Jurnal de dietă pentru femeia ocupată

Jurnal de dietă pentru femeia ocupată

Jurnal_dietaDe câte ori nu vi s-a spus că singura cale către o dietă sănătoasă și o silueta frumoasă este aceeași dintotdeauna: disciplina? „Mesele regulate” sunt în continuare baza oricărui stil de viață echilibrat, care elimină stresul, kilogramele în plus și poftele excesive. A respecta cele trei mese principale, indiferent de cât de ocupați și agitați suntem este primul pas către a ne simți mai bine, a arăta mai bine și a avea un confort psihic și spiritual. Clișeu sau nu, totul începe cu ceea ce mâncăm. Și așa cum suntem ceea ce gândim, suntem și ceea ce mâncăm.

Încercați să faceți un mic exercițiu chiar de mâine și stabiliți-vă cu o seară înainte o rutină sau, așa cum l-am numit noi, un „jurnal de dietă pentru femeia ocupată”. Pune pe hold argumentele de tip „nu am timp”, „nu știu să gătesc”, „nu stiu ce să gătesc” și veți vedea că totul este mult mai simplu și mai la îndemână decât v-ați fi imaginat.

Primul lucru pe care trebuie să îl ştiţi este care sunt alimentele care nu au voie să lipsească la o masă. Ruxandra Pleşea, medic nutriţionist ne-a explicat cum trebuie să împărţim alimentele în farfurie: „Vom avea grijă ca jumătate din acea farfurie să fie plină de legume. Legumele sunt baza unei diete echilibrate. Toate legumele, cât mai naturale, cât mai puţin procesate, mai ales crude, dar şi gătite. Mai rămâne o jumătate de farfurie liberă, pe care o împărţim  în două. Vom umple un sfert cu surse de proteine, din carne, din peşte și din brânză, dar avem şi surse vegetale din proteine: leguminoasele, adică fasolea boabe, lintea boabe, năutul şi oleaginoasele. Mai rămâne un sfert de farfurie liber şi aici o să adăugăm carbohidraţi precum cereale integrale sau orez integral. Vom consuma şi ovăz, şi secară, dar și cereale, care sunt foarte bune și au un indice glicemic scăzut.”

Nu aveți nevoie de mai mult de 30 de minute pentru a pregăti cele de mai sus.

De asemenea, vă puteți prepara o omletă cu 2 ouă, într-o tigaie neaderentă. Medicul nutriţionist ne recomandă să adăugăm rucola, ştevie, untişor, leurdă: „Sunt multe frunze verzi care se combină foarte bine cu omleta, unde putem adauga ca și condiment, semințe de susan”.

La fel de importante într-o dietă completă sunt și micile gustări dintre mese, care ne țin foamea sub control. Variantele pe care puteti miza aici sunt fructele sau lactate degresate. “La ora prânzului, dacă trebuie să preparăm rapid o masă completă, vom alege o salată cu multe legume, cu paste integrale şi cu sos pesto pe care îl preparăm cu brânză si nuci pisate. Dacă spre ora cinci ne este, în continuare, poftă de o gustare, o să apelăm la o sursă de lactate slabe. Masa de seară trebuie luată cu trei ore înainte de culcare este esenţială. A sări peste cină pentru a slabi este o mare greșeală”, a adăugat medicul nutriționist.

FOLLOW ME

Ela_Craciun&Cristina_MaziluMai multe detalii vă așteaptă aici: http://www.antena3.ro/life/numai-de-bine/numai-de-bine-jurnal-de-dieta-249462.html, dar si pe pagina de Facebook a emisiunii Numai de bine, unde vă aștept în fiecare duminică, de la ora 9:30, la Antena 3.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.