Acești 3 pași simpli îți CURĂȚĂ SINUSURILE imediat printr-o TEHNICĂ surprinzătoare

Majoritatea zonelor sinusurilor sunt destul de mici, cu excepția sinusurilor maxilare. Sinusurile sunt perechi, una în fiecare parte a capului, în apropierea nasului. Sinusurile maxilare sunt cele mai mari, cele etmoide sunt localizate între ochi, iar sinusurile sfenoide sunt situate în oasele din spatele nasului. În mod normal, sinusurile sunt goale și au doar un strat subțire de mucus.

Nu se știe sigur care este rolul sinusurilor. Există două teorii predominante: umidifică respirația sau amplifică vocea.
Congestia sinusurilor e definită ca blocarea căilor nazale din cauza mebranelor care se umflă și apare atunci când ai alergii, gripă sau sinuzită. Mulți oameni au pățit asta la un moment dat – e dureros și enervant.

Iată câteva remedii pentru a scăpa de congestia sinusurilor:

1. Stai jos și poziționează-ți capul și corpul la un unghi de 45 de grade

Întoarce-ți capul și masează-ți mușchiul sternocleidomastoid de 5 ori. Mușchiul e localizat chiar sub urechi și coboară spre gât, perpendicular cu clavicula. Masează și partea cealaltă, pentru a relaxa gâtul.

2. Folosindu-ți arătătoarele, găsește părțile tari ale nasului, apoi pe cele moi, unde se termină osul

FOLLOW ME

An error occurred while retrieving media

Cu mișcări circulare, masează zona dintre partea moale și os, aplicând presune în mod ferm, dar nu inconfortabil, timp de 20-30 de secunde. După aceea, masează mușchii din lateralele nasului, spre pomeți. Astfel zona respectivă se va relaxa

3. Tot folosindu-ți degetele arătătoare, găsește osul orbitei superioare

Acesta se găseșteîn zona de deasuprafiecăruiochi. Găseșteadâncitura supra orbitală – de deasupracentruluiglobului ocular. Cu mișcăricirculare, maseazăloculrespectiv cu o presiuneconfortabilătimp de 20-30 de secunde.

În final, cu ambele mâine, găsește centru frunții

Cu mișcări circulare și presiune confortabilă, masează ușor, îndreptându-te spre tâmple.

După aceste lucruri, ar trebui să te simți ceva mai bine, dar s-ar putea să fie nevoie de repetări și adaptări în funcție de preferințele personale, pentru cele mai bune rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.