Ceaiuri neobișnuite și delicioase care activează metabolismul

Mesele mici si dese, cheia marilor succese!

E acea periodă a anului: ianuarie-februarie. Când resimt greutatea iernii, oboseala, lipsa soarelui și când e bine să fac și altceva în afară de sport și mâncare sănătoasă pentru a-mi recăpătă tonusul.

Mesele mici si dese, cheia marilor succese!

Una dintre cele mai subestimate metode de revitalizare este consumul de ceaiuri bogate în antioxidanți.

Unele ceaiuri sunt cu și până la 90% mai eficiente în arderea grăsimilor decât cafeaua.

Podiumul este câștigat de ceaiul verde (pentru că este foarte popular) dar există și ceaiuri mai puțin cunoscute și al căror efect merge dincolo de pierderea în greutate spre detoxifiere, prevenirea cariilor și a cancerului.

1. Anason stelat – ajută digestia

Anasonul stelat este fructul unui copăcel veșnic verde (Illicium verum), originar din China și ne ajută la tratarea problemelor digestive, a stărilor de vomă etc.

FOLLOW ME

721DVM

O infuzie făcută dintr-o lingură de anason lăsată 10 minute în apă fierbinte, îndulcită, se bea încet, cu înghițituri mici când ne doare stomacul.

 2. Porangaba – ajută la pierderea kilogramelor în plus.

Planta de Porangaba face fructe mici, roșii care seaman cu boabele de cafea, crește în America de Sud și sunt vândute în general de vânzători ambulanți pe plajele din Brazilia. Ceaiul de Porangaba e poțiunea de slăbit a Braziliei și conține cafeină, alantoină, acid alantoic și chiar potasiu.

poranga

Reduce pofta de mâncare, are efect diuretic și ajută la eliminarea celulitei și a depozitelor de grăsime. Doza recomandată e de o infuzie dintr-un pliculeț de ceai, consumată cu o jumătate de oră înainte de masă.

3. Ceaiul de mentă – îți conferă control asupra ceea ce mănânci.

Accelerează digestia și ajută la arderea caloriilor. Din frunzele de mentă putem pregăti un ceai răcoros, ușor care poate fi consumat cald sau rece. O lingură de frunze uscate infuzată timp de 4-5 minute în apă fierbinte, se poate consuma și îndulcit.

4. Ceaiul alb – accelerează arderea grăsimilor

Obținut din frunzele tinere și din muguri, ceaiul alb e cea mai bună alegere în lupta contra bacteriilor. Deci e anti-bacterial, anti-viral și anti-fungic. Stopează multiplicarea celulelor grase și stimulează arderea grăsimilor. Frunzele de ceai alb pot fi ținute la infuzat mai mult decât alte tipuri de ceai. Se recomandă infuzarea între 7 și 10 minute.

5. Ceaiul verde – reface metabolismul

Cercetătorii susțin că EGCGul din ceaiul verde accelerează metabolismul și pierderea kilogramelor (până la 70 de calorii pe zi). 17 studii clinice au demonstrat că ceaiul verde scade concentrația de zahăr din sânge, crește nivelul antioxidanților. Antioxidantul catechins din frunzele de ceai e responsabil cu arderea grăsimilor. Totuși, aceeași cercetători atrag atenția asupra nivelului ridicat de fluorid de sodium. Ceaiul verde se infuzează 2-3 minute la 85 de grade Celsius.

6. Yerba Mate – stimulează colesterolul bun

Cultivat de secole în America de Sud, yerba mate e considerat că inhibă dezvoltarea cancerului. Cele mai multe enzime antioxidante din corp sunt declanșate de yerba mate.

yerba mate

E un ceai bogat în polifenoli iar cei care îl consumă au un colesterol bun ridicat (astfel grăsimile nu mai oxidează). E servit traditional într-un bol scobit într-o tărtecuță și băut cu un pai de metal numit bombilla.

7. Ceaiul de trandafir – previne constipația

E una dintre aromele cele mai vechi de ceai, se obține din amestecul de petale și muguri de trandafir. Eliberează toxinele, curate pielea, conține vitaminele A, B3, C, D și E, luptă împotriva infecțiiilor, previne constipația.

a cup of karkade tea, indian sorrel

Se pot folosi doar petalele pentru ceai după ce le-am spălat. 1-2 căni de petale la o oală de 2 litri de apă se fierb timp de 5 minute.

8. Ceaiul Oolong – împiedică obezitatea

Ceai semi-fermentat, poate avea un efect mai puternic chiar decât ceaiul verde, cu o rată de ardere a grăsimilor de până la 157% mai mare.

Oolong blochează oxidarea cu 50% în doar 15 de zile. Cercetarea sugerează că ceaiul oolong crește metabolismul și arde absorbția grăsimilor.

În afară de pierderea in greutate, este benefic pentru diabetici de tip 2, pacienții cu afecțiuni cardiace, reduce tensiunea arterială, previne apariția cariilor dentare și îmbunătățește aspectul pielii datorită antioxidanților.

all-teas

Unele cercetări au ajuns la concluzia că oolong reduce nivelul colesterolului și crește nivelul de adiponectin plasmatic care previne obezitatea. Ceaiul oolong se infuzează de la 30 de secunde și până la 5 minute.

6 comentarii pe “Ceaiuri neobișnuite și delicioase care activează metabolismul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.