Aceste MĂȘTI FĂCUTE ÎN CASĂ îți vor face PIELEA catifelată și RADIANTĂ în numai câteva minute

Natura se pricepe cel mai bine la toate, așa că iată câteva rețete naturale, eficiente, care te vor ajuta să scapi de riduri și de părul nedort de pe față. Rezultatul combinat? Un ten fin și strălucitor la orice vârstă!

1. Rețetă de cremă antirid

Ai nevoie de: 2 lingurițe de vaselină, 1 linguriță de ulei de migdale sau de măsline, un gălbenuș de ou, 1 linguriță de miere, 1 avocado copt.

Cum s-o prepari:
Încălzește vaselina pentru câteva secunde, până se înmoaie – într-o oală sau la cuptor sau într-un recipient sigur în cuptorul cu microunde.
Adaugă mierea și amestecă bine. Adaugă restul ingredientelor – gălbenușul de ou la final. Amestecă bine bine până obții o pastă omogenă. Pune crema într-un borcan acoperit și amestecă bine.

Cum s-o folosești:
Mai întâi, lasă amestecul să stea 5 minute.
Spală-ță și usucă-ți foarte bne fața, apoi aplică crema.
Masează-te ușor timp de cinci minute, cu mișcări circulare, folosindu-ți inelarele.
Așteaptă o jumătate de oră, apoi îndepărteaz-o cu un bețișor de urechi ori cu un prosop umezit cu apă minerală.

2. Mască pentru îndepărtarea părului facial

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Ai nevoie de: 2 lingurițe de făină gram, ¼ linguriță d pudră de turmeric, 3-4 lingurițe de lapte proaspăt, 1 linguriță de suc de lămâie, 1 linguriță de ulei de cocos.

Cum s-o prepari:
Adaugă toate ingredientele într-un bol și amestecă bine până obții o pastă groasă. Rezultatul ar trebui să arate ca o masă galbenă uleioasă.

Cum s-o folosești:
Aplică un strat gros de pastă pe față, evitând pleoapele și sprâncenele.
Împrăștie pasta peste toate zonele unde vrei să nu mai ai păr.
Lasă masca să se usuce timp de zecem inute.
Freacă ușor masca uscată cu degetele pentru a o îndepărta.
Când ai terminat, spală-te pe față cu apă caldă și șterge-te cu un prosop moale.
Vei vedea o diferență uriașă în numai zece minute.

Turmericul este originar din Indonezia și sudul Indiei, unde a început să fie recoltat cu mai bine de 5000 de ani în urmă, jucând, de-a lungul timpului, un rol important în multe culturi orientale tradiționale. Deși negustorii arabi l-au introdus în circuitul comercial european în secolul al 13-lea, e lesne de văzut că în culturile vestice, popularitatea să este mai mult decât recentă. Mare parte a acestei popularități vine din cercetările recente care i-au scos la suprafață nenumăratele proprietăți terapeutice și nu numai.

Cunoscut inițial sub numele de șofran indian, grație culorii sale intense de galben-orange, foarte asemănătoare cu cea a mult mai uzualului șofran, acesta a fost folosit de-a lungul istoriei drept condiment și remediu natural. Are o aromă picantă, caldă și amară deopotrivă, iar mirosul său, deși discret, amintește de portocală și ghimbir, cu care este, de altfel, înrudit. Este elementul de bază în prepararea curry-ului și chiar a muștarului și este sărac în calorii (două lingurițe de turmeric au în jur de 16 calorii). Conține, de asemenea, mangan, vitamin B6, fibre și potasiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.