8 OBICEIURI de zi cu zi care îți pot face mult rău

Atunci când încercăm să ducem un stil de viaţă sănătos cădem adesea pradă comercianţilor inteligenţi şi ne obişnuim cu lucruri care nu sunt tocmai bune pentru noi. Iată câteva dintre obiceiurile „sănătoase” care nu numai că nu au rezultatele dorite, dar ne fac și rău:

1. Folosești apă de gură după ce te speli pe dinți

Acest lucru poate că ți se pare normal, dar mulți dentiști nu sunt de acord cu el. În timpul periajului, pe dinți se formează un strat protector de flor, care este înlăturat odată cu apa de gură. Pentru a evita acest lucru e nevoie să folosești o apă de gură care nu conține alcool.

2. Te antrenezi pe banda rulantă

Banda rulantă este unul dintre cele mai populare aparate din sala de sport. Scopul său e să te scape de caloriile în exces. Totuși, folosirea îndelungată poate dăuna încheieturilor. Ca să eviți acest lucru trebuie să mai faci între timp și exerciții de întărire a mușchilor.

3. Te odihnești după masă

FOLLOW ME

Somnul de după amiază e plăcut și pare foarte sănătos, dar unii oameni de știință cred că siestele contribuie la apariția și dezvoltarea bolilor de inimă. Mai mult decât atât, dacă dormi prea mult ziua îți vor fi afectate memoria și acuitatea mentală.

4. Folosirea antisepticelor

Reclamele ne-au convins că ne putem apăra de boli numai dacă folosim săpun antibacterian cât mai des posibil. Totuși, folosirea frecventă poate duce la apariția unor noi forme de bacterii, mai rezistente. Ar trebui să folosești de cele mai multe ori un săpun obișnuit.

5. Mergi regulat la medic pentru control

Vizitele anuale la medic, prin care se presupune că îți ții sub observație sănătatea, s-ar putea să fie inutile. S-ar putea să dai degeaba banii pe diverse proceduri și analize. Sunt mult mai utile examinările clinice, care țin cont de vârsta pacienților și riscurile care există la un anumit moment din viață.

6. Iei prea multe vitamine

Datorită reclamelor, știm cât de utile sunt vitaminele și cum ar putea să reacționeze organismul dacă există deficiențe. Ceea ce nu știm însă e faptul că folosirea suplimentelor de vitamine poate fi periculoasă, în anumite cazuri. Studiile au arătat că cei care iau vitamine, dar au și niște obiceiuri proaste, au șanse de a se îmbolnăvi serios cu 46% mai mari decât cei care nu iau. Nu ar trebui să iei nimic până nu vorbești cu medicul tău.

7. Îți dorești să fii slab/ă

Diverse studii au arătat că a fi slab nu are atât de multe beneficii pe cât ai crede. De exemplu, oamenii care mănâncă mult, dar nu se îngrașă au depozite de grăsime în jurul inimii și al ficatului, lucru care poate duce la apariția unor boli serioase. O persoană slabă are mult mai multe șanse de a se îmbolnăvi când vremea e rece.

8.  Purtarea neadecvată a șlapilor

Mulți oameni cred că își odihnesc picioarele dacă poartă papuci, dar aceștia nu oferă, de fapt, suficient sprijin pentru mersul pe o suprafață dură. Folosește-i numai atunci când mergi pe iarbă sau pe nisip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.