Atunci când încercăm să ducem un stil de viaţă sănătos cădem adesea pradă comercianţilor inteligenţi şi ne obişnuim cu lucruri care nu sunt tocmai bune pentru noi. Iată câteva dintre obiceiurile „sănătoase” care nu numai că nu au rezultatele dorite, dar ne fac și rău:
1. Folosești apă de gură după ce te speli pe dinți
Acest lucru poate că ți se pare normal, dar mulți dentiști nu sunt de acord cu el. În timpul periajului, pe dinți se formează un strat protector de flor, care este înlăturat odată cu apa de gură. Pentru a evita acest lucru e nevoie să folosești o apă de gură care nu conține alcool.
2. Te antrenezi pe banda rulantă
Banda rulantă este unul dintre cele mai populare aparate din sala de sport. Scopul său e să te scape de caloriile în exces. Totuși, folosirea îndelungată poate dăuna încheieturilor. Ca să eviți acest lucru trebuie să mai faci între timp și exerciții de întărire a mușchilor.
3. Te odihnești după masă
FOLLOW ME

Am plecat spre casă și am timp să răspund la întrebările pe care le-am primit de la voi legate de vacanța noastră în Bulgaria: 📍Unde este locația în care am fost? Obzor, Bulgaria. Am fost cazați la Reina del Mar. 💰Cât a costat vacanța noastră? Prețul depinde de perioadă, de numărul de persoane și de camera aleasă. Vă las aici un link pentru a face o simulare și a vedea cât costă 👉https://bit.ly/3OiLVux 🗺 Unde am făcut rezervarea, pe booking sau prin agenție? Mergeți pe mâna agenției, prețurile sunt mai mici decât pe booking. Noi am apelat la @travelplanner.ro, unde găsiți și oferte de până la 30% reducere, până pe 17. Noi mai venim o tură și în august. 🍝 Cum este mâncarea? Aș spune că este pentru toate gusturile. Sunt multe restaurante în complex și ai de unde alege: steak house, italian, pește. Poți alege între á la carte sau autoservire. Pentru bebeluși există borcănele cu mâncărică bio. 🍹Băutura este inclusă? Da, inclusiv alcoolul. Pe plajă găsești baruri din care poți servi ce vrei, în cameră mini barul este gratis și se reaprovizionează în fiecare zi. 👩👧👧Este o destinație potrivită pentru copii? Clar, da! Cred că este cea mai kids friendly locație în care am fost: locuri de joacă atât în exterior cât și în interior, piscine cu apă mică și jucării pentru copii, entertaineri care îi țin ocupați și spectacole pentru cei mici, seara. Sunt foarte mulți copii, iar Alesia a avut cu cine să se joace în aceste zile. Chiar și Nicho și-a făcut prieteni pe plajă. Au fost atât de ocupați, încât nu am o poză cu amândoi😂 🧹 Este curat? Este foarte, foarte curat, peste tot! Și eu chiar am o obsesie cu asta🤭 💰Cât am mai plătit extra? Dacă nu duci copiii la magazinul cu jucării, nu ai pe ce cheltui bani! Totul, totul, totul este inclus! Noi am fost foarte mulțumiți de experiență și abia așteptăm să revenim.

SALVEAZĂ POSTAREA 3 lucruri pe care să le spui în loc de „nu mai fi supărat” 🌤️ Sunt aici pentru tine, oricând ești pregătit să vorbești.
🌤️ E ceva cu care te pot ajuta?
🌤️ O să fiu pe aproape, să mă poți găsi ușor atunci când ai nevoie. De foarte multe ori ne este greu să înțelegem sentimentele celorlalți și avem tendința să reacționăm în două feluri în situația în care cineva apropiat nouă este supărat: ❌ „hai, lasă că o să treacă”
❌ „alții au pățit și mai rău și n-au murit” Poate că ambele afirmații sunt adevărate, însă pentru o persoană care suferă nu sunt deloc de ajutor. Ba mai mult, s-ar putea simți judecată sau neînțeleasă. Toate trec, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne dăm voie să simțim, să plângem ori să ne descărcăm. Data viitoare când cineva apropiat ție trece printr-o perioadă mai grea, arată-i empatie, încearcă să îl înțelegi și stai aproape de el până când totul o să fie din nou bine, fără să-i spui asta.

