8 semne că nu bei suficientă apă

Cantitățile potrivite de apă mențin sănătatea la nivelul optim, pentru că apa ajută corpul să își mențină temperatură și în digestie. Apa proaspătă elimină toxinele din corp și hidratează întreg corpul.

Cel mai important beneficiu al apei este rolul ei de reactant, pentru că multe reacții care se petrec în corp au loc în apă.

Corpul are propriua modalitate de a-ți arată când ceva nu este în regulă, dar dacă nu înțelegi ce îți spune corpul, iată un ghid:

1. Frecvența urinării – dacă ești sănătos, vei urina de 6-7 ori pe zi. Dacă urinezi de 2-3 ori pe zi, trebuie să bei mai multă apă. Consumul insuficient de apă afectează funcționarea rinichilor.
2. Pielea uscată – pielea și tenul sănătos sunt semne ale unui consum normal de apă. nu te poți aștepta să ai o piele frumoasă dacă nu bei apă suficientă. Pielea uscată mult timp înseamnă că ești deshidratat și pielea ta cere să bei mai multă apă.
3. Dureri de cap – deshidratarea este principalul motiv al durerilor de cap. durerile de cap induse de deshidratare sunt diferite de cele normale. Dacă îți este imposibil să te apleci, să te miști repede să urci sau să coborî scările, ia în considerare să bei mai multă apă.
4. Gura uscată – lipsă salivei este un semn al deshidratării și dacă ai gura uscată prea mult timp poți risca leziuni ale cavității bucale sau a gâtului.
5. Culoarea urinei – schimbările de culoare ale urinei indică lipsă severă de apă. Dacă ești hidratat urina este deschisă la culoare. Dacă corpul tău suferă de deshidratare, culoarea urinei se va schimba dramatic.
6. Foame – simți că îți este foame deși abia ai mâncat? Nu confunda foamea cu setea. În loc să consumi o pungă de chips-uri mai bine bea un pahar cu apă. Corpul poate intrepreta greșit semnalele și de aceea poți avea senzația de foame.
7. Amețeală – dacă îți simți capul moale și ușor, nu te îngrijora. Probabil corpul tău a pierdut multe fluide și dacă bei un pahar cu apă ar trebui să te simți mai bine.
8. Simptomele deshidratării cronice: infecții ale tractului urinar, îmbătrânire prematură, confuzie, anxietate, creșterea nivelului colesterolului, constipație.

via desanatate.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.