Adesea facem lucruri aşa cum ne-am obișnuit, fără să ne gândim că lucrurile ar putea fi mult mai simple dacă ne-am folosi imaginația. Tot ce trebuie să facem e să le privim dintr-un unghi diferit. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te simți în largul tău în bucătărie.
1. Cum să salvezi o supă prea sărată
Poți înmuia o bucată de tifon plină cu puține cereale în oală și să o fierbi – tifonul va absorbi sarea în exces.
2. Cum să faci friptura mai moale
Marinează friptura în maioneză înainte de a o găti, ca să fie mai moale.
3. Pentru a păstra aroma unui fel de mâncare
Încălzește farfuria înainte de a servi un fel de mâncare cald și răcește-o înainte de a mânca unul cald. Acest mic truc te va ajuta să păstrezi gustul bogat și prospețimea mâncării.
4. Lapte și piure de cartofi
Nu adăuga lapte rece la piure, ci lapte fiert – piureul va fi mai bun.
5. Cuburi de gheață uscate
Poți pregăti o asezonare delicioasă dacă tai niște verdețuri, le amesteci cu ulei de măsline și le așezi în recipiente pentru gheață. Poți pregăti gheață delicioasă pentru băuturi cu felii de portocală și lămâie, frunze de mentă și bucăți de fructe de pădure
FOLLOW ME
6. Vin înghețat
Poți îngheța vinul ca mai sus pentru a-l folosi apoi în experimentele tale culinare.
7. Dacă pâinea nu mai e la fel de proaspătă, fii creativ
Pâinea poate fi folosită în multe feluri, nu numai pentru sandviș. De exemplu – o poți combina cu brânză pentru a face un preparat cu adevărat spectaculos.
8. Păstrarea legumelor
Pentru ca legumele să țină mai mult, înfășoară-le în folie.
9. Reîmprospătează alimentele coapte
Dacă vrei ca pizza rămasă să fie gustoasă, încălzește-o în tigaie, nu la microunde.
10. Înlocuitor pentru maioneză
Amestecă smântână cu gălbenușul unui ou fiert tare și o lingură plină de muștar.