Viața fără chimicale cu Angelina Cozma, expertă în frumusețea nontoxică. Ghid pentru femei moderne în episodul #17 din podcastul „Cu Ela la doctor”

Viața fără chimicale cu Angelina Cozma, expertă în frumusețea nontoxică. Ghid pentru femei moderne în episodul #17 din podcastul „Cu Ela la doctor”

Angelina Cozma este cunoscută pentru promovarea unui stil de viață nontoxic și echilibrat. Ea împărtășește cu comunitatea sa pe rețelele de socializare sfaturi despre sănătate, nutriție, îngrijire personală, și alte practici pentru un stil de viață mai sănătos și conștient. Angelina pune accent pe utilizarea produselor naturale și evitarea substanțelor chimice dăunătoare în viața de zi cu zi.

Este invitata Elei Craciun in cadrul unui nou episod din podcastul „Cu Ela la doctor”, pentru a dezbate cheia succesului către un stil de viață nontoxic.

În cadrul interviului, se abordează subiecte legate de detoxifiere, alimentație sănătoasă, îngrijire a pielii cu produse naturale, și alte aspecte ale unui stil de viață nontoxic, încurajându-și urmăritorii să facă alegeri mai bune pentru sănătatea lor și a mediului.

Viața fără chimicale cu Angelina Cozma

Întrebată de Ela Crăciun care sunt primele schimbări necesare spre o viață mai curată și sănătoasă, Angelina s-ar referit la unele dintre cele mai nocive obiecte și produse care se află în fiecare locuință.

„O femeie e cea mai expusă la toate substanțele chimice care se află în produsele de curățenie. Noi suntem cele care suferim dereglări hormonale și boli autoimune. Aș schimba vasele de gătit, tot ceea ce înseamnă tigăi și cratițe. Tigăile cu strat antiaderent sunt o sursă tragică de disruptori hormonali. Aș schimbă detergentul de rufe și tot ce înseamnă balsam și hârtia igienică parfumată și colorată”, explică specialista în viață nontoxică.

Evident, alimentația este foarte importantă dacă dorim să avem o viață mai lungă și sănătoasă.

La ce renunțăm în primul rând?

FOLLOW ME

„Uleiul de palmier, grăsimi vegetale, care conțin o mulțime de chimicale”, explică specialista în viață nontoxică.

În general, alimentele foarte procesate ar fi bine să fie evitate. Cu cât mâncăm mai simplu și mai aproape de rădăcinile noastre, cu atât ne vom simți mai bine.

Experta în viața nontoxică recomandă consumul de ouă, proteine de bună calitate, ficat de cod, grăsimi și supă de oase făcută acasă.

„Femeile au nevoie de un aport serios de proteine. Eu mănânc dimineața 4 ouă sau 2 ouă și altă sursă de proteină. Copilul meu consumă 2 ouă pe zi (…) La restaurant, aleg o friptura de vita si cer separat unt pentru a pune peste ea, astfel incat sa evit eventualele adaosuri chimice care pot fi nocive. Dacă iau o salată, o cer fără dressing și pun eu ulei de măsline și atât”, povesteste Angelina Cozma.

Care sunt primii pași spre o viață nontoxică

Angelina Cozma susține că „schimbările care durează au nevoie de blândețe”. Ea consideră că trecerea spre o viață mai sănătoasă trebuie realizată treptat, astfel încât să putem integra și susține pe termen lung aceste obiceiuri.

Interviul integral din podcastul „Cu Ela la doctor” îl puteți urmări pe Youtube

Alte episoade din podcastul „Cu Ela la doctor”

Un sfert dintre copiii din România nu au un părinte lângă ei. Discuții din Inimă în episodul 16 din pocastul „Cu Ela la doctor”

Bolile pulmonare: care sunt cele mai frecvente, cum prevenim și cum tratăm bolile de plămâni. Ela Crăciun în dialog cu dr. Beatrice Mahler | Cu Ela la Doctor, episodul 11

Cu Ela la doctor I Episodul 6. Gina Tăujan, psihonutriționist, ne învață cum să slăbim fără diete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.