A acoperit salteaua patului cu BICARBONAT DE SODIU. Motivul pentru care face acest lucru te va pune pe GÂNDURI

Piaţa modernă e plină de diverse produse de curăţat care îţi pot pune în pericol sănătatea. Poţi găsi chiar în bucătărie lucruri mai sigure care să te ajute la curăţenie mai uşor.

Iată, de pildă, cum să profiţi de bicarbonatul de sodiu:

1. Salteaua

Îndepărtează de pe saltea murdăria, sudoarea, celullele de piele moartă, praful și mirosurile neplăcute. Aspiră întreaga saltea apoi, folosind o sită, împrăștie uniform un pachet de bicarbonat de sodiu (poți adăuga, dacă vrei, 10-15 picături de ulei esențial) pe întreaga suprafață. Lasă salteaua acoperită atfel timp de câteva ore – de preferabil chiar o zi întreagă, apoi aspiră din nou cu atenție.

2. Covorul și mobila moale

Într-un recipient mare, amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de detergent. Toarnă apoi o cană de apă clocotită și adaugă 4-5 lingurițe de oțet 9%. Amestecă totul bine și toarnă soluția într-o sticlă de spray. Aspiră covorul sau mobila moale. Pulverizează soluția pregătită timp de 5-10 secunde, apoi îndepărtează lichidul cu un burete (freacă zonele cu probleme, dacă e nevoie). Repetă până când obții rezultatul dorit, dar ai grijă ca lichidul să nu se infiltreze în material.

FOLLOW ME

An error occurred while retrieving media

Important: Soluția de bicarbonat de sodiu și oțet poate fi folosită pentru orice material, excepție făcând cele naturale.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu:

-preț mic
-absolut non-toxic
-absoarbe murdăria și umezeala
-înlocuiește o mulțime de produse de curățare
-îndepărtează mirosurile neplăcute
-poate ucide o mulțime de microorganisme

Alte modalități de utilizare a bicarbonatului:

1. Bicarbonatul în apă fiertă are efect dezinfectant şi poate fi folosit pentru a steriliza biberoanele bebeluşului.

2. Bicarbonatul de sodiu presărat peste pământul unde cresc roşiile va da o dulceaţă nemaipomenită acestora, iar dacă arunci un praf de bicarbonat peste nisipul din litieră pisicii, mirosul specific va dispărea.

3 .Un recipient mic cu bicarbonat pus în frigider ajută la absorbţia mirosurilor neplăcute de mâncare.

4. Un amestec de 2 litri de apă, un sfert de ceaşcă de oţet şi o ceaşcă de bicarbonat de sodiu ajută la înmuierea pensulelor întărite de vopsea. Se pune amestecul pe foc şi se fierb pensulele.

5. Grăsimea de pe farfurii, oale, cuptor sau cea întărită din cuptorul cu microunde iese mult mai uşor cu puţin bicarbonat.

6. Mirosurile deranjante ale încălţămintei dispar dacă presari puţin bicarbonat seara şi laşi până dimineaţa.

7. Insecte precum furnicile sau gândacii sunt eliminate dacă se presară bicarbonat de sodiu pe la colţurile casei.

8. O linguriţă cu bicarbonat în apa florilor din vază ajută la menţinerea prospeţimii acestora pe termen lung.

9. Vasul de toaletă şi cada este mai uşor de curăţat şi capătă miros proaspăt dacă se adaugă bicarbonat de sodiu, se lasă să acţioneze o oră şi apoi se clăteşte.

10. Mirosul de ţigări este înlăturat dacă în scrumieră se pun câteva linguriţe de bicarbonat de sodiu cu apă.

11. Culoarea covoarelor prinde viaţă iar praful din ţesătură dispare dacă presari puţin bicarbonat, freci uşor, laşi să acţioneze o oră şi apoi aspiri.

12. Resturile de mâncare ori săpun din canalizare pot fi uşor îndepărtate cu bicarbonat. Se pune o ceaşcă de bicarbonat în canalizare, se lasă circa 15 minute să acţioneze şi se toarnă 3-4 litri de apă fiartă.

13. Piatra depusă pe obiectele sanitare (bateriile de duş sau chiuvetă) dispare dacă freci cu o lavetă şi puţin bicarbonat, apoi clăteşti cu apă rece.

14. Amestecul de apă şi bicarbonat este eficient şi pentru curăţarea geamurilor şi oglinzilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.