Am tot citit în ultima vreme despre legumele verzi, în special despre cele cu frunze și despre importanṭa lor în alimentație. Sau în diete eficiente, atunci când le asociezi cu o cantitate moderată de proteină slabă. Ştiu americanii ce știu când titrează peste tot “Eat your greens!”, nu? Nutriționiștii susțin din plin verdeṭurile, yoghinii încurajează chiar mono-dieta, în care se consumă exclusiv legume și fructe verzi vreme de 3 până la 40 de zile, așa că începi să te-ntrebi care or fi efectele și explicațiile miraculoase din spatele acestor recomandări.
Iată câteva:
Legumele verzi au foarte puține calorii și sunt ideale în controlul greutății și chiar a pierderii în greutate
Reduc riscul de cancer și boli cardiovasculare, grație conținutului scăzut de grăsimi
Sunt bogate în fibre, acid folic, vitamina C, potasiu, magneziu și beta-caroten
Ajută la întărirea sistemului osos, datorită conținutului ridicat de vitamina K
FOLLOW ME
Sursă majoră de calciu și fier
Bogate în clorofilă, ceea ce ajută la o bună circulație a sângelui, dar și la reglarea colesterolului
Îmbunătățesc funcțiile creierului
Mențin pielea tânără și curată, datorită numărului mare de antioxidanți
Studiile arată că riscul bolilor cardiovasculare scade cu 11% la cei care consumă zilnic legume verzi. Fiind bogate în beta-caroten, care poate fi ușor transformat în vitamina A, acestea îmbunătățesc sistemul imunitar, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de orbire și a altor boli în cazul a milioane de copii.
Simplu, frumos, bun și…sănătos 🙂
Photo: Iuliana Popescu
Make up: Georgiana Gheară
Rochie: Karen Millen