8 OBIECTE despre care habar nu aveam LA CE SE FOLOSESC!

Vedem zilnic o mulțime de obiecte și suntem atât de obișnuiți cu ele, încât nu ne întrebăm niciodată de ce arată în felul în care arată.Iată câteva lucruri care te-ar putea surprinde:

1. Ciucurii de pe fesuri

Astăzi sunt văzuți ca niște acccesorii, dar ei datează din secolul 18. Atunci, marinarii francezi purtau astfel de fesuri ca să nu se lovească de tavanul jos al punții. Mai târziu, fesul cu ciucuri a pătruns în armată și puteai diferenția diversele servicii militare după formă și culoare.

2. Gaură pătrată din bețele de acadele

Nu e pentru ca cei mici să nu se înece – gaura e acolo pentru ca bomboana să rămână pe băț. Când ajunge în lichidul bomboanei, gaura se umple inițial.

3. Cutele de pe pantaloni

FOLLOW ME

La sfârșitul secolului 19, fabricile europene de îmbrăcăminte își exportau cea mai mare parte a producției. Pentru a profita la maximum de spațiu, hainele erau împăturite și de cutele produse era aproape imposibil să scapi. Mai târziu, au devenit ceva la modă.

4. Zona pătrată de pe rucsac

1-11-600x450-5551813

Multe rucsacuri au această zonă pe ele. E destul de utilă atunci când mergi în camping – poți introduce frânghii sau cârlige prin ea. Astăzi însă e mai mult un accesoriu.

5. Gaura dintre lentila camerei și blitzul de pe iPhone

2-10-600x422-7899001

Puțini oameni știu că această gaură e de fapt un microfon auxiliar. Face ca sunetele înregistrate să fie mai clare, îl ajută pe Siri să înțeleagă accentele și reduce zgomotul prins de microfonul principal.

6. Codul de pe sticlele de produse cosmetice

Orice ambalaj de produs cosmetic, fie că e fard de pleoape, fie că e pudră, conține simbolul unui mic recipient deschis, etichetat cu 6M, 12M sau 24M – durata de viață a produsului în luni. După trecerea acestora, din momentul deschiderii, produsul va deveni ineficient.

7. Comutatorul de la oglinda retrovizoare

Comutatorul de zi/noapte îl protejează pe șofer, ca să nu fie orbit de farurile mașinii din spate noaptea. Oglinzile retrovizoare au un strat reflector dublu, ceea ce îi ajută mai ales pe șoferii începători.

8. „Buzunarul” din lenjeria intimă

3-11-600x402-5376259

Nu este destinat depozitării, ci are rol igienic. Acesta nu este un buzunar, ci o căptușeală, a doua țesătură fiind realizată dintr-un material moale, aplicat pentru a nu irita zona sensibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.