Matinalii spun că nu-i trezește nimic mai bine decât un duș rece, dimineața. Cei cu un program stresant de muncă se relaxează cel mai bine la duș, seara. Alteori, decizia de a face duș într-unul din aceste momente ale zilei depinde de timpul pe care îl ai la dispoziție. Cert este că nici eu, nici voi, nu am dat prea multă importanță acestui subiect până de curând.
Yahoo Health a discutat cu specialiști din domeniul sănătății pentru a descoperi dacă există câteva criterii de care trebuie să ținem cont când ne băgăm în duș. Surprinzător, ei au numerat nu unul, ci 3.
Potrivit lor, trebuie să te gândești la tipul tău de piele. O piele grasă are nevoie de curățare de 2 ori pe zi. Dacă ai piele uscată însă, să-ți speli fața cu apă caldă dimineața nu este tocmai recomandat. Mai degrabă, cureți tenul cu o dischetă demachiantă îmbibată în loțiune micelară.
Un duș cald, înainte de culcare, poate fi medicamentul anti-stres la care apelezi de când te știi. Dacă ai observat că adormi mai greu apoi , acesta poate fi cauza. În loc să coboare temperatura corpului pentru a-l pregăti de culcare, dușul o ridică și îți dă o energie nesperată. În schimb, dacă te trezești greu dimineața, contează pe efectul său revigorant.
Nu în ultimul rând, seara, dușul poate fi o protecție importantă împotriva bacteriilor de peste zi (dacă lucrezi în medii ușor de contaminat, ex. spital), pe lângă faptul că îndepărtează praful lipit de piele și alte impurități.
foto: prestigebathrooms.com