9 ȘIRETLICURI practice care îți vor face viața puțin mai UȘOARĂ


Spălatul rufelor, curățenia, pregătirea cinei, udatul florilor, toate par sarcini banale dar în realitate îți ocupă destul de mult timp, pe care ai putea să îl petreci făcând o activitate care îți place. În total, pierzi cu treburile casnice mai mult de un an din viața ta. Pentru a rezolva problemele de zi cu zi, într-un mod ușor și rapid, poți folosi sfaturi care facilitează îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi.

Am adunat mai multe astfel de secrete cu care să trăiești mai ușor și mai convenabil. Toate sunt surprinzător de simple, dar foarte eficiente.

1. Introdu șuruburile într-o bucată de carton


Dacă dezasamblezi un dispozitiv și îți este frică să pierzi șuruburile, pur și simplu fixează-le în carton și scrie lângă ceea ce sunt. Deci toate detaliile vor fi la locul lor și nimic nu se va pierde.

2. Deschide vinul cu o cheie de mașină

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Dacă nu ai un tirbușon la îndemână, dar ai nevoie de unul, folosește cheia de la mașină. Cheia va face o treabă bună.

3. Folosește degetul ca antenă

Dacă ai nevoie să deschizi sau să închizi ușile mașinii de la o distanță lungă, pune un deget la marginea cheii, așa cum se exemplifică în fotografie. Corpul tău va acționa ca o antenă și va mări distanța până la care poate fi transmis semnalul.

4. Cară toate pungile deodată


Pune un suport mare în portbagaj. Data viitoare când te vei întoarce de la magazin nu trebuie să iei bagajele pe rând, ci trebuie să le pui pe toate pe același suport.

5. Taie ceapa sub hotă

Pornește hota la putere maximă și taie ceapa chiar sub ea. Deci nu trebuie să plângi la fiecare tăietură.

6. Verifică dacă înghețata a fost stocată corect

Înainte de a cumpăra înghețata, apasă pe capacul recipientului. În cazul în care se îndoaie – înghețata este dezghețată, ceea ce înseamnă că și-a pierdut gustul. Dacă capacul este ținut ferm ia-l fără să eziți!

7. Curăță mufa de încărcare

O cantitate incredibilă de praf se poate acumula în mufa de încărcare. Curăț-o cu o scobitoare și telefonul se va încărca mai repede.

8. Atașează o agrafă de hârtie pe marginea scotchului

Desigur, metoda de îndoire a marginii benzii funcționează bine, dar atunci trebuie să tai o bucată din bandă de fiecare dată înainte de a-l folosi. Agrafa rezolvă această problemă.

9. Deodorant și pudră de talc pentru a opri transpirația și iritațiile

Dacă obișnuiești să transpiri sub sâni și ai un disconfort, folosește cu încredere deodorant sau pudră de talc și vei scăpa de probleme. Pudra de talc este perfectă și în cazul iritaților de după epilare. Aplică puțină pudră de talc și tamponează zona cu probleme.


Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.