6 trucuri ca să mâncăm mai puțin, fără chin

Înainte să te apuci de slăbit, știi că un lucru este esențial: voința de fier. Te îmbărbătezi cu o zi înainte, poate chiar cu o săptămână, ca să te abții de la dulciuri și snack-uri pe toată perioada dietei.

Oare nu am putea da jos kilogramele fără să facem astfel de eforturi?

Eu cred că este foarte posibil, ba chiar aș vrea să te provoc să încerci următoarele trucuri ca să slăbești vizibil, fără să duci o luptă interioară.

  1. Pregătește dinainte terenul. Vrei să iei cina în oraș? Urmează-ți inima, însă cu o jumătate de oră înainte să pleci de acasă mănâncă un snack cu 200 de calorii și cel puțin 15 grame de proteine. Gustarea îți va potoli foamea iar atunci când vei ajunge la restaurant, vei comanda într-un mod rațional.
  2. Oprește-te la timp. Oricât de foame îți este, străduiește-te să mesteci încet astfel încât să realizezi la timp când te-ai săturat. În momentul în care te simți satisfăcută, pune tacâmurile jos, chiar dacă felul de mâncare încă îți face cu ochiul.
  3. Mănâncă precum un critic de restaurante. Ia o cantitate mică de produs cu furculița, observă culoarea, textura, simte-i gustul aparte, mestecă încet. Alocă-ți timp pentru savurarea mâncării și vei vedea cum nu o să mai ceri a doua porție.
  4. Cumpără atent. Evită să mergi la cumpărături când ți-e foarte foame, vei avea tendința să umpli coșul cu gustări pline de calorii. Mai bine potolește-ți foamea cu un sandviș sau un fruct înainte să mergi la supermarket. Sfat: mergi întotdeauna cu lista de shopping de acasă ca să eviți tentațiile.
  5. Alege-ți vesela după alte criterii. Dacă până acum cumpărai farfurii monocrome, ar trebui să le iei în considerare pe cele cu margini late și colorate – dau impresia unor porții mai mari de mâncare.
  6. Ai grijă la mărimea porțiilor. Dimensiunea aperitivelor sau a felurilor de mâncare principale variază de la restaurant la restaurant. Dacă observi o discrepanță majoră între comanda ta și ceea ce prepari acasă sau mănânci de obicei în oraș, consumă doar o parte, nu totul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.