Cum se prepară faimoasa ”Prăjitură de casă cu suc de portocale”. Este mai simplu decât v-ați imagina vreodată. Arată bine de tot și e super delicioasă. Prietenele vor cere rețeta imediat ce vor gusta prima gură. Nu ai cum să îi reziști.
Ingrediente pentru blat:
– 6 ouă
– 6 linguri zahăr
– 4 linguri făină
– 2 linguri cacao
– 100 ml ulei
– 1 plic praf de copt
– un praf de sare
Ingrediente pentru cremă:
-500 g branza de vaci (am folosit Pilos)
-200 g unt 82% grasime
-200 g zahăr pudră
-o fiolă esență de vanilie
Ingrediente pentru glazură:
-2 plicuri budinca de vanilie
-800 ml suc Santal de portocale
-5 linguri zahăr
Cum se prepară?
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixăm gălbenușurile cu zahărul timp de 2 minute. Se adaugă uleiul și se mixează în continuare. Peste care se adaugă făină amestecată cu cacao și praful de copt.
Pasul doi: Batem albușurile spumă cu sare și le încorporăm în compoziția de gălbenușuri. Se amestecă ușor cu mișcări lente de jos în sus.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Best of this week ✨ Săptămâna asta mi-am propus să îmi fac calendarul astfel încât să reușesc să fac 3 lucruri doar pentru mine și mi-a ieșit: am fost de 2 ori la pilates, am fost să-mi fac unghiile și la un tratament cosmetic. A fost o săptămână relaxată, dar și foarte productivă. Am avut primele filmări din acest an, am lucrat mult și la casă, iar sfârșitul de săptămână a fost foarte frumos. În acest weekend, Alesia și Alex au mers la Sinaia, la ski, așa că am avut ocazia să repetăm exercițiul nostru de timp petrecut cu un singur copil, astfel încât toată atenția să se concentreze asupra lui. A funcționat și de această dată minunat. Nicho a fost foarte încântat să ne aibă doar pentru el și să facem tot ce și-a dorit: ne-am jucat cu toate piesele LEGO posibile, am dormit de prânz, am făcut baie cu el, am gătit împreună, a stat lipit de noi non-stop (să vedem dacă mai vrea mâine dimineață să meargă la grădiniță 😂). Alesia s-a îndrăgostit de ski, abia așteapta să fie pe pârtie de dimineața până seara și abia reușim să o convingem să coboare. 😅 Alex nu a stat atât de mult ca ea, pentru că i-au fătat oițele 2 miei și a avut grijă de el. Sper că ați avut și voi o săptămână frumoasă! Nu uitați să vă gândiți în această seară la cum ar arăta săptămâna perfectă pentru voi și să vă puneți în calendar câteva activități doar pentru sufletul vostru! 🙏💕
Pasul trei: Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adăugăm tava în cuptorul preîncâlzit și lăsăm circa 25 de minute la foc mediu. Pentru a fi sigure că blatul este copt, apelăm la testul cu scobitoarea. Dacă nu știi despre ce vorbesc, te lămuresc acum. Iei o scobitoare și înțepi blatul până la fund. Apoi scoate scobitoarea. Dacă aceasta a ieșit ușor și nu a rămas blat pe ea, acesta este gata. În caz contrat trebuie să-l mai lași puțin la cuptor. După ce l-ai scos trebuie lăsat la răcit.
După ce ai terminat blatul de făcut, iar acesta se coace la cuptor, este timpul să trecem la prepararea cremei. Așadar, începem prin a mixa untul moale cu zahărul pudră până devine spumă apoi adăugăm brânza și esența. Se mixează în continuare până se încorporează bine. După ce blatul s-a răcit adăugăm crema peste el și îl dăm la frigir pentru aproximativ 2 ore.
Între timp, ne putem apuca de ultimul pas: glazura! Pentru aceasta este suficient să respectăm instrucțiunile însă în loc de lapte vom folosi sucul de portocale. Atenție! În rețeta originală se folosește Fanta de portocale, însă se poate înlocui cu Santal de portocale. Când mai este doar puțin călduță, o putem turna peste blatul și peste crema care au stat deja 2 ore la frigider.
Ne mai rămâne să mai așteptăm încă 2 ore pentru ca prăjitura să se închege bine și să o putem tăia. Deși durează ”jumătate de zi” să o faci, merită!