9 metode BRILIANTE pentru a reuși să ai o POSTURĂ CORECTĂ

Deşi mulţi încearcă să aibă o postură corect, numai câtiva reuşesc. Iată câteva sfaturi pentru a avea un spate drept şi frumos:

1. Fă exerciţii fizice care îți îmbunătățesc postura
Încearcă să petreci zilnic 10-20 de minute făcând exerciții – dar nu te forța, ca să nu-ți înrăutățești problemele. Dacă lucrezi la birou, nu uita să faci zilnic exerciții de încălzire pentru spate, gât și umeri.

2. Organizează-ți spațiul de lucru
Dacă petreci multe ore la calculator, ar trebui să ai grijă la aranjarea pațiului de lucru. E crucial să ajustezi înălțimea biroului și a scaunului.

3. Ține-ți corect telefonul
Majoritatea dintre noi ne aplecăm atunci când folosim telefoanele sau laptop-urile, chiar fără să ne dăm seama. Ține-ți telefonul chiar în dreptul feței și laptop-ul în unghi drept cu masa la care stai.

4. Instalează aplicații speciale
Unele aplicații te ajută să îți menții spatele drept. Nekoze, de pildă, folosește camera telefonului tău pentru a-ți monitoriza postura. Dacă începi să te apleci, se declanșează o alarmă care îți atrage atenția.

5. Învață să respiri corect
Respirația e importantă pentru mișcările noastre. Vei respira mai eficient dacă îți folosești diafragma – și vei avea o postură frumoasă

FOLLOW ME

6. Ai mereu grijă la postură
Amintește-ți să stai cu spatele drept, nu numai la muncă, ci și când conduci sau dormi. Alege niște perne și saltele potrivite.

7. Stai cu spatele la 135 de grade
Când spatele e la unghiul potrivit, e mai puțin încordat.

8. Fă yoga și antrenează-ți mușchii
Yoga îți face bine și din punct de vedere spiritual și fizic. Pentru postura perfectă, încearcă și alte programe de fitness, pilates ori aerobic.

9. Învață cum să stai corect
Încearcă să nut e apleci și să stai cât mai corect posibil, cu spatele drept, picioarele la nivelul umerilor, cu fundul puțin în față și cu umerii puțin în spate. Aceasta e poziția cea mai sănătoasă. Nu-ți pune mâinile în buzunare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.