#TIPS&TRICKS

8 legume MIRACULOASE pe care poți să le replantezi

Scris de Ela la 08 noiembrie 2016

Este foarte dificil să ai întotdeauna în bucătarie legume proaspete. Dar, este foarte ușor să  le crești în propria bucătartie deoarece o mulțime dintre ele încep să încolțească de îndată ce intră în contact cu apa.

Iată o listă cu 8 dintre cele mai bune plante pe care le poți crește la tine acasă:

Publicitate

Ceapa de vară

1-ceapa
Va începe să crescă imediat ce îi scufunzi rădecinile într-un pahar mic cu apă. Amintește-ți doar să pui ceapa într-o cameră luminoasă.


Usturoiul

2-usturoi
Rădacinile usturoiului pot germina cu ușurință dacă sunt lăsate în apă. Firicelele de usturoi au un gust rafinat și dau un plus de savoare salatelor și sosurilor.

Varza chinezească

Publicitate

3-legume

Scufundă-i radacinili într-un castron cu apă și las-o într-o cameră luminoasă timp de 1-2 săptămâni, după care o poți planta într-un ghiveci.

 Morcovii

4-morcovi
Taie partea de sus a morcovilor și pune-o în apă. Aceștia vor începe să încolțească și să crească din nou.

Busuiocul

5-busuioc
Atunci când busuiocul atinge 3-4 cm în lungime, pune mugurii de busuioc într-un pahar cu apă și lasă-i la soare. După ce lungimea lor s-a dublat, replantează-i. În curând vei avea o plantă sănătoasă și complet dezvoltată.

Publicitate

Țelina

6-telina
Taie baza bucății de țelină și pune-o într-un pahar sau o cană cu apă caldă, după care, pune-o la soare. După ce frunzele vor începe să crească în centru ei, o poți replanta în pământ.

Salata verde

7-salata

Salata va începe să crească din nou dacă o scufunzi jumătate în apă timp de câteva zile. Când frunzele verzi vor începe să crească, o poți replanta în pământ.

 Coriandrul

8-coriandru
Coriandrul este o altă plantă care începe să crească dacă o scufunzi în apă, iar după câteva zile o poți replanta în pământ. Fii gata să te bucuri de aroma lui!

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--