Vara și-a intrat pe deplin în drepturi, copiii nu mai au astâmpăr și, realist vorbind, parcă nici părinții. Vara totul e mai ușor, mai plăcut, mai la îndemână, mai relaxant. În această idee, m-am gândit la toate locurile frumoase în care putem ieşi cu copiii. Fie că sunt mai mici, ca ai mei, sau mai măricei, copiii au nevoie de aer curat şi spaţiu de joacă. Iar noi avem nevoie sa-i vedem zburdând în voie și bucurându-se de toate acestea. Aşadar, să vedem unde putem ieşi cu copiii, în Bucureşti sau în apropierea oraşului.
1. Foarte aproape de Bucureşti, la Cernica, este Phoenix Aventura Parc. Un loc foarte frumos amenajat, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. Locul dispune de 8 trasee de dificultate progresivă, de la foarte uşor, la foarte dificil, dar este de reţinut faptul că jocurile sportive de paintball sau tiroliene care se desfăşoară aici, se desfășoară în condiţii de maximă siguranţă, sub supravegherea unui personal specializat! În timpul în care copiii se distrează, cei mari pot savura o cafea pe terasa de pe marginea lacului Cernica.
2. Tot lângă Bucureşti, pe DN1A, dupa Crevedia puteţi merge la Aventura Parc Lucianca. Şi aici distracţia este la ea acasă: escală în copaci, tir cu arcul şi mini zoo, dar şi alte activităţi dedicate celor mici şi celor mari. Aici copiii trebuie supravegheaţi de către părinţi. Iar ţinuta sport obligatorie.
3. Dacă cei mici iubesc animalele, dacă îşi doresc să vadă şi să cunoască animalele, atunci nu ezitaţi să mergeţi la Ferma Animalelor. Este un loc foarte frumos amenajat, cu aer curat, deschis în proximitatea Fermei de Lapte Pantelimon, pe o suprafaţă totală ce depăşeste 2.5 ha. Se poate ajunge foarte uşor, fiind situată la numai 12 km de Piaţa Universităţii . Din experienţă vă spun că cei mici sunt foarte încântaţi de ponei şi căluţii pe care îi pot călări în voie. Aici cele mai multe activităţi se desfăşoară în aer liber, însă în cazul în care plouă sau dogorește soarele, vă puteţi adăposti în zona special amenajată.
4. Dacă sunteţi pasionaţi de istorie, dacă aveţi acasă o prinţesă sau un prinţ, atunci neaparat trebuie să mergeţi să vizitaţi Palatul Mogoşoaia. Se ajunge foare repede, este la aproximativ 15 km de centrul Bucureştiului, pe DN1A, alternativă a drumului spre Ploieşti. Odată ajunşi aici, veţi găsi un loc superb, în care singuri veţi descoperi poveşti din istoria poporului nostru. Palatul construit în perioada 1698 – 1702 în vremea lui Constantin Brâncoveanu, din cărămidă, dar şi marele turn străjuit de cele 4 turnuleţe, cat şi muzeul vă vor încânta.
5. Ceva mai departe de Bucureşti, la aproximativ 30 de km de oraş, la intrareea în Snagov Sat puteţi merge la Artha Park. Odată ce aţi ajuns aici, distracţia poate începe! Ar fi bine să mergeţi dimineaţa pentru că veţi avea foarte multe lucruri de făcut: picnic, golf, trasee off road pentru bicicletă. Însă ce mai interesantă activitate aici este, de departe, să vă daţi cu caiacul pe lacul Snagov, printre nuferi şi lotuşi.
FOLLOW ME
6. Şi mai departe de oraş, un alt loc senzaţional este Parc Aventura Comana. Rezervaţia naturală vă oferă posibilitatea de a vă cățăra prin copaci şi de a vă da cu tiroliana peste lac. Tot aici puteţi vizita şi mănătirea cu acelaşi nume, ctitorită de către Vlad Ţepeș în 1461, dar şi casa memorială Gellu Naum.
7. Dacă recomandările mele de până acum vi se par a fi departe, vă spun că şi în oraş aveţi ce vedea şi ce face. Parcurile de distracţii sunt preferatele celor mici, aşa că puteţi merge Terra Park, care este cel mai mare parc de distracţii din Bucureşti sau în Orăşelul Copiiilor, care tocmai a fost renovat şi arată ca în poveşti.
8. Şi dacă tot sunteţi în zona de Sud a oraşului, ar fi păcat să nu poposiţi puţin şi în Delta din Bucureşti. Poate fi considerată o mică rezervaţie naturală unde trăiesc diferite specii de animale: ulii, raţe sălbatice, fazani, vulpi, iepuri, bizami, dihori, testoase de apă, şerpi, peşti şi peste 100 de alte specii de păsări, unele rare.
9. La Grădina zoologică trebuie să ajungă orice prichindel, aşa că nu ezitaţi să poposiţi câteva ceasuri şi aici. Puteți găsi aici locuri interesante unde trăiesc animale sălbatice, indigene şi exotice.
10. Iar dacă vreţi să vă bucuraţi de natură şi multe specii de flori, vă recomand să mergeţi la Grădina Botanică „Dimitrie Brandza„ a Universităţii din Bucureşti. Aceasta a fost construită în vremea domniei Al. I. Cuza, în anul 1860, şi de atunci şi până astazi şi-a păstrat frumuseţea.
De luat aminte si acum.
De luat aminte si acum.