8 lucruri pe care este foarte IMPORTANT să le știi despre ALIMENTELE pe care le consumi

Pare că știm totul sau aproape totul despre ceea ce mâncăm, mai ales dacă citim cu atenție etichetele. Dar să fie oare așa? Iată o selecție de fapte interesante te vor face să vezi alimentele obișnuite într-o lumină nouă:

1. Cultivarea OMG este permisă în majoritatea țărilor lumii

În majoritatea țărilor lumii, plantele modificate genetic sunt cultivate fără restricții, iar până în prezent nu au existat dovezi concludente cu privire la daunele acestor culturi în comparație cu cele nemodificate. Cele mai comune OMG-uri sunt soia, porumbul, bumbacul, rapița și sfecla de zahăr.

2. Prăjiturelele cu răvașe nu vin din China

Aceste prăjiturele minunate sunt asociate în mod tradițional cu bucătăria chineză, dar acest lucru nu este altceva decât un mit, iar în China este puțin probabil să le găsești. De fapt, prăjiturelele cu răvașe au fost create în San Francisco de către americanii de origine japoneză (și nu chineză).

3. Mâncăm insecte fără să vrem

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Colorantul alimentar carmin, cunoscut și ca E120, este folosit pentru a colora produsele în roșu. Dar nu toată lumea stie că acesta este derivat din acidul carmic produs de coșenilele de sex feminin.

4. Ketchupul nu poate fi făcut din roșii

În ciuda faptului că roșiile nu sunt atât de costisitoare, ele sunt, uneori, înlocuite cu ingrediente mai ieftine, inclusiv cu piure de mere, agenți de îngroșare, coloranți și alți aditivi. Poți să recunoști falsurile dacă ești atent la culoare – ar trebui să fie roșu sau roșu închis, și la consistență: ketchup real nu ar trebui să fie prea lichid.

5. Pentru ce există găuri în biscuiți?

Găurile de pe suprafața biscuiților nu se fac în scopuri decorative, ci pentru a elibera excesul de aer din aluat. În caz contrar, biscuitele nu va fi delicat și crocant. În cazul primilor biscuiți fabricați în SUA, găurile se făceau manual

6. Canola și uleiul de rapiță – același produs

Denumirea „canola” este derivată din fraza Can a adian O il, L ow A cid, care înseamnă „ulei canadian cu aciditate scăzută”. Față de uleiul de rapiță obișnuit, canola diferă numai printr-un conținut de acid erucic mai mic (nu mai mult de 2%), care nu numai că afectează gustul produsului, dar este și toxic pentru mușchiul inimii.

7. Conținutul caloric indicat pe ambalaj poate fi inexact

Cert este că metodele de calcul al conținutului caloric în produse sunt depășite și nu iau în considerare factori precum conținutul de fibre sau caracteristicile digestiei unui anumit produs. Astfel, de exemplu, oamenii de știință au descoperit că cerealele integrale au cu 20% mai putine calorii decât înainte, iar fisticul cu 5% mai puțin.

8. Unele produse pot să dispară în curând

Din păcate, din cauza încălzirii globale și a altor factori, unele tipuri de produse sunt amenințate cu dispariția. Printre acestea se numără merele, avocado, bananele, albinele, ciocolata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.