A PUS ASPIRINA IN MASINA DE SPALAT – EFECTUL ESTE UIMITOR!

Să-ți menții hainele albe curate și strălucitoare e o sarcină incredibil de dificilă. Le poți păta cu ulei, cafea, grăsime sau cerneală ori, chiar dacă ești atentă, tot rămân urmele galbene de la subraț. Acestea fac bluzele să pară scârboase, iar pe cel care le poartă neigienic. Petele de sudoare sunt și incredibil de greu de scos, iar a le ține în apă și înălbitor poate înrăutăți problema.

Petele de la subraț sunt rezultatul reacției chimice dintre aluminiu (din deodorantele și antiperspirantele obișnuite), transpirație și tricou. Tricourile din bumbac și transpirația conțin proteine, care interacționând cu aluminiul dau culoarea gălbuie. Transpirația și deodorantul intră în tricou, aluminul din deodorant făcându-l rezistent la apă. Dacă nu vrei ca petele galbene să-ți distrugă hainele favorite, fugi la dulapul cu medicamente și apelează la ajutorul analgezicului de toate zilele – aspirina.

Zdrobește 300mg de aspirină (înfășoar-o într-o bucată de hârtie și piseaz-o cu o vergea, un mâner sau un pahar). Dizolvă aspirina zdrobită în vreo 6 l de apă caldă (nu prea fierbinte). Pune în soluție toate hainele pătate pentru minim 8 ore (cel mai bine ar fi să le lași peste noapte). Apoi, spală hanele la mașină ca de obicei.

Pentru a mări efectul, poți zdrobi încă 2-3 aspirine și să le amesteci cu suficientă apă cât să se formeze o pastă groasă. Freacă pasta pe pet și las-o să acționeze înainte să-ți clătești și să speli hainele ca de obicei.

Aspirina face minuni datorită ingredientului său principal – acidul salicilc, care funcționează la fel ca oțetul, sucul de lămâie și acidul boric. Această metodă de albire este complet sigură și nu deteriorează materialele și îndepărtează murdăria și petele într-un mod eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.