Poate că nu ai reușit încă să mergi la mare, sau nu ai avut concediu și granițele țării și plajele însorite nu te-au surprins ca și călător, iar singura modalitate de a te relaxa și înota se rezumă la mersul la piscină, dar cu siguranță, pe lângă alegerea costumului de baie, cremele cu factor protector, ochelarii cu filtre și epilare, mai ai și o altă grijă: clorul din apa piscinelor afectează pielea, unghiile și structura firului de păr.
Cum să învățăm să ne ferim de clorul din piscină?
Din păcate, există piscine în care concentraţia de clor este foarte puternică, iar acest lucru este dăunător pentru piele, deoarece clorul intră în pori, provocând iritație și lăsând pielea uscată.
Alege piscinele cu apă sărată, pentru că sarea reglează nivelul clorului. Încearcă să eviţi piscinele interioare, acoperite, deoarece clorul este şi în aer şi poate fi inhalat cu ușurință. Cât de nociv este clorul pentru pielea ta? Ai observat că până și costumul de baie se decolorează și materialul își pierde elasticitatea? Care crezi că este diferența dintre agresiunea asupra costumului și efectul pe care îl va avea clorul asupra pielii? Niciuna!
Folosește o cremă cu protecție solară rezistentă la apă și nu uita să reaplici crema la fiecare 80 de minute şi să te clăteşti cu apă curată după fiecare intrare în piscină.
Pentru ten, vitamina C va face minuni. Dacă după ce ai înotat de zor în piscină îți simți pielea uscată, combină serum cu vitamina C cu demachiantul folosit zilnic, iar senzația de uscăciune va dispărea și tenul își va recăpăta elasticitatea.
FOLLOW ME
Unghiile pot fi ferite de acțiunea clorului dacă înainte de a intra în contact cu apă cu clor le protejezi cu un lac topcoat. Nu vei mai vedea unghii uscate și casante.
Protejează luciul firelor de păr, culoarea și suplețea, aplicând ulei de cocos pe scalp, înainte de a intra în apa piscinei. Se va crea o barieră între părul tău și clorul din apă.