Verde stop

De ce tot zic americanii "Eat your Greens!" ?!

 

img_86531-5192177Am tot citit în ultima vreme despre legumele verzi, în special despre cele cu frunze și despre importanṭa lor în alimentație. Sau în diete eficiente, atunci când le asociezi cu o cantitate moderată de proteină slabă. Ştiu americanii ce știu când titrează peste tot “Eat your greens!”, nu? Nutriționiștii susțin din plin verdeṭurile, yoghinii încurajează chiar mono-dieta, în care se consumă exclusiv legume și fructe verzi vreme de 3 până la 40 de zile, așa că începi să te-ntrebi care or fi efectele și explicațiile miraculoase din spatele acestor recomandări.

Iată câteva:

Legumele verzi au foarte puține calorii și sunt ideale în controlul greutății și chiar a pierderii în greutate

Reduc riscul de cancer și boli cardiovasculare, grație conținutului scăzut de grăsimi

Sunt bogate în fibre, acid folic, vitamina C, potasiu, magneziu și beta-caroten

Ajută la întărirea sistemului osos, datorită conținutului ridicat de vitamina K

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Sursă majoră de calciu și fier

Bogate în clorofilă, ceea ce ajută la o bună circulație a sângelui, dar și la reglarea colesterolului

Îmbunătățesc funcțiile creierului

Mențin pielea tânără și curată, datorită numărului mare de antioxidanți

Studiile arată că riscul bolilor cardiovasculare scade cu 11% la cei care consumă zilnic legume verzi. Fiind bogate în beta-caroten, care poate fi ușor transformat în vitamina A, acestea îmbunătățesc sistemul imunitar, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de orbire și a altor boli în cazul a milioane de copii.

Simplu, frumos, bun și…sănătos 🙂

Photo: Iuliana Popescu

Make up: Georgiana Gheară

Rochie: Karen Millen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.