Alimentația joacă un rol important în viețile noastre de zi cu zi, iar în timpul sarcinii e foarte important să consumăm alimente care să ne ajute atât pe noi, cât și pe bebeluș. Așa că aș vrea să vă vorbesc astăzi despre 10 alimente pe care ar trebui să le consumi în timpul sarcinii.
Aceste alimente nu numai că te ajută să rămâi în formă maximă și să îți îmbunătățești stilul de viață. Au foarte multe beneficii și pentru bebeluș.
10 alimente pe care ar trebui să le consumi în timpul sarcinii:
Avocado
Avocado conține acizi grași omega-3 sănătoși care sunt foarte buni pentru dezvoltarea creierului copilului. Conținând aproape 20 de vitamine și minerale, consumul regulat de avocado ține sub control tensiunea arterială. Este benefic pentru sănătatea ochilor datorită luteinei care se găsește în el, este foarte important în timpul sarcinii pentru reparații celulare, iar datorită votaminei B previne șansele de infecție și boli.
Bananele
FOLLOW ME
Bananele sunt foarte bogate în carbohidrați. Astfel, nu te vei simți slăbită, iar corpul tău va primi o cantitate suficientă de energie. Sunt totodată foarte bune de fibre reducând șansele de probleme gastro-intestinale. Conținutul ridicat de potasiu din banane contribuie și la funcționarea inimii.
Broccoli
Broccoli ajută la producerea de enzime. Acestea, la rândul lor, ajută la protejarea vaselor de sânge ale inimii și la reducerea moleculelor care dăunează inimii. Este un aliment foarte bun pentru sănătatea ochilor și are potențialul de a elimina orice urme de poluanți din aer din corpul tău.
Caisele uscate
Fiind o extraordinară sursă de fibre, caisele uscate îmbunătățesc sistemul digestiv. Totodată conțin potasiu și fier, prevenind astfel problemele arteriale și anemia în timpul sarcinii. Proprietățile lor antioxidante sunt foarte importante pentru creșterea corectă a celulelor și funcționarea eficientă a sistemului imunitar.
Cartofii dulci
Cartofii dulci conțin o cantitate mare de beta-caroten. Acest antioxidant ajută la protejarea împotriva astmului și a bolilor de inimă și poate întârzia îmbătrânirea. Fibrele din cartofii dulci vor ține sub control nivelurile de glucoză și vor ajuta la buna funcționare a intestinelor și a digestiei.
Cereale integrale
Cerealele integrale conțin fibre care ajută la buna funcționare a intestinelor și se numără printre cele mai importante alimente pe care le poți mânca în timpul sarcinii. Consumul de cereale integrale va reduce nivelul de colesterol din sânge și va diminua riscul de boli cardiace, obezitate și chiar diabet. Conțin vitaminele B precum niacinul, tiamina și riboflavina, care ajută organismul să consume proteina și să elibereze energie. Fierul prezent în cerealele integrale va ajuta la transportarea oxigenului în sânge, iar magneziul ajută la construirea oaselor și la eliberarea energiei din mușchi. Seleniul găsit în cerealele integrale menține sistemul imunitar sănătos
Fasolea
Fasolea conține antioxidanți precum beta-carotenul și vitamina A. În plus, conține și mineralul numit mangan care ajută direct sănătatea inimii. Acizii grași omega-3 din fasole sunt și ei foarte buni pentru inima ta. Carotenoidul și flavonoidul din fasole prezintă beneficii antiinflamatorii.
Fructele de pădure
Fructele de pădure sunt o sursă excelentă de carbohidrați, vitamina C și fibre. Carbohidrații îți vor oferi suficientă energie pentru a te ajuta să rămâi cât mai activă în timpul sarcinii, conținutul de fibre va ajuta sistemul intestinal, iar pigmenții de culoare găsiți în fructele de pădure, cum ar fi albastru, roșu și purpuriu, sunt antioxidanți puternici. Acestea ajută la reducerea riscului de apariție a anumitor forme de cancer, la îmbunătățirea stării de sănătate a tractului urinar, la îmbătrânirea sănătoasă și la sprijinirea funcției de memorie.
Iaurt
Iaurtul conține bacterii bune, cunoscute sub numele de probiotice. Acestea te pot ajuta cu sistemul imunitar și să îmbunătățești sănătatea tractului digestiv. Conține proteine animale, calciu, potasiu, vitaminele B12 și B2 și magneziu.
Ouăle
Vitamina A din ouă este bună pentru sistemul imunitar și pentru ochi. Vitamina B2 din ouă ajută metabolismul și este benefică pentru sistemul imunitar, sistemul nervos și celulele roșii din sânge. Vitamina E este bună pentru sistemul nervos și menține mușchii sănătoși. Acidul folic din ouă ajută la formarea sângelui și țesutului în timpul sarcinii. Biotina găsită în ouă este foarte bună pentru sistemul imunitar. Vitamina D prezentă în ouă păstrează oasele sănătoase și ajută organismul să absoarbă calciul.
Nu e necesar să consumi toate aceste alimente în fiecare zi, mai ales că multe dintre ele au proprietăți asemănătoare. Ai putea totuși să le alternezi și să le combini în moduri cât mai inventive pentru a te bucura pe deplin de beneficiile lor pe toată perioada sarcinii.
Încearcă să introduci în alimentația ta cât mai multe alimente benefice și nu uita că deși nu mănânci pentru doi, mănânci pentru binele amândurora.
Hai cu mine pe:
Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun