O rețetă simplă, dietetică, ideală pentru toți cei iubesc carnea de pui și rețetele sănătoase. În cadrul campaniei Mănâncă, aleargă, slăbește, Laura Adamache ne oferă încă o soluție delicioasă care va avea grijă de siluetele noastre.
Ingrediente
- 400 g piept de pui
- 150 g iaurt natural degresat
- 1 linguriță curry
- sare de himalaya
- piper
Mod de preparare
- Tăiem pieptul de pui în 2-3 felii, le spălăm și le tamponăm cu hârtie absorbantă de bucătărie.
- Într-un vas, amestecăm iaurtul cu curry, sarea și piperul.
- Introducem feliile de pui în sosul obținut, avem grijă ca feliile să fie acoperite complet.
- Acoperim vasul cu folie de plastic alimentară și îl punem în frigider pentru 2 ore.
- După repaus, scoatem feliile de pui din marinată și le frigem pe grătarul foarte bine încălzit, la foc mediu, pentru circa 3-4 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc uniform.
- Le servim calde.
Roșii la grătar cu usturoi
Roșiile la grătar cu usturoi sunt o garnitură ideală pentru pieptul de pui marinat.
Ingrediente:
FOLLOW ME
- 2 roșii
- 1 lingură ulei de măsline
- 1-2 fire usturoi verde
- sare
Mod de preparare
- Spălăm roșiile, le tăiem în jumătăți și le pudrăm cu puțină sare.
- Ungem jumătățile de roșie (partea tăiată) cu puțin ulei de măsline și le punem pe grătarul încins, cu partea tăiată pe grătar. Le frigem 3-4 minute, apoi le întoarcem cu grijă pe cealaltă parte. Adăugăm usturoiul verde tăiat julienne pe deasupra roșiilor și le frigem pentru încă 3-4 minute sau până când se înmoaie.
- Le servim stropite cu puțin ulei de măsline, sare și, dacă dorim, piper.
Poftă bună!