Cum se prepară faimoasa ”Prăjitură de casă cu suc de portocale”. Este mai simplu decât v-ați imagina vreodată. Arată bine de tot și e super delicioasă. Prietenele vor cere rețeta imediat ce vor gusta prima gură. Nu ai cum să îi reziști.
Ingrediente pentru blat:
– 6 ouă
– 6 linguri zahăr
– 4 linguri făină
– 2 linguri cacao
– 100 ml ulei
– 1 plic praf de copt
– un praf de sare
Ingrediente pentru cremă:
-500 g branza de vaci (am folosit Pilos)
-200 g unt 82% grasime
-200 g zahăr pudră
-o fiolă esență de vanilie
Ingrediente pentru glazură:
-2 plicuri budinca de vanilie
-800 ml suc Santal de portocale
-5 linguri zahăr
Cum se prepară?
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixăm gălbenușurile cu zahărul timp de 2 minute. Se adaugă uleiul și se mixează în continuare. Peste care se adaugă făină amestecată cu cacao și praful de copt.
Pasul doi: Batem albușurile spumă cu sare și le încorporăm în compoziția de gălbenușuri. Se amestecă ușor cu mișcări lente de jos în sus.
FOLLOW ME
Pască fără aluat 🥮 Rețeta asta se face extrem de ușor, de asta o aleg de fiecare dată. INGREDIENTE: ✨ 90 grame făină
✨ 75 grame griș
✨ un praf de sare
✨ 750 grame brânză dulce
✨ 675 grame smântână
✨ 6 ouă
✨ 6 linguri de miere
✨ coaja rasă de la 2 lămâi bio
✨ esență de vanilie
✨ esență de rom Într-un blender, pune ouăle, esența de vanilie și rom, mierea și coaja de lămâie și amestecă-le. Adaugă apoi ingredientele uscate (făina, grișul, praful de copt și sarea), iar după ce se omogenizează cu restul ingredientelor, încorporează și smântâna și brânza dulce. După ce le mai mixăm o dată, compoziția e gata de pus la cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 90 de minute. Voi faceți Pască de Paște? 💛
De ce mergem atât de des în Dubai?🌞 În 2014 am descoperit Dubaiul și a fost dragoste la prima vedere. Ne-am dat seama imediat că este destinația de vacanță perfectă pentru noi. Aici am găsit tot ceea ce căutam și orice familie cu copii apreciază: confort, siguranță și o mulțime de activități și atracții turistice. Iată care sunt principalele 5 motive pentru care noi iubim vacanțele la Dubai/ Abu Dhabi: 💫Siguranță și confort: Deși păstrează aerul fascinat al lumii arabe, Dubaiul este un oraș turistic foarte civilizat și curat, unde știm că nu vom întâmpina probleme. Indiferent de hotelul în care ne-am cazat, am avut camere curate, locuri moderne și plaje îngrijite. 💫Zbor direct: Spre deosebire de alte destinații exotice, către Dubai avem zbor direct de la Aeroportul Otopeni, așa că nu trebuie să ne facem griji pentru escale. Durează aproximativ 5 ore, ceea ce este la limita suportabilității pentru copii. 💫Vreme perfectă: Suntem o familie care iubim vacanțele exotice. Ne place să ne bronzăm la soare, să simțim briza oceanului, să stăm la plajă cu picioarele în nisip fin și să ne bălăcim în apă curată. În plus, nu trebuie să ne facem griji în după-amiezele toride, pentru că aici avem la dispoziție o mulțime de activități interioare, iar clădirile au aer condiționat. 💫Diversitatea activităților: În Dubai nu ne plictisim niciodată. Orașul oferă atracții atât pentru adolescenți greu de impresionat, cât și pentru micuți curioși și plini de energie. Abia aștept să vă povestesc pe larg despre experiența fascinantă la SeaWorld, un acvariu uriaș în care intri și descoperi viața marină. Nicho a fost încântat de Grădina Zoologică, deoarece se află la vârsta la care este pasionat de animale, iar nouă ne-a plăcut Crystal, un spectacol Cirque du Soleil. 💫Mâncarea: Pentru mine, secretul unei vacanțe reușite este mâncarea bună. Probabil vă aduceți aminte cât de dezamăgită am fost de preparatele pe care le-am încercat în Bali și Egipt. În schimb, Dubaiul nu m-a dezamăgit niciodată. Mâncarea este pe toate gusturile, proaspătă și savuroasă, iar prețurile sunt asemănătoare. În acești 8 ani de când l-am descoperit, Dubaiul a devenit orașul la care ne întoarcem
Pasul trei: Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adăugăm tava în cuptorul preîncâlzit și lăsăm circa 25 de minute la foc mediu. Pentru a fi sigure că blatul este copt, apelăm la testul cu scobitoarea. Dacă nu știi despre ce vorbesc, te lămuresc acum. Iei o scobitoare și înțepi blatul până la fund. Apoi scoate scobitoarea. Dacă aceasta a ieșit ușor și nu a rămas blat pe ea, acesta este gata. În caz contrat trebuie să-l mai lași puțin la cuptor. După ce l-ai scos trebuie lăsat la răcit.
După ce ai terminat blatul de făcut, iar acesta se coace la cuptor, este timpul să trecem la prepararea cremei. Așadar, începem prin a mixa untul moale cu zahărul pudră până devine spumă apoi adăugăm brânza și esența. Se mixează în continuare până se încorporează bine. După ce blatul s-a răcit adăugăm crema peste el și îl dăm la frigir pentru aproximativ 2 ore.
Între timp, ne putem apuca de ultimul pas: glazura! Pentru aceasta este suficient să respectăm instrucțiunile însă în loc de lapte vom folosi sucul de portocale. Atenție! În rețeta originală se folosește Fanta de portocale, însă se poate înlocui cu Santal de portocale. Când mai este doar puțin călduță, o putem turna peste blatul și peste crema care au stat deja 2 ore la frigider.
Ne mai rămâne să mai așteptăm încă 2 ore pentru ca prăjitura să se închege bine și să o putem tăia. Deși durează ”jumătate de zi” să o faci, merită!