9 lucruri pe care ar trebui să le cureți zilnic

Tuturor ne place să avem o casă curată, dar nu avem timp să facem curat în fiecare zi. Cu toate acestea, anumitor lucruri din casă ar trebui să le acorzi mai multă atenție decât altora.

Iată ce ar trebui să cureți în fiecare zi:

1. Prosoapele de bucătărie

Acestea sunt printre cele mai murdare lucruri din bucătărie. E valabil și pentru prosopelele din baie. Fiindcă le folosești de mai multe ori pe zi, se murdăresc foarte repede. Schimbă-le o dată la 1-2 zile.

2. Cheile

Pe chei se pun mai multe bacterii decât pe butoanele lifturilor. Poate că le ținem în buzunare murdare sau ne scapă din mână. Curăță-le mereu cu șervețele antiseptice.

FOLLOW ME

3. Faianța din baie

Curăță repede pereții din baie după fiecare duș, ca să previi apariția bacteriilor și a mucegaiului.

4. Buretele de bucătărie

Buretele s-ar putea să fie cel mai murdar lucru din bucătărie. Cel mai bun mod de a-l dezinfecta sunt microundele. Spală-l bine și apoi pune-l în cuptor pentru vreo două minute. Dacă vezi fum, stinge cuptorul imediat. Nu folosi metoda asta cu bureții care au părți metalice.

5. Chiuvetele

După ce te speli pe mâini sau speli vasele, pe pereții chiuvetei rămân mulți germeni și bacterii.

6. Vasele murdare înmuiate în apă

Va fi o provocare și mai mare să speli vasele a doua zi, așa că ar fi mai bine să le speli imediat după fiecare masă.

7. Filtrul de cafea

Aici se găsesc numeroase bacterii, așa că e nevoie să-l cureți zilnic. Ocupă-te de fiecare piesă a aparatului separat.

8. Tocătorul
Dacă folosești un tocător de lemn, înmoaie-l într-un amestec de apă și oțet în proporții egale pentru câteva minute, după ce gătești. Dezinfectează-l cu o linguriță de bicarbonat de sodiu în jumătate de litru de apă caldă. Aplică soluția, las-o 5-10 minute și apoi clătește cu apă.

9. Periile și bureții de machiaj

Dacă folosești aceeași perie de machiaj pentru mult timp, s-ar putea să-ți ajungă pe față bacterii și germeni. E important să-ți cureți lucrurile folosite la machiaj în apă călduță cu spumă după fiecare utilizare.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.