8 lucruri neobișnuite pe care nu le știai despre dezinfectarea mâinilor

8 fapte neobișnuite pe care nu le știai despre dezinfectarea mâinilor

8 lucruri neobișnuite pe care nu le știai despre dezinfectarea mâinilor. Igiena personală este întotdeauna pe primul loc. Din cele mai vechi timpuri oamenii au căutat metode prin a se curăța din ce în ce mai bine. În secolul al XIX- lea Joseph Lister a început să cerceteze în adevăratul sens al cuvântului despre dezinfectarea diferitelor suprafețe. Astfel a cercetat acidul carbolic care a fost folosit pentru dezinfectarea conductelor de canalizare din Londra.

Dezinfectantul pe care îl folosim cu toții în ziua de astăzi a apărut abia în 1966, creatorul său fiind Lupe Hernandez. Aceasta era de profesie asistenă în California. Ea a fost cea care a inventat și patentat gelul de bază de alcool. Deși formula era testată și dovedită a fost pusă spre vânzare abia în 1988.

8 lucruri neobișnuite pe care nu le știai despre dezinfectarea mâinilor

1. Ce este chiar un aparat de igienizare?

Dezinfectantul este un antiseptic sub formă de gel pe bază de alcool sau non-alcool. Compoziția sanitizantului include și agenți antibacterieni suplimentari care nu numai protejează, dar și hidratează pielea mâinilor. Astfel, ucide majoritatea bacteriilor, fără a provoca vreun rău semnificativ pielii.

2. Cum funcționează?

Alcoolul din instalația de deshidratare este super-eficient și distruge destul de ușor diverse bacterii și viruși. În viața reală, a scăpa de toți germenii nu va funcționa. În afară de asta, dezinfectantul funcționează cel mai bine atunci când nu există mizerie vizibilă pe mâini. De exemplu, dacă te-ai spălat pe mâini și apoi le-ai tratat cu un gel antibacterian.

3. Care este modul corect de a utiliza instalația de desfacere?

În general, ar trebui să utilizați produse de dezizolare manuală dacă nu aveți acces la săpun și apă. Dar înainte de asta, ștergeți-vă mâinile cu șervețele umede pentru a îndepărta cât mai multă murdărie. Nu este recomandat să folosiți dezinfectant în fiecare zi, deoarece pielea dvs. va deveni în cele din urmă iritată și uscată. Iar pielea uscată va duce aproape întotdeauna la fisuri și micro-răni, ceea ce face mai ușor accesul germenilor în fluxul sanguin. În plus, bacteriile și virusurile dezvoltă adesea rezistență la antiseptice. Sunt doar legi fundamentale ale evoluției.

4. Care produse de igienizare sunt cele mai bune?

Studiile au arătat că igienizantele cu 60-95% alcool sunt cele mai bune la uciderea germenilor. Și în ceea ce privește gelurile non-alcoolice, ele reușesc  să ucidă bacteriile și virușii. În schimb îți vor usca pielea și poți avea mâncărime. Nu le folosiți, decât dacă nu aveți absolut nicio altă opțiune.

FOLLOW ME

5. Doza corectă este importantă

Nu trebuie decât să stoarceți o picătură de gel și să o frecați puternic până când mâinile dvs. sunt uscate. Ar trebui să dureze aproximativ 30 de secunde dacă o faci bine. Nu lăsați mâinile umede. Nimănui nu-i place asta.

6. Dezinfectorul de mână este un jucător de echipă

Așa cum am menționat anterior, dezinfectantul de mâini este îngrozitor la îndepărtarea murdăriei, așa că mai întâi, trebuie să vă spălați pe mâini cu săpun și să le lăsați să se usuce. Doar atunci ar trebui să folosești gelul. Acest combo va ucide cu siguranță aproape 99% din germeni.

7. NU consumați dezinfectant de mână!

Acest lucru trebuie spus: dezinfectanții de mână nu sunt alimente și nu ar trebui să fie folosiți pentru gargararea gâtului. Toți sanitizatorii pe bază de alcool conțin alcool etilic, care este practic otravă. Acesta este motivul pentru care instalația de igienizare trebuie să fie ascunsă undeva copiii dvs. nu vor putea să-l ajungă.

8. Câteva moduri neobișnuite de a folosi dezinfectactul de mâini:

-Poate fi folosit pentru a curăța ecranul telefonului și ochelarii, făcându-i mai strălucitori (și mai sigur de utilizat).
-A folosit cineva markere permanente pe tablă sau o cămașă preferată? Dezinfectorul de mână cu alcool va face o lucrare rapidă a acelei mici probleme.
-Când este frecat pe mușcăturile de țânțar, acesta va calma mâncărimea.

 

Citește și: Ce trebuie să știi dacă ai acest copăcel acasă. Dacă nu îl ai, ar fi bine să-ți iei

 

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.