Jurnal de dietă pentru femeia ocupată

Jurnal de dietă pentru femeia ocupată

Jurnal_dietaDe câte ori nu vi s-a spus că singura cale către o dietă sănătoasă și o silueta frumoasă este aceeași dintotdeauna: disciplina? „Mesele regulate” sunt în continuare baza oricărui stil de viață echilibrat, care elimină stresul, kilogramele în plus și poftele excesive. A respecta cele trei mese principale, indiferent de cât de ocupați și agitați suntem este primul pas către a ne simți mai bine, a arăta mai bine și a avea un confort psihic și spiritual. Clișeu sau nu, totul începe cu ceea ce mâncăm. Și așa cum suntem ceea ce gândim, suntem și ceea ce mâncăm.

Încercați să faceți un mic exercițiu chiar de mâine și stabiliți-vă cu o seară înainte o rutină sau, așa cum l-am numit noi, un „jurnal de dietă pentru femeia ocupată”. Pune pe hold argumentele de tip „nu am timp”, „nu știu să gătesc”, „nu stiu ce să gătesc” și veți vedea că totul este mult mai simplu și mai la îndemână decât v-ați fi imaginat.

Primul lucru pe care trebuie să îl ştiţi este care sunt alimentele care nu au voie să lipsească la o masă. Ruxandra Pleşea, medic nutriţionist ne-a explicat cum trebuie să împărţim alimentele în farfurie: „Vom avea grijă ca jumătate din acea farfurie să fie plină de legume. Legumele sunt baza unei diete echilibrate. Toate legumele, cât mai naturale, cât mai puţin procesate, mai ales crude, dar şi gătite. Mai rămâne o jumătate de farfurie liberă, pe care o împărţim  în două. Vom umple un sfert cu surse de proteine, din carne, din peşte și din brânză, dar avem şi surse vegetale din proteine: leguminoasele, adică fasolea boabe, lintea boabe, năutul şi oleaginoasele. Mai rămâne un sfert de farfurie liber şi aici o să adăugăm carbohidraţi precum cereale integrale sau orez integral. Vom consuma şi ovăz, şi secară, dar și cereale, care sunt foarte bune și au un indice glicemic scăzut.”

Nu aveți nevoie de mai mult de 30 de minute pentru a pregăti cele de mai sus.

De asemenea, vă puteți prepara o omletă cu 2 ouă, într-o tigaie neaderentă. Medicul nutriţionist ne recomandă să adăugăm rucola, ştevie, untişor, leurdă: „Sunt multe frunze verzi care se combină foarte bine cu omleta, unde putem adauga ca și condiment, semințe de susan”.

La fel de importante într-o dietă completă sunt și micile gustări dintre mese, care ne țin foamea sub control. Variantele pe care puteti miza aici sunt fructele sau lactate degresate. “La ora prânzului, dacă trebuie să preparăm rapid o masă completă, vom alege o salată cu multe legume, cu paste integrale şi cu sos pesto pe care îl preparăm cu brânză si nuci pisate. Dacă spre ora cinci ne este, în continuare, poftă de o gustare, o să apelăm la o sursă de lactate slabe. Masa de seară trebuie luată cu trei ore înainte de culcare este esenţială. A sări peste cină pentru a slabi este o mare greșeală”, a adăugat medicul nutriționist.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Ela_Craciun&Cristina_MaziluMai multe detalii vă așteaptă aici: http://www.antena3.ro/life/numai-de-bine/numai-de-bine-jurnal-de-dieta-249462.html, dar si pe pagina de Facebook a emisiunii Numai de bine, unde vă aștept în fiecare duminică, de la ora 9:30, la Antena 3.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.