A acoperit salteaua patului cu BICARBONAT DE SODIU. Motivul pentru care face acest lucru te va pune pe GÂNDURI


Piaţa modernă e plină de diverse produse de curăţat care îţi pot pune în pericol sănătatea. Poţi găsi chiar în bucătărie lucruri mai sigure care să te ajute la curăţenie mai uşor.

Iată, de pildă, cum să profiţi de bicarbonatul de sodiu:

1. Salteaua

Îndepărtează de pe saltea murdăria, sudoarea, celullele de piele moartă, praful și mirosurile neplăcute. Aspiră întreaga saltea apoi, folosind o sită, împrăștie uniform un pachet de bicarbonat de sodiu (poți adăuga, dacă vrei, 10-15 picături de ulei esențial) pe întreaga suprafață. Lasă salteaua acoperită atfel timp de câteva ore – de preferabil chiar o zi întreagă, apoi aspiră din nou cu atenție.


2. Covorul și mobila moale

Într-un recipient mare, amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de detergent. Toarnă apoi o cană de apă clocotită și adaugă 4-5 lingurițe de oțet 9%. Amestecă totul bine și toarnă soluția într-o sticlă de spray. Aspiră covorul sau mobila moale. Pulverizează soluția pregătită timp de 5-10 secunde, apoi îndepărtează lichidul cu un burete (freacă zonele cu probleme, dacă e nevoie). Repetă până când obții rezultatul dorit, dar ai grijă ca lichidul să nu se infiltreze în material.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Important: Soluția de bicarbonat de sodiu și oțet poate fi folosită pentru orice material, excepție făcând cele naturale.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu:

-preț mic
-absolut non-toxic
-absoarbe murdăria și umezeala
-înlocuiește o mulțime de produse de curățare
-îndepărtează mirosurile neplăcute
-poate ucide o mulțime de microorganisme

Alte modalități de utilizare a bicarbonatului:

1. Bicarbonatul în apă fiertă are efect dezinfectant şi poate fi folosit pentru a steriliza biberoanele bebeluşului.

2. Bicarbonatul de sodiu presărat peste pământul unde cresc roşiile va da o dulceaţă nemaipomenită acestora, iar dacă arunci un praf de bicarbonat peste nisipul din litieră pisicii, mirosul specific va dispărea.

3 .Un recipient mic cu bicarbonat pus în frigider ajută la absorbţia mirosurilor neplăcute de mâncare.

4. Un amestec de 2 litri de apă, un sfert de ceaşcă de oţet şi o ceaşcă de bicarbonat de sodiu ajută la înmuierea pensulelor întărite de vopsea. Se pune amestecul pe foc şi se fierb pensulele.

5. Grăsimea de pe farfurii, oale, cuptor sau cea întărită din cuptorul cu microunde iese mult mai uşor cu puţin bicarbonat.

6. Mirosurile deranjante ale încălţămintei dispar dacă presari puţin bicarbonat seara şi laşi până dimineaţa.

7. Insecte precum furnicile sau gândacii sunt eliminate dacă se presară bicarbonat de sodiu pe la colţurile casei.

8. O linguriţă cu bicarbonat în apa florilor din vază ajută la menţinerea prospeţimii acestora pe termen lung.

9. Vasul de toaletă şi cada este mai uşor de curăţat şi capătă miros proaspăt dacă se adaugă bicarbonat de sodiu, se lasă să acţioneze o oră şi apoi se clăteşte.

10. Mirosul de ţigări este înlăturat dacă în scrumieră se pun câteva linguriţe de bicarbonat de sodiu cu apă.

11. Culoarea covoarelor prinde viaţă iar praful din ţesătură dispare dacă presari puţin bicarbonat, freci uşor, laşi să acţioneze o oră şi apoi aspiri.

12. Resturile de mâncare ori săpun din canalizare pot fi uşor îndepărtate cu bicarbonat. Se pune o ceaşcă de bicarbonat în canalizare, se lasă circa 15 minute să acţioneze şi se toarnă 3-4 litri de apă fiartă.

13. Piatra depusă pe obiectele sanitare (bateriile de duş sau chiuvetă) dispare dacă freci cu o lavetă şi puţin bicarbonat, apoi clăteşti cu apă rece.

14. Amestecul de apă şi bicarbonat este eficient şi pentru curăţarea geamurilor şi oglinzilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.