8 lucruri pe care să nu le faci niciodată când mergi la sală

Dacă ai fost vreodată la o sală de gimnastică, ai văzut cu siguranță niște personaje care nu respectă eticheta şi te fac să îţi doreşti să fi stat acasă. Iată câteva reguli pe care ar trebui să le urmezi pentru a face experiența în sala de gimnastică mult mai plăcută pentru tine, dar şi pentru ceilalţi.

8. Nu lăsa aparatele transpirate

Nu este nimic în neregulă cu transpirația în timpul exercițiilor fizice, dar folosirea unui prosop de antrenament este o parte importantă a etichetei de gimnastică, precum și ștergerea transpirației de pe aparat după ce îl utilizezi. Amintește-ți că majoritatea aparatelor sunt acoperite cu piele, iar transpirația nu va dispărea de acolo decât dacă o ștergi

7. Nu ocupa aparatul decât dacă îl utilizezi

Sunt oameni care stau degeaba la anumite aparate. Ei trimit mesaje pe telefon, verifică conturile de socializare sau fac poze în timp ce alții așteaptă să folosească aparatul respectiv. Dacă te afli la sala de sport, ești acolo ca să lucrezi. Nu uita asta.

6. Apeluri și difuzoare

FOLLOW ME

Unii dintre cei mai enervanți oameni din sala de sport sunt cei care au conversații foarte lungi și foarte zgomotoase la telefon în timpul ce se antrenează. Aproape la fel de enervanți sunt cei care îșj doresc să asculte muzică la un volum atât de mare încât o pot auzi și alții chiar dacă au căști.

5. Aparatele sunt pentru toată lumea

Îți amintești cum la grădiniță am fost învățați că jucăriile sunt pentru toți copiii? Asa ar trebui să te comporți și în sala de gimnastică. Nu rămâne la un aparat pentru o veșnicie. Nu sa două ore pe banda de alergare dacă vezi că există persoane care așteaptă să o folosească.

4. Lăsarea greutăților peste tot

Un alt lucru pe care ar fi trebuit să-l fi învățat în copilărie este că nu trebuie să îți lași jucăriile peste tot. Aceeași regulă se aplică, din nou, la sală de gimnastică: pune întotdeauna greutățile înapoi de unde le-ai luat. Dacă le lași pe podea cineva poate să se împiedice, să cadă sau să se lovească de ele.

3. Presiunea asupra altor oameni din sala de sport

Să folosești un aparat timp de 60 de minute este nepoliticos, dar la el este și să stai în picioare cu brațele încrucișate în fața unei persoane care se antrenează, cu o privire care spune „grăbește-te”.

2. Întârziatul

Nu întârzia. Nu contează dacă este vorba de o clasă de fitness de grup sau o sesiune de antrenament personal. Acest lucru poate distrage atenția instructorului și a altor membri ai clasei. Dacă ai ajuns târziu, cel puțin încearcă să nu îi deranjezi pe ceilalți prea tare.

1. Vestiarul de la sala de gimnastica nu este baia ta personală

Chiar dacă nu te deranjează să fii văzut/ă dezbrăcat/ă, amintește-ți că există oameni care nu se simt confortabil în preajma unei persoane care este dezbrăcată. Respectă-i pe ceilalți, timpul și intimitatea lor. Reține că vestiarul de sală de gimnastică nu este baia ta personală și asigură-te că faci curat în urma ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.