Alimente pe care nu trebuie să le ții în frigider. Obișnuim adesea să ținem toate alimentele în frigider cu gândul că astfel se vor păstra mult mai bine. Din păcate, în unele cazuri nu e așa.
Pepene galben – atunci când nu este încă tăiat trebuie lăsat la temperatura camerei întrucât pe măsură ce se coace mai mult cu atât e mai dulce. Însă, după ce acesta este tăiat trebuie pus la frigider.
Roșiile – La fel ca și în cazul pepenelui galben și roșiile au nevoie să stea la temperatura camerei.
Cartofii – alimentele care