți pe podea și frecă puțin mai târziu cu un burete sau o cârpă din microfibră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.