9 metode BRILIANTE pentru a reuși să ai o POSTURĂ CORECTĂ

Deşi mulţi încearcă să aibă o postură corect, numai câtiva reuşesc. Iată câteva sfaturi pentru a avea un spate drept şi frumos:

1. Fă exerciţii fizice care îți îmbunătățesc postura
Încearcă să petreci zilnic 10-20 de minute făcând exerciții – dar nu te forța, ca să nu-ți înrăutățești problemele. Dacă lucrezi la birou, nu uita să faci zilnic exerciții de încălzire pentru spate, gât și umeri.

2. Organizează-ți spațiul de lucru
Dacă petreci multe ore la calculator, ar trebui să ai grijă la aranjarea pațiului de lucru. E crucial să ajustezi înălțimea biroului și a scaunului.

3. Ține-ți corect telefonul
Majoritatea dintre noi ne aplecăm atunci când folosim telefoanele sau laptop-urile, chiar fără să ne dăm seama. Ține-ți telefonul chiar în dreptul feței și laptop-ul în unghi drept cu masa la care stai.

4. Instalează aplicații speciale
Unele aplicații te ajută să îți menții spatele drept. Nekoze, de pildă, folosește camera telefonului tău pentru a-ți monitoriza postura. Dacă începi să te apleci, se declanșează o alarmă care îți atrage atenția.

5. Învață să respiri corect
Respirația e importantă pentru mișcările noastre. Vei respira mai eficient dacă îți folosești diafragma – și vei avea o postură frumoasă

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

6. Ai mereu grijă la postură
Amintește-ți să stai cu spatele drept, nu numai la muncă, ci și când conduci sau dormi. Alege niște perne și saltele potrivite.

7. Stai cu spatele la 135 de grade
Când spatele e la unghiul potrivit, e mai puțin încordat.

8. Fă yoga și antrenează-ți mușchii
Yoga îți face bine și din punct de vedere spiritual și fizic. Pentru postura perfectă, încearcă și alte programe de fitness, pilates ori aerobic.

9. Învață cum să stai corect
Încearcă să nut e apleci și să stai cât mai corect posibil, cu spatele drept, picioarele la nivelul umerilor, cu fundul puțin în față și cu umerii puțin în spate. Aceasta e poziția cea mai sănătoasă. Nu-ți pune mâinile în buzunare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.