8 OBICEIURI de dimineață la care ar trebui să renunți

Obiceiul este a doua natură, a spus Aristotel. Prin urmare, faci câteva lucruri fără să te gândești dacă este dăunător sau util. Mai ales dimineața, când există o lipsă clară de timp. De exemplu, o cană obișnuită de cafea sau un bol de cereale cu lapte pentru micul dejun nu sunt tocmai benefice.

Iată 8 cele mai dăunătoare obiceiuri pe care le ai dimineața:

1. Treci peste dușul de dimineață

O nouă zi înseamnă o serie de întrebări – personale sau profesionale – și căutarea de soluții. Potrivit unui doctor de la Harvard, dușul de dimineață aduce un moment rafinat de iluminare, pentru că în acel moment creierul tău este într-o stare activă, dar nu este distras de stimuli externi, ceea ce permite generarea de noi idei nestandardizate.

2. Faci un duș fierbinte

Apa caldă are un efect relaxant, iar după un astfel de duș, tot ce vrei este să te întorci în pat. Dar un duș rece dimineață are o serie de avantaje. Această procedură revigorează, îmbunătățește activitatea creierului, stimulează imunitatea. Apa rece, spre deosebire de apa fierbinte, nu usucă pielea, și, în plus, potrivit cercetătorilor, oamenii care fac în mod regulat un duș rece, scapă de aproximativ 4 kg de exces de greutate pe an.

FOLLOW ME

3. Stai pe telefon

Rețelele sociale – de dragul lor, riști să mai pierzi încă jumătate de oră fără să te trezești corespunzător. Cum îți petreci dimineața, influențează în mare măsură felul în care va decurge ziua, deci nu pierde timpul cu viața altcuiva. Același lucru este valabil și pentru verificarea mesajelor de la lucru, pentru că astfel îți extinzi singur ziua de lucru. Pune mai bine muzica preferată, fă-ți timp pentru cei dragi, pregătește un mic dejun gustos și sănătos.

4. Pierzi timpul cu alegerea hainelor

Este de obicei greu să alegi ce haine să porți, dar imaginează-ți că dimineața, pe grabă, îți e cu atât mai greu. Poți să selectezi un loc în dulap, unde să păstrezi numai haine de lucru. În cazul în care codul de îmbrăcăminte de birou impune cămăși albe, păstrează acolo acolo numai cămăși albe. Fă regulat curățenie în dulap și scapă de lucruri pe care nu le porți.

5. Mănânci cereale la micul dejun

O porție de fulgi de porumb (50 de grame) conține aproximativ 4 lingurițe. zahăr. O doză mare de carbohidrați „rapizi” pe stomacul gol provoacă o eliberare bruscă de insulină în sânge și apoi aceeași scădere bruscă, ducând la oboseală și apatie. Laptele, iaurtul, fructele proaspete, care se adaugă la cereale, nu sunt, de asemenea, cele mai utile alimente pe stomacul gol, deoarece provoacă fermentația.

Un nutriționist bine-cunoscut, Chelsea Emer, a declarat recent că o bucată de pizza pentru micul dejun este mai utilă decât fulgii. În pizza există proteine, grăsimi și carbohidrați, ceea ce face ca acesta să fie un mic dejun echilibrat, principalul lucru fiind să te oprești la o singură bucată.

Pe lângă pizza, un mic dejun uscat poate fi înlocuit cu omletă, brânză de vaci, carne slabă.

6. Te speli pe dinți după masă

După ce ai mâncat, smalțul dintelui devine vulnerabil, mai ales dacă mănânci fructe, citrice sau sucuri, deoarece aceste produse conțin acid citric și acid fosforic. Este mai bine să îți clătești gura cu apă sau o soluție specială și să îndepărtezi resturile de alimente cu ață dentară. Poți să îți speli dinții cu pastă de dinți la 30 minute după masă.

7. Bei cafea neagră

Consumul cafelei negre imediat după trezire crește nivelul hormonului cortizol, ceea ce duce la creșterea anxietății. Și dacă bei cafea pe stomacul gol, așa cum fac unii, poți face gastrită. Studiile arată că intervalul optim pentru prima ceașcă de cafea este la 3-4 ore după trezire. Dacă, la urma urmei, nu îți poți nega plăcerea de a bea cafea cum te trezești, bea o cafea cu lapte, deoarece într-o astfel de formă efectul negativ al băuturii asupra mucoasei gastrice scade.

8. Aranjezi imediat patul

Când aranjezi lenjeria imediat după ce te-ai ridicat, creezi condiții favorabile pentru acarienii de praf, pentru că în acest fel umezeala nu se evaporă. Oamenii de știință recomandă ca, după trezire, să scoți complet lenjeria și să deschizi fereastra, pentru ca patul să se usuce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.