Piept de pui marinat în iaurt

Piept de pui marinat in iaurt - Retete culinare Laura Adamache

O rețetă simplă, dietetică, ideală pentru toți cei iubesc carnea de pui și rețetele sănătoase. În cadrul campaniei Mănâncă, aleargă, slăbește, Laura Adamache ne oferă încă o soluție delicioasă care va avea grijă de siluetele noastre.

Ingrediente

 • 400 g piept de pui
 • 150 g iaurt natural degresat
 • 1 linguriță curry
 • sare de himalaya
 • piper

Mod de preparare

 1. Tăiem pieptul de pui în 2-3 felii, le spălăm și le tamponăm cu hârtie absorbantă de bucătărie.
 2. Într-un vas, amestecăm iaurtul cu curry, sarea și piperul.
 3. Introducem feliile de pui în sosul obținut, avem grijă ca feliile să fie acoperite complet.
 4. Acoperim vasul cu folie de plastic alimentară și îl punem în frigider pentru 2 ore.
 5. După repaus, scoatem feliile de pui din marinată și le frigem pe grătarul foarte bine încălzit, la foc mediu, pentru circa 3-4 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc uniform.
 6. Le servim calde.

Roșii la grătar cu usturoi


Roșiile la grătar cu usturoi sunt o garnitură ideală pentru pieptul de pui marinat.

Ingrediente:

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
 • 2 roșii
 • 1 lingură ulei de măsline
 • 1-2 fire usturoi verde
 • sare

Mod de preparare

 1. Spălăm roșiile, le tăiem în jumătăți și le pudrăm cu puțină sare.
 2. Ungem jumătățile de roșie (partea tăiată) cu puțin ulei de măsline și le punem pe grătarul încins, cu partea tăiată pe grătar. Le frigem 3-4 minute, apoi le întoarcem cu grijă pe cealaltă parte. Adăugăm usturoiul verde tăiat julienne pe deasupra roșiilor și le frigem pentru încă 3-4 minute sau până când se înmoaie.
 3. Le servim stropite cu puțin ulei de măsline, sare și, dacă dorim, piper.

Piept de pui marinat in iaurt - Retete culinare Laura Adamache

 Poftă bună!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.