Îți place ananasul? Cum îl preferi? Crud? În compot? În prăjituri?
Cred că ți-ai dat deja seama că mie îmi place foarte mult acest fruct, căci imaginile de pe blog vorbesc de la sine. 🙂
L-am inclus în alimentația mea pentru că are multe proprietăți nutritive, dar recunosc că și gustul îmi place foarte mult!
Așadar, care sunt principalele motive pentru care ar trebui să mănânci anans?
- Este bogat în fibre și ajută la reglarea tranzitului;
- Conține calciu, magneziu, deci întărește dinții și oasele;
- Are în compoziție vitamina A și vitamina C, luptând împotriva virozelor;
- Neutralizează aciditatea;
- Păstrează gingiile sănătoase;
- Conține compuși anticancerigeni;
- Trateaza inflamațiile și indigestia;
- Conține betacaroten și îmbunătățește vederea;
- Conține fosfor și potasiu;
- Este un bun diuretic și previne depunerea grasimilor în organism.
Dacă te-am convins de utilitatea ananasului, aș vrea să-ți vând un pont care să te ajute să faci alegerea corectă când vrei să alegi unul.
Un ananas copt și savuros se definește prin trei aspecte: culoare, aromă și greutate: trebuie să fie uscat la bază, iar solzii să fie galbeni, să aibă un miros intens și să fie greu (atunci când cântărește mult, este mai suculent). Ca să te asiguri că faci alegerea corectă, smulge o frunză din mijloc. Dacă iese ușor, înseamnă că fructul este copt. 🙂
Ție îți place ananasul? Cum preferi să-l consumi?