7 LUCRURI care se întâmplă dacă nu îți cureți LIMBA

Îți periezi dinții după fiecare masă și folosești regulat ața dentară înainte de a merge la culcare, dar dacă nu acorzi câteva minute și curățării limbii, atunci igiena ta orală nu e completă. Curățarea limbii ajută la îndepărtarea celulelor moarte de piele, a bacteriilor, toxinelor, ciupercilor și resturilor de mâncare de pe limbă. În plus, ne îmbunătățește sistemul imunitar și ne ajută cu digestia.

Iată cu ce probleme te poți confrunta dacă nu îți cureți limba zilnic:

1. Respirație urât mirositoare
Aceasta este principala problemă, cauzată de acumularea de bacterii. Acestea tind să se adăpostească mai spre spatele limbii, așa că e important să te perii până acolo.

2. Probleme cu gingiile
O limbă care nu e curățată poate cauza și probleme cu gingiile. Infecțiile cu bacteri pot provoca înroșirea, umflarea și sângerarea gingiilor.

3. Papile gustative mai puțin sensibile
Atunci când nu îți perii limba, un strat urât de bacterii, particule de mâncare și celule de piele moartă (numit biofilm) îți poate acoperi papilele gustative, așa că nu vei mai putea să simți gustul alimentelor prea bine.

4. Limbă neagră
Aceasta apare atunci când suprafața limbii e plină de resturi de mâncare și băutură. Problema e însă inofensivă și va trece odată ce începi să-ți cureți limba cum trebuie.

FOLLOW ME

5. Creșterea drojdiei
Drojdia care crește pe limbă se poate răspândi și la gingii și dinți. Da, bacteriile și drojdia care se acumulează în gura ta pot cauza probleme dentale și orale severe, precum gingivita sau inflamarea gingiilor.

6. Căderea dinților
Dacă nu-ți cureți limba, giingile tale vor fi slăbite și sensibile la atacul bacteriilor. Pe termen lung, asta ar putea să-ți afecteze dinții – s-ar putea să înceapă să-ți cadă. Dacă nu vrei să se întâmple asta, nu uita să-ți cureți limba și nu-ți peria dinții prea mult timp.

7. Boală parodontală
Bacteriile de pe limbă care pot ajunge pe dinți pot cauza boala parodontală, care e destul de înfricoșătoare – infecții, inflamații, căderea dințior, risc de avort spontan, atac cerebral sau infarct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.