Cum se prepară faimoasa ”Prăjitură de casă cu suc de portocale”


Cum se prepară faimoasa ”Prăjitură de casă cu suc de portocale”. Este mai simplu decât v-ați imagina vreodată. Arată bine de tot și e super delicioasă. Prietenele vor cere rețeta imediat ce vor gusta prima gură. Nu ai cum să îi reziști.

Ingrediente pentru blat:

– 6 ouă
– 6 linguri zahăr
– 4 linguri făină
– 2 linguri cacao
– 100 ml ulei
– 1 plic praf de copt
– un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

-500 g branza de vaci (am folosit Pilos)
-200 g unt 82% grasime
-200 g zahăr pudră
-o fiolă esență de vanilie

Ingrediente pentru glazură:

-2 plicuri budinca de vanilie
-800 ml suc Santal de portocale
-5 linguri zahăr


Cum se prepară?

Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixăm gălbenușurile cu zahărul timp de 2 minute. Se adaugă uleiul și se mixează în continuare. Peste care se adaugă făină amestecată cu cacao și praful de copt.

Pasul doi: Batem albușurile spumă cu sare și le încorporăm în compoziția de gălbenușuri. Se amestecă ușor cu mișcări lente de jos în sus.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Pasul trei: Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adăugăm tava în cuptorul preîncâlzit și lăsăm circa 25 de minute la foc mediu. Pentru a fi sigure că blatul este copt, apelăm la testul cu scobitoarea. Dacă nu știi despre ce vorbesc, te lămuresc acum. Iei o scobitoare și înțepi blatul până la fund. Apoi scoate scobitoarea. Dacă aceasta a ieșit ușor și nu a rămas blat pe ea, acesta este gata. În caz contrat trebuie să-l mai lași puțin la cuptor. După ce l-ai scos trebuie lăsat la răcit.

După ce ai terminat blatul de făcut, iar acesta se coace la cuptor, este timpul să trecem la prepararea cremei. Așadar, începem prin a mixa untul moale cu zahărul pudră până devine spumă apoi adăugăm brânza și esența. Se mixează în continuare până se încorporează bine. După ce blatul s-a răcit adăugăm crema peste el și îl dăm la frigir pentru aproximativ 2 ore.

Între timp, ne putem apuca de ultimul pas: glazura! Pentru aceasta este suficient să respectăm instrucțiunile însă în loc de lapte vom folosi sucul de portocale. Atenție! În rețeta originală se folosește Fanta de portocale, însă se poate înlocui cu Santal de portocale. Când mai este doar puțin călduță, o putem turna peste blatul și peste crema care au stat deja 2 ore la frigider.

Ne mai rămâne să mai așteptăm încă 2 ore pentru ca prăjitura să se închege bine și să o putem tăia. Deși durează ”jumătate de zi” să o faci, merită!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.