9 moduri în care va evolua OMENIREA în următorii 1000 de ani


Cu un an în urmă, în discursul de la Universitatea din Oxford, legendarul Stephen Hawking a anunțat faptul că omenirea mai poate supraviețui numai 1.000 de ani.

Pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect, iată o listă cu cele mai interesante previziuni pentru următorul mileniu:

9. Oamenii vor trăi timp de 1000 de ani

Oamenii potenți din punct de vedere financiar investesc deja milioane de dolari în cercetarea privind încetinirea sau stoparea îmbătrânirii. În 1000 de ani, inginerii medicali ar putea proiecta remedii pentru fiecare componentă care provoacă îmbătrânirea țesuturilor. Instrumentele de editare a genelor există, acestea putând controla genele noastre, reușind să facă oamenii imuni la boli.


8. Oamenii se vor muta pe o altă planetă

În 1000 de ani de acum, singura cale de supraviețuire a omenirii ar putea fi stabilirea de noi așezări în spațiu. SpaceX are misiunea de a „permite oamenilor să devină o civilizație spațială și o specie multiplanetară prin construirea unui oraș de sine stătător pe Marte”. Fondatorul companiei, Elon Musk, speră să aibă prima lansare a navelor spațiale până în 2022, cu 4 zboruri către Marte până în 2024.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

7. Vom arăta cu toții la fel

În experimentul său de gândire speculativă, dr. Kwan a emis ipoteza conform căreia, în viitorul îndepărtat (mai mult de 100.000 de ani de acum) oamenii vor dezvolta o frunte mai mare, nări mai mari, ochi mai mari și piele mai pigmentată. Oamenii de știință lucrează deja la  modalitățile de a edita genomul, astfel încât părinții să poată alege modul în care vor arăta copiii lor.

6. Vor exista calculatoare super rapide și inteligente

În  2014, un supercomputer a efectuat cea mai precisă simulare a creierului uman până în prezent. În 1000 de ani de acum, calculatoarele sunt prevăzute să se potrivească și să depășească viteza creierului uman și să rezolve sarcini pe care un calculator normal le-ar putea rezolva într-un deceniu.

În noul secol, calculatoarele cuantice vor fi utile în dezvoltarea de medicamente și diagnostice mai eficiente, în creșterea explorării spațiului și în ajutarea automobilelor. În același timp, calculul cuantic ar putea reprezenta o adevărată amenințare la adresa vieții private și a securității informațiilor.

5. Oamenii vor deveni cyborgs

Mașinile pot spori deja auzul uman și vederea. Oamenii de știință și inginerii dezvoltă ochi bionici pentru a-i ajuta pe orbi să vadă. În 1000 de ani de acum, fuzionarea cu tehnologia ar putea fi  singura cale pentru omenire de a concura cu inteligența artificială. Îmbinarea minții umane cu computerele ar crea un creier avansat, care ar putea efectua ecuații complexe și căuta pe internet doar prin gândire.

4. Extincția în masă

Ultima extincție în masă a distrus dinozaurii de pe fața Pământului. Un  studiu recent a arătat că rata de dispariție pentru specii în secolul XX a fost de până la 100 de ori mai mare decât ar fi fost normal fără impact uman. Potrivit  unor oameni de știință, doar scăderea treptată a populației umane poate ajuta civilizația să persiste.

3. Vom vorbi cu toții același limbaj

Factorul major care este cel mai probabil să ducă la un limbaj universal este raționalizarea limbilor. Lingviștii prevăd că, după 100 de ani, 90% din limbi vor dispărea datorită migrației, iar cele care rămân vor deveni simplificate. Un scenariu din Turnul Babel pareîncă puțin probabil, totuși.

2. Clădirile vor fi asamblate și dezasamblate la comandă.

În viitor, oamenii vor fi capabili să creeze o lume virtuală în jurul lor, folosind conceptul de  ceață utilă. Ideea de ceață utilă a fost introdusă de  Dr. Hall și reprezintă un material polimorf format din trilioane de „roboți” microscopici interconectați, care pot crea în esență orice formă.

1. Nanotehnologia va rezolva criza energetică și poluarea.

După 1000 de ani, nanotehnologia va fi capabilă să curățeze daunele aduse mediului, să purifice apa și aerul și să capteze energia soarelui. Materialele noi vor răspunde necesității unei noi tehnologii ecologice și mai eficiente de stocare a energiei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.