Cum ne antrenăm mintea să se elibereze de griji? ⛅️ atunci când ceva te îngrijorează, evaluează-ți nivelul de teamă: desenează o linie și noteaz-o la un capăt cu zero și la celălalt cu zece. Care e cel mai rău lucru la care te poți gândi? Poate un accident în urma căruia rămâi paralizat sau pierderea unei persoane dragi. Pune asta în dreptul cifrei zece. Acum compară teama din prezent cu aceea. Simplul fapt că faci asta îți oferă un simț al măsurii. Când simțit că te sufocă teama, clasific-o. Unde se încadrează în comparația cu un eveniment cu adevărat înspăimântător?” - exercițiu din cartea Gândește ca un călugăr 🌥 meditează și încearcă să permiți gândurilor tale să fie înconjurate de calm, pace și liniște ⛅️ fă exerciții de respirație: inspiră profund 4 secunde, ține 4 secunde, expiră 4 secunde ⛅️ ține un jurnal de recunoștință (în felul acesta, odată ce începi să vezi lucrurile pentru care merită să fii recunoscător, creierul tău începe să caute și mai multe astfel de lucruri) Dacă îți place postarea mea, nu uita să îi oferi o ❤️, să o împărtășești cu un prieten pe care crezi că l-ar ajuta 🤗 și să îi dai SAVE pentru a putea reveni mai ușor la ea atunci când dorești.✨ Cu grijă,
Ela
Somnul de după amiază e plăcut și pare foarte sănătos, dar unii oameni de știință cred că siestele contribuie la apariția și dezvoltarea bolilor de inimă. Mai mult decât atât, dacă dormi prea mult ziua îți vor fi afectate memoria și acuitatea mentală.
4. Folosirea antisepticelor
Reclamele ne-au convins că ne putem apăra de boli numai dacă folosim săpun antibacterian cât mai des posibil. Totuși, folosirea frecventă poate duce la apariția unor noi forme de bacterii, mai rezistente. Ar trebui să folosești de cele mai multe ori un săpun obișnuit.
5. Mergi regulat la medic pentru control
Vizitele anuale la medic, prin care se presupune că îți ții sub observație sănătatea, s-ar putea să fie inutile. S-ar putea să dai degeaba banii pe diverse proceduri și analize. Sunt mult mai utile examinările clinice, care țin cont de vârsta pacienților și riscurile care există la un anumit moment din viață.
6. Iei prea multe vitamine
Datorită reclamelor, știm cât de utile sunt vitaminele și cum ar putea să reacționeze organismul dacă există deficiențe. Ceea ce nu știm însă e faptul că folosirea suplimentelor de vitamine poate fi periculoasă, în anumite cazuri. Studiile au arătat că cei care iau vitamine, dar au și niște obiceiuri proaste, au șanse de a se îmbolnăvi serios cu 46% mai mari decât cei care nu iau. Nu ar trebui să iei nimic până nu vorbești cu medicul tău.
7. Îți dorești să fii slab/ă
Diverse studii au arătat că a fi slab nu are atât de multe beneficii pe cât ai crede. De exemplu, oamenii care mănâncă mult, dar nu se îngrașă au depozite de grăsime în jurul inimii și al ficatului, lucru care poate duce la apariția unor boli serioase. O persoană slabă are mult mai multe șanse de a se îmbolnăvi când vremea e rece.
8. Purtarea neadecvată a șlapilor
Mulți oameni cred că își odihnesc picioarele dacă poartă papuci, dar aceștia nu oferă, de fapt, suficient sprijin pentru mersul pe o suprafață dură. Folosește-i numai atunci când mergi pe iarbă sau pe nisip.