O porţie zilnică de broccoli poate stimula sănătatea şi rezistenţa la boli.
Știm că legumele sunt o parte vitală a unei diete sănătoase, însă broccoli este una dintre cele mai bune alegeri, săracă în calorii, dar bogată în vitamine, minerale, fibre şi fitonutrienți. Consumul unei porţii de broccoli pe zi poate îmbunătăți aportul de nutrienți și promova starea generală de sănătate și bunăstarea organismului.
Nutrienți
scăzut în calorii (aproximativ 30 de calorii într-o porţie de ½ cană de legume fierte;
bogat în vitamine şi minerale; o porţie oferă mai mult de 50 de miligrame de vitamina C, aproximativ 1.200 de unități de vitamina A, 110 micrograme de vitamina K și cantități mici de vitamine B şi vitamina E;
conține mai multe minerale, inclusiv calciu și potasiu;
FOLLOW ME
magneziu,
fosfor;
cantități mici de zinc și fier;
Fibră
Broccoli este bogat în ambele forme de fibre alimentare, solubile și insolubile;
fibrele insolubile trec prin tractul digestiv, prevenind constipația și alte probleme de ordin digestiv;
fibrele solubile se dizolvă în lichidul stomacal, formând un gel care poate încetini digestia, pentru o mai bună absorbţie a substanţelor nutritive. Se reduce riscul bolilor de inimă şi diabetului de tip 2.
Fitochimicale
broccoli conţine o serie de fitochimicale naturale, benefice pentru sănătate;
produce diindolilmetan sau DIM- are puternice proprietăți anti-cancer (cancer la sân sau la prostată).
Broccoli conţine, de asemenea, o altă clasă de compuși numite glucozinolați, fitonutrienți benefici ce ajută la distrugerea celulelor canceroase și a altor toxine, dar au și proprietăți anti-inflamatorii și pot stimula sistemul imunitar, luptând împotriva microbilor și bacteriilor.
Foarte importante legumele si fructele proaspete.
O sa incerc sa consum si eu brocoli, desi nu sunt prea mare fan