8 semne că nu bei suficientă apă

Cantitățile potrivite de apă mențin sănătatea la nivelul optim, pentru că apa ajută corpul să își mențină temperatură și capacitatea de digestie. Apa proaspătă elimină toxinele din corp și hidratează întreg corpul.

Dacă pe parcursul zieli bei sucuri ș cafea asta nu înseamnă că îți asiguri necesarul de lichide pentru a-ți ține corpul hidratat. Cel mai important beneficiu al apei este rolul ei de reactant, pentru că multe reacții care se petrec în corp au loc în apă. În momentul în care uiți să bei apă, nu ai timp sau o respingi, îți faci foarte mult rău, iar organismul tău poate avea de suferit.

Iata cum recunoști principalele semene pe care ți le dă corpul când ești deshidratat:

1. Frecvența urinării  – dacă ești sănătos, vei urina de 6-7 ori pe zi. Dacă urinezi de 2-3 ori pe zi, trebuie să bei mai multă apă. Consumul insuficient de apă afectează funcționarea rinichilor.

2. Pielea uscată  – pielea și tenul sănătos sunt semne ale unui consum normal de apă. Nu te poți aștepta să ai o piele frumoasă dacă nu bei apă suficientă.

3. Dureri de cap – deshidratarea este principalul motiv al durerilor de cap. Durerile de cap induse de deshidratare sunt diferite de cele normale. Dacă îți este imposibil să te apleci, să te miști repede să urci sau să coborî scările, ia în considerare să bei mai multă apă.

FOLLOW ME

Câtă apă trebuie să bei?

4. Gura uscată lipsa salivei este un semn al deshidratării și dacă ai gura uscată prea mult timp, poți risca să ai leziuni ale cavității bucale sau a gâtului.

5. Culoarea urinei – schimbările de culoare ale urinei indică lipsă severă de apă. Dacă ești hidratat urina este deschisă la culoare. Dacă corpul tău suferă de deshidratare, culoarea urinei se va schimba dramatic.

6. Foame  simți că îți este foame deși abia ai mâncat? Nu confunda foamea cu setea. În loc să consumi o pungă de chipsuri, mai bine bea un pahar cu apă. Corpul poate intrepreta greșit semnalele și de aceea poți avea senzația de foame.

7. Amețeală – dacă îți simți capul moale și ușor, nu te îngrijora. Probabil corpul tău a pierdut multe fluide și dacă bei un pahar cu apă ar trebui să te simți mai bine.

8. Simptomele deshidratării cronice – infecții ale tractului urinar, îmbătrânire prematură, confuzie, anxietate, creșterea nivelului colesterolului, constipație.

 

Citește și  10 motive pentru care ar trebui să bei apă în fiecare dimineață

Apa este, în multe feluri, elixirul vieții. E cel mai sănătos lichid pe care-l poți bea. E 100% natural, sănătos și se găsește peste tot. O dietă sănătoasă nu implică doar să știi ce să mănânci și să bei, ci și când să mănânci și să bei. Pentru beneficiile maxime ale apei, bea-o când ți-e puțin foame.

Deși e bine să bei apă mereu, iată care sunt avantajele sale dacă o bei pe stomacul gol:

1. Îți golește intestinele

Dacă ai probleme cu scaunul, încearcă să bei apă pe stomacul gol. Apa îndepărtează toxinele din corp, mai ales conținutul intestinelor.

2. Apa îți curăță colonul

Un colon curat garantează că nu vei mai simți balonare și că trupul tău va putea absorbi substanțele nutritive din alimente mai ușor. Curăță-l bând un pahar de apă pe stomacul gol.

3. Elimină toxinele

Acumulate în organism, toxinele pot cauza simptome precum oboseală sau dureri de cap. Ele se multiplică peste noapte, așa că bea apă imediat ce te trezești ca să obții energia necesară.

4. Sporește metabolismul

Dacă vrei să pierzi puțin în greutate, să bei apă pe stomacul gol te ajută, fiindcă asta accelerează metabolismul cu 25%.

5. Îți poate îmbunătăți apetitul

Apa poate să îți dea sau să îți ia pofta de mâncare, în funcție de cât de foame ți-era în primul rând.

6. Face bine sistemului imunitar

Nu ne gândim la sistemul imunitar până când nu ne îmbolnăvim. Ca asta să se întâmple cât mai rar, bea mai multă apă pe stomacul gol.

7. E bună pentru tenul tău

Fiindcă apa elimină toxinele din corp, îți poate scăpa pielea de imperfecțiunile enervante.

8. Apa te poate scăpa de durerile de cap

Oamenii par să se împartă între cei pe care nu-i doare capul niciodată și cei pe care-i doare mereu. Deshidratarea e una dintre cauzele durerilor de cap. Cel mai bun mod de a preveni o durere de cap e să bei un pahar de apă pe stomacul gol.

9. Îți poate da multă energie

Un pahar de apă e o idee mult mai bună decât cafeaua, fiindcă asigură o creștere mai rapidă a celulelor roșii de sânge care transportă astfel oxigenul prin corp mai repede.

10. E mai bună decât sucul

E mai bună decât orice: băuturi carbogazoase, energizante, sucuri de fructe. Apa e 100% naturală și sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.