8 OBICEIURI de dimineață la care ar trebui să renunți


Obiceiul este a doua natură, a spus Aristotel. Prin urmare, faci câteva lucruri fără să te gândești dacă este dăunător sau util. Mai ales dimineața, când există o lipsă clară de timp. De exemplu, o cană obișnuită de cafea sau un bol de cereale cu lapte pentru micul dejun nu sunt tocmai benefice.

Iată 8 cele mai dăunătoare obiceiuri pe care le ai dimineața:

1. Treci peste dușul de dimineață

O nouă zi înseamnă o serie de întrebări – personale sau profesionale – și căutarea de soluții. Potrivit unui doctor de la Harvard, dușul de dimineață aduce un moment rafinat de iluminare, pentru că în acel moment creierul tău este într-o stare activă, dar nu este distras de stimuli externi, ceea ce permite generarea de noi idei nestandardizate.


2. Faci un duș fierbinte

Apa caldă are un efect relaxant, iar după un astfel de duș, tot ce vrei este să te întorci în pat. Dar un duș rece dimineață are o serie de avantaje. Această procedură revigorează, îmbunătățește activitatea creierului, stimulează imunitatea. Apa rece, spre deosebire de apa fierbinte, nu usucă pielea, și, în plus, potrivit cercetătorilor, oamenii care fac în mod regulat un duș rece, scapă de aproximativ 4 kg de exces de greutate pe an.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Stai pe telefon

Rețelele sociale – de dragul lor, riști să mai pierzi încă jumătate de oră fără să te trezești corespunzător. Cum îți petreci dimineața, influențează în mare măsură felul în care va decurge ziua, deci nu pierde timpul cu viața altcuiva. Același lucru este valabil și pentru verificarea mesajelor de la lucru, pentru că astfel îți extinzi singur ziua de lucru. Pune mai bine muzica preferată, fă-ți timp pentru cei dragi, pregătește un mic dejun gustos și sănătos.

4. Pierzi timpul cu alegerea hainelor

Este de obicei greu să alegi ce haine să porți, dar imaginează-ți că dimineața, pe grabă, îți e cu atât mai greu. Poți să selectezi un loc în dulap, unde să păstrezi numai haine de lucru. În cazul în care codul de îmbrăcăminte de birou impune cămăși albe, păstrează acolo acolo numai cămăși albe. Fă regulat curățenie în dulap și scapă de lucruri pe care nu le porți.

5. Mănânci cereale la micul dejun

O porție de fulgi de porumb (50 de grame) conține aproximativ 4 lingurițe. zahăr. O doză mare de carbohidrați „rapizi” pe stomacul gol provoacă o eliberare bruscă de insulină în sânge și apoi aceeași scădere bruscă, ducând la oboseală și apatie. Laptele, iaurtul, fructele proaspete, care se adaugă la cereale, nu sunt, de asemenea, cele mai utile alimente pe stomacul gol, deoarece provoacă fermentația.

Un nutriționist bine-cunoscut, Chelsea Emer, a declarat recent că o bucată de pizza pentru micul dejun este mai utilă decât fulgii. În pizza există proteine, grăsimi și carbohidrați, ceea ce face ca acesta să fie un mic dejun echilibrat, principalul lucru fiind să te oprești la o singură bucată.

Pe lângă pizza, un mic dejun uscat poate fi înlocuit cu omletă, brânză de vaci, carne slabă.

6. Te speli pe dinți după masă

După ce ai mâncat, smalțul dintelui devine vulnerabil, mai ales dacă mănânci fructe, citrice sau sucuri, deoarece aceste produse conțin acid citric și acid fosforic. Este mai bine să îți clătești gura cu apă sau o soluție specială și să îndepărtezi resturile de alimente cu ață dentară. Poți să îți speli dinții cu pastă de dinți la 30 minute după masă.

7. Bei cafea neagră

Consumul cafelei negre imediat după trezire crește nivelul hormonului cortizol, ceea ce duce la creșterea anxietății. Și dacă bei cafea pe stomacul gol, așa cum fac unii, poți face gastrită. Studiile arată că intervalul optim pentru prima ceașcă de cafea este la 3-4 ore după trezire. Dacă, la urma urmei, nu îți poți nega plăcerea de a bea cafea cum te trezești, bea o cafea cu lapte, deoarece într-o astfel de formă efectul negativ al băuturii asupra mucoasei gastrice scade.

8. Aranjezi imediat patul

Când aranjezi lenjeria imediat după ce te-ai ridicat, creezi condiții favorabile pentru acarienii de praf, pentru că în acest fel umezeala nu se evaporă. Oamenii de știință recomandă ca, după trezire, să scoți complet lenjeria și să deschizi fereastra, pentru ca patul să se usuce.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.