8 INVENȚII GENIALE pe care îți vei dori să le ai începând de MÂINE

E timpul să îți reîncarci bateriile. Nu contează cum îți place să te relaxezi – poate vrei să stai toată ziua la plajă sau să trăiești niște aventuri în natură. Inventatorii moderni au creat dispozitive electronice care vor fi utile tuturor. Iată cum au reușit ei să-și facă produsele compacte și multtifuncționale:

1. Mască pentru scufundări

Masca Ninja a fost inventată oentru cei care nu știu sau nu le place să se scufunde cu mască deoarece trebuie să învețe să respire printr-un tub. Cei care au creat masca au făcut posibilă respirația oamenilor fără adaptări speciale.

2. Scooter de apă

3. Brățara de salvare

Brățara Kingii este cu adevărat utilă celor care care nu se simt foarte siguri în apă. În caz de urgență, poți apăsa un buton și o pernă de salvare se va umfla în numai câteva secunde.

FOLLOW ME

This wristband could save lives from drowning. #gigadgets #kingii #lifesaver

A post shared by GI Gadgets (@gigadgets) on

Această jucărie subacvatică arată ca o armă secretă a agentului 007. WhiteShark MIX este cel mai mic scooter de apă și încape într-un rucsac. Cu ajutorul său, te poți scufunda pentru 2.5 ore la o adâncime de 40 de metri.

4. Siguranță pentru plajă

Acest lucru este o invenție ingenioasă pentru cei cărora le place să se relaxeze pe plajă. Cheile, telefonul și ochelarii vor rămâne neatinși dacă îi ascunzi în seiful închis Vault Beach. Poate fi folosit și pe post de mini frigider.

5. Branț pentru picioare


Nakefit este un nou tip de „încălțăminte”, care înlocuiește șlapii pentru plajă. Cu ajutorul lor poți merge pe nisipul încins sau pe pietre alunecoase păstrându-ți sănătatea picioarelor.

6. Sticlă cu filtru pentru apa dulce

Cu ajutorul sticlei The Grayl, orice apă dulce devine potabilă. Trebuie doar să colectezi lichidul într-un recipient special, să-l treci prin filtru – și voila! Ai apă proaspătă pe care poți să o bei.

7. Hamacul cort

Pentru cei cărora le place să se odihnească în drumeții, hamacul cort este o invenție minunată. Este rezistent la apă, așa că îi protejează pe turiști de ploaie în timpul excursiilor.

8. Încărcătorul lanternă

Lanterna BioLate Baselantern este controlată prin intermediul unui smartphone și poate servi drept încărcător. Acest dispozitiv compact are o baterie suficient de puternică pentru a dura o eternitate. Este esențial pentru plimbări sau adunările urbane sub clar de lună.

 fi-9268601

Citește și: 7 INVENȚII geniale care ne demonstrează că VIITORUL e ACUM!

Ai văzut vreodată o invenție science fiction interesantă și ți-ai dorit să fie a ta? Dacă e așa, există niște vești bune: cele mai multe dintre aceste dispozitive incredibile ale viitorului deja există”.

Iată câteva exemple care te vor lăsa cu gura căscată:

1. Linia pentru degete

Majoritatea oamenilor își folosesc mâinile atunci când încearcă să explice mărimea vreunui lucru. Acum poți vorbi despre măsurile oricărui obiect cu mult mai multă acuratețe! Această invenție ingenioasă te ajută să afli cât de lat e pervazul ferestrei camerei, de exemplu.

2. Messenger offline

Dispozitivul goTenna îți permite să trimiți mesaje text unui dispozitiv similar chiar și atunci când nu e semnal sau wi-fi. goTenna poatre fi foarte util atunci când călătorești în zone mai izolate.

3. Pix scanează-și-desenează

Acest pix revoluționar care poate desena cu orice culoare este probabil visul oricărui artist sau designer. Acest dispozitiv scanează obiectele și mimeză culorile lor atunci când e folosit.

4. Dispozitiv pentru traducerea de-la-câine-la-om

No More Woof este un dispozitiv care îți permite să comunici direct cu cățelușul tău. Câinii care vorbesc nu se mai găsesc acum doar în desenele animate. Cu ajutorul acestui dispozitiv, vei putea înțelege când prietenul tău blănos îți spune că îi e foame sau că vrea să iasă la plimbare.

5. O plantă care strălucește în întuneric

Niște pasionați de biotehnologie au creat recent o plantă care strălucește în întunerci. Folosind un set de gene de la niște bacterii luminoase, ei au dezvoltat o plantă de tutun care produce propria sa lumină fără baterie sau panou solar.

6. Mini imprimantă portabilă

O companie din Israel numită ZUtA a creat o imprimantă simplă, care poate fi purtată în buzunar și care poate imprima orice document chiar și atunci când ești pe-afară. Ai nevoie doar de un smartphone pentru a o controla.

7. Cititor cu degetul

FingerReader este un inel care scanează textile și le citește tare. Poate chiar să le și traducă. Dispozitivul a fost creat special pentru nevăzători și pentru cei cu probleme de vedere. Atunci când cineva vrea să citească un text, ttrebuie doar să-și îndrepte degetul spre suprafața cu textul, iar dispozitivul va începe să citească. Atunci când deviezi de la rândul pe care îl citești, inelul începe să vibreze.

Citește și: 10 invenții GENIALE pe care o să le vrei numai pentru TINE

Uneori, inventatorii par să ne citească perfect gândurile. Ideile lor pentru noi dispozitive sau alte obiete pentru gospodărie sunt atât de potrivite și funcționează atât de bine că se poate spune, fără exagerare, că ei împlinesc visurile oamenilor. Alteori, creativitatea îi face să inventeze ceva la care nici nu am îndrăznit să visăm, dar care fac viața o bucurie.

1. O fereastră balcon


Modelul special al acestor ferestre de acoperiș le permite să se transforme într-un balcon mic în doar câteva momente.

2. Un scaun pentru o familie mare


Scaunul cu două locuri în plus pentru copii va fi foarte folositor odată cu nașterea celui de-al treilea copil.

3. Salteaua care vă permite să vă luați în brațe cum trebuie


Astfel nu vă veți mai deranja. Salteaua va fi apreciată și de cei cărora le place să doarmă pe o parte.

4. Adeziv modelabil


Acest material moale și flexibil e incredibil de versatil. Îți poți repara găurile din pantofi, poți crea cuiere sau poți să repari chiar și încărcătoarele de telefon stricate. Lista poate continua la nesfârșit.

5. Umbrele cu un model ascuns


Aceste modele pot să fie văzute numai când umbrela e udă.

6. Lampa lună


Această lampă în formă de lună incredibil de realistă e ideală pentru oamenii romantici, fiindcă acum poți avea o parte din spațiu acasă. Poate fi agățată pe pereți sau tavan sau pusă pe podea și e disponibilă în diverse mărimi.

7. Sticla de lemn


Cu ajutorul acestei sticle de stejar, poți să consumi băuturi de o calitate mullt mai bun. Pune niște vin sau bere în sticlă, așteaptă 2-48 ore, apoi bucură-te de gustul îmbunătățit.

8. Lampa universală


Această lampă portabilă în formă de ghirlandă poate fi pusă oriunde. LED-urile sale strălucitoare luminează perfect suprafețele înconjurătoare. În plus, lampa e rezistentă la apă.

9. Mașina de spălat cu o ușă specială pentru a băga haine în plus


Foarte folositoare celor care bag rufele la spălat, pornesc mașina, iar apoi își dau seama că au uitat de câteva haine.

10. Mingea antistres cu efect de zoom


Niște mape super detaliate au fost desenate pe suprafața mingii, dar trebuie să o strângi foarte tare ca să le vezi.

Citește și: 6 invenții simple care i-au făcut pe creatorii lor MILIONARI

Te-ai fi gândit vreodată să inventezi smiley face-ul? Eu una, nu.

Există un număr foarte mare de invenții simple pe care le știm cu toții, dar despre care nu știm de unde au apărut. Cele mai simple lucruri inventate vreodată i-au făcut pe creatorii acestora milionari!

Te-ai gândit vreodată că ai putea inventa ceva ce ar putea să fe folositor pentru milioane de oameni? Nu se știe ce idee genială vei avea care te-ar putea face și pe tine milionar!

1. Smiley 

1-72-4135815

Artistul american Harvey Ball a inventat imaginea de Smiley, pe care o știm cu toții, în 1963. El a fost plătit cu doar 45 $ drepturi de autor. Ulterior, doi frați, Bernard și Murray Spain, și-au dat seama că acest emoticon Smiley avea un potențial de marketing imens. Ei au reușit să câștige 50 de milioane $ pentru vânzarea emoticonului ca imagine licențiată.

2. Hola-Hoop-ul

5-1-5483177

O jucărie care a dobândit o popularitate incredibilă într-un interval scurt de timp este hola-hop-ul. Vânzările pe care le-a înregistrat au fost de 100 de milioane de dolari. Inventatorul s-a inspirat atunci când a văzut niște copii că se jucau cu un cerc din bambus. A înlocuit bambusul cu plasticul și a devenit brusc foarte bogat.

3. Sticla cu gâtul în jos

6-61-8804140

Această sticlă cu un capac special a apărut pentru prima dată în 1991. Paul Brown, este inventator și a vândut invenția prima oară unui producător de șampon, apoi a fost preluată de Heinz, care a început să-l folosească cu succes pentru propriile sale produse. Brown a vândut compania în 1995, când sticla era atât de celebră încât i-a adus 14 milioane $.

4. Plasturele

7-56-5903616

Acesta poate fi găsit în orice trusă de prim ajutor. Este unul dintre cele mai simple mijloace de acordare  a primului ajutor, apărând rănile împotriva infecțiilor și ajutându-le să se vindece repede. A fost inventat în 1920 de către un bărbat care lucra pentru compania Johnson & Johnson, după ce soția lui s-a tăiat în timp ce pregătea masa. Astăzi este vândut în cantități inimaginabile.

5. Papuci crocs

8-51-4491578

În ciuda faptului ca a fost un fenomen de scurtă durată, la timpul lor, acești pantofi au fost foarte populari. Au fost inventați pentru a fi folosite în saloanele de înfrumusețare. După ce s-a vândut primul lot, creatorii au întrevăzut un potențial de vânzare semnificativ.

6. Post-it

9-41-3500898

Deși este doar o bucată de hârtie cu o bandă de adezivă care poate fi ușor lipită de diverse obiecte, popularitatea acestei invenții este uriașă. Ideea a apărut total accidental de către Spencer Silver. Inițial a fost doar galben, dar în timp au fost adăugate și alte culori, iar averea lu Spencer a ajuns la 1 miliard $.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.