Chiar dacă curmalele nu sunt considerate a fi super-alimente, sunt foarte aproape de acestea. Ele oferă atât de multe beneficii pentru sănătate încât merită să le adăugăm în dieta noastră! Și faptul că sunt dulci și gustoase ne face foarte bine, mai ales că ne scapă de pofta de dulce! Atenție însă, încercați să consumați curmale proaspete, nu îndulcite.
1. Sănătatea oaselor ţi se va îmbunătăţi
Curmalele sunt o sursă foarte mare de bor, ceea ce ajută la îmbunătăţirea oaselor Un alt studiu arată că mineralele precum potasiul, magneziul sau fosforul, care se găsesc în fructele deshidratate, ne întăresc oasele şi luptă împotriva osteoporozei.
2. Ajută sistemul digestiv
De asemenea, curmalele sunt şi o sursă de fibra, care ajută la promovarea constipaţiei şi scaune regulate.
3. Te ajută în lupta contra stresului şi a depresiei
FOLLOW ME
Vitamina B6 care este prezentă în curmale îţi ajută organismul să creeze serotonina şi norepinefrină. Serotonina îţi îmbunătăţeşte starea de spirit, iar norepinefrina se luptă cu stresul.
4. Îţi oferă energie
Fibra, potasiul, magneziul, vitaminele şo antioxidanţii prezenşi în curmale îţi oferă un surplus de energie mai mare decât fructoza sau glucoza.
5. Previn bolile de inimă
Curmalele reduc nivelul de trigliceride şi scade stresul oxidativ, ambii fiind factori pentru boli de inimă. Mai mult de atât, sunt o sursă de potasiu care reduce tensiunea şi posibilitatea unui atac cerebral.
6. Reduc riscul cancerului la colon
Consmul zilnic de curmale creşte dezvoltarea bacteriilor bune în corp. Acestea previn dezvoltarea bacteriilor canceroase în organism.
7. Ajută la pierderea în greutate
Curmalele conţin şi diverşi antioxidanţi care ne eliberează corpul de toxine, îmbunătăţeşte digestia şi întăreşte metabolismul.
Acest articol este pur orientativ și nu înlocuiește părerea medicului.