Cum se prepară faimoasa ”Prăjitură de casă cu suc de portocale”

Cum se prepară faimoasa ”Prăjitură de casă cu suc de portocale”. Este mai simplu decât v-ați imagina vreodată. Arată bine de tot și e super delicioasă. Prietenele vor cere rețeta imediat ce vor gusta prima gură. Nu ai cum să îi reziști.

Ingrediente pentru blat:

– 6 ouă
– 6 linguri zahăr
– 4 linguri făină
– 2 linguri cacao
– 100 ml ulei
– 1 plic praf de copt
– un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

-500 g branza de vaci (am folosit Pilos)
-200 g unt 82% grasime
-200 g zahăr pudră
-o fiolă esență de vanilie

Ingrediente pentru glazură:

-2 plicuri budinca de vanilie
-800 ml suc Santal de portocale
-5 linguri zahăr

Cum se prepară?

Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixăm gălbenușurile cu zahărul timp de 2 minute. Se adaugă uleiul și se mixează în continuare. Peste care se adaugă făină amestecată cu cacao și praful de copt.

Pasul doi: Batem albușurile spumă cu sare și le încorporăm în compoziția de gălbenușuri. Se amestecă ușor cu mișcări lente de jos în sus.

FOLLOW ME

Pasul trei: Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adăugăm tava în cuptorul preîncâlzit și lăsăm circa 25 de minute la foc mediu. Pentru a fi sigure că blatul este copt, apelăm la testul cu scobitoarea. Dacă nu știi despre ce vorbesc, te lămuresc acum. Iei o scobitoare și înțepi blatul până la fund. Apoi scoate scobitoarea. Dacă aceasta a ieșit ușor și nu a rămas blat pe ea, acesta este gata. În caz contrat trebuie să-l mai lași puțin la cuptor. După ce l-ai scos trebuie lăsat la răcit.

După ce ai terminat blatul de făcut, iar acesta se coace la cuptor, este timpul să trecem la prepararea cremei. Așadar, începem prin a mixa untul moale cu zahărul pudră până devine spumă apoi adăugăm brânza și esența. Se mixează în continuare până se încorporează bine. După ce blatul s-a răcit adăugăm crema peste el și îl dăm la frigir pentru aproximativ 2 ore.

Între timp, ne putem apuca de ultimul pas: glazura! Pentru aceasta este suficient să respectăm instrucțiunile însă în loc de lapte vom folosi sucul de portocale. Atenție! În rețeta originală se folosește Fanta de portocale, însă se poate înlocui cu Santal de portocale. Când mai este doar puțin călduță, o putem turna peste blatul și peste crema care au stat deja 2 ore la frigider.

Ne mai rămâne să mai așteptăm încă 2 ore pentru ca prăjitura să se închege bine și să o putem tăia. Deși durează ”jumătate de zi” să o faci, merită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.