9 secrete pe care florăresele nu le dezvăluie niciodată

Din nefericire, nu întotdeauna cumpărăm flori proaspete, deși am vrea să ne bucurăm de aspectul și de mirosul lor. Iată câteva trucuri de-ale celor care lucrează în florării cu ajutorul cărora își păcălesc clienții:

1. Nuanțele artificiale

Colorarea florilor este un mod eficient de a ascunde micile defecte, petele sau petalele șterse. Pentru a face asta, vânzătorii ori pun florile în apă cu vopsea, ori folosesc vopsea spray. Florile care au primit un astfel de tratament rezistă acasă numai 2-3 zile.

2. Petale acoperite cu sclipici

Vânzătorii de flori presară sclipici pe marginile florilor care sunt șterse sau care au pete urâte. Dacă vrei să ai flori sclipitoare, spune-i vânzătorului să presare sclipiciul în fața ta, pe un buchet simplu.

3. Ambalaj strălucitor

FOLLOW ME

Ambalajul strălucitor este cel mai simplu mod de a distrage atenția clienților de la culorile nepotrivite ale florilor.

1-32-300x186-1590360
4. Decorațiile în exces

Și decorațiile distrag, bineînțeles, atenția de la culorile nepotrivite. Pot să apară fluturași, gărgărițe sau prea multe betele. Astfel de trucuri îi fac pe cumpărători să-și dorească să nici nu arunce buchetul când florile se ofilesc.

5. Flori alcătuite din petale de la alte flori

Vânzătorii pot crea flori extraordinare cu ajutorul petalelor căzute și al unui adeziv special. De cele mai multe ori, cei care apelează la acest truc sunt vânzători al căror salariu depinde de vânzarea florilor deteriorate.

2-31-300x300-8415021
6. Elemente de sprijin

Acest aranjament pretențios atrage, în mod evident, atenția – s-ar părea că trandafirii proaspeți aranjați așa pot deveni un dar prețios. Sau nu? Aceste elemente spprijină, de fapt, florile fără vlagă.

7. Boboci neînfloriți ai florilor ofilite

Multe varietăți de trandafiri au boboci la bază. Dacă înlături câteva petale stricate de la o asemenea floare, vei obține o frumoasă floare proaspătă.

3-29-300x186-6502476
8. Flori cu coșuri din plante distruse

De cele mai multe ori, vânzătorii aranjează în coșuri florile mici, care au început să se ofilească. Cu cât sunt mai urâte florile, cu atât coșul va avea mai multe elemente decorative.

9. Bază slabă

La baza coșurilor sau a buchetelor de nuntă este așezat un obiect poros, care absoarbe bine umezeala și ține florile drepte. Vânzătorii care vor să economisească folosesc un înlocuitor din spumă și nisip, care scurtează durata de viață a florilor.

Cum să alegi flori proaspete:

1. Nu cumpăra buchete deja alcătuite – spune-i vânzătorilor să îți facă un buchet din florile pe care le alegi tu.

2. Nu plăti transportul în avans – e mult mai probabil ca florile pe care le vei primi să nu fie de o calitate prea bună.

3. Reține că trandafirii colorați în albastru emit un miros neplăcut

Dacă vrei ceva exotic, cumpără trandafiri albi ca zăpada și pune-i într-un recipient cu apă și colorant albastru.

Citește și: 7 ȘIRETLICURI pe care VÂNZĂTORII din magazin nu ți le spun NICIODATĂ

Atunci când facem cumpărăturile suntem obișnuiți să luăm lucrurile care ne atrag atenția. E corect oare acest obicei? Nu întotdeauna „frumos” înseamnă gustos și sănătos. Iată câteva sfatuuri care te vor ajuta să ai pe masă numai alimente naturale:

1. Brânza tare

Atunci când cumperi brânză tare, fii atent/ă la diverse detalii: culoarea trebuie să fie uniform, fără cruste albe; găurile trebuie să fie de aceeași mărime și distribuite în mod uniform; dacă apeși brânza ușor și nu își recapătă forma originală, e mai bine să nu o cumperi.

2. Carnea

Carnea trebuuie să fie roz, nu roșu închis. Fii atent/ă la porțiunile grase – acestea trebuie să fie clare și strălucitoare. Dacă apeși pe ea, carnea trebuie să se întoarcă mereu la forma orginală și nu trebuie să se lipească de mână.

3. Cafeaua măcinată

Alege cafeaua cu preț mediu: e puțin probabil ca un produs ieftin să fie de calitate, iar unul scump va avea probabil același gust. O cafea măcinată bună nu trebuie să fie ambalată în recipient de plastic – numai de metal sau de sticlă. Valabilitatea sa nu trebuie să depășească 18 luni.

4. Mierea

Mierea naturală trebuie să fie transparentă și să aibă o culoare uniform. Mierea de bună calitate e foarte dulce, are o aroma specific. Dacă freci o picătură de miere între degete, aceasta trebuie să se dizolve ușor și să se absoarbă în piele.

5. Înghețata

Atunci când îți alegi o înghețată, citește-i întotdeauna ingredientele. De multe ori, desertul cu gust de fructe nu are mereu ingrediente naturale. Foarte rar înghețata chiar are nuci sau jeleu. Înghețatele conțin adesea mulți conservanți.

6. Ciocolata

Și atunci când vrei să îți alegi o ciocolată, fii atent/ă la ingredient – cu cât e mai amară, cu atât mai bine. Un produs de calitate trebuie neapărat să conțină cacao. Orice varietate a acestui component este un indiciu al proastei calități. În plus, e mai bine să cumperi ciocolată care conține ulei de cacao, nu vegetal.

7. Pește

Peștele proaspăt trebuie să aibă ochii colorați – ochii opaci și ieșiți în afară sunt un semn că peștele nu e atât de bun. Branhiile trebuie să fie de un roșu intens (numai când au fost golite de sânge pot fi roz), iar corpul trebuie să fie flexibil. Atunci când îl iei în mână, coada trebuie să atârne liber.

8. Pâinea

Pâinea proaspătă nu trebuie să fie tare. Nu cumpăra pâine ambalată – asta ajută ca produsul să rămână moale pentru mai mult timp, dar în câteva ore își va pierde gustul complet.

9. Morcov

E foarte ușor să alegi morcovi: cumpără-I pe cei de o culoare mai puțin intense, fără petre și de mărime medie.

10. Ardeii

Ardeii cu 2-3 compartimente vor fi amari și vor avea mai puțin semințe. Cei cu 4 compartimente sunt dulci și au multe semințe. Atunci când partea verde nu este tăiată, numără umflăturile din partea de jos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.