Poate că nu ai reușit încă să mergi la mare, sau nu ai avut concediu și granițele țării și plajele însorite nu te-au surprins ca și călător, iar singura modalitate de a te relaxa și înota se rezumă la mersul la piscină, dar cu siguranță, pe lângă alegerea costumului de baie, cremele cu factor protector, ochelarii cu filtre și epilare, mai ai și o altă grijă: clorul din apa piscinelor afectează pielea, unghiile și structura firului de păr.
Cum să învățăm să ne ferim de clorul din piscină?
Din păcate, există piscine în care concentraţia de clor este foarte puternică, iar acest lucru este dăunător pentru piele, deoarece clorul intră în pori, provocând iritație și lăsând pielea uscată.
Alege piscinele cu apă sărată, pentru că sarea reglează nivelul clorului. Încearcă să eviţi piscinele interioare, acoperite, deoarece clorul este şi în aer şi poate fi inhalat cu ușurință. Cât de nociv este clorul pentru pielea ta? Ai observat că până și costumul de baie se decolorează și materialul își pierde elasticitatea? Care crezi că este diferența dintre agresiunea asupra costumului și efectul pe care îl va avea clorul asupra pielii? Niciuna!

Folosește o cremă cu protecție solară rezistentă la apă și nu uita să reaplici crema la fiecare 80 de minute şi să te clăteşti cu apă curată după fiecare intrare în piscină.
Pentru ten, vitamina C va face minuni. Dacă după ce ai înotat de zor în piscină îți simți pielea uscată, combină serum cu vitamina C cu demachiantul folosit zilnic, iar senzația de uscăciune va dispărea și tenul își va recăpăta elasticitatea.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
Unghiile pot fi ferite de acțiunea clorului dacă înainte de a intra în contact cu apă cu clor le protejezi cu un lac topcoat. Nu vei mai vedea unghii uscate și casante.
Protejează luciul firelor de păr, culoarea și suplețea, aplicând ulei de cocos pe scalp, înainte de a intra în apa piscinei. Se va crea o barieră între părul tău și clorul din apă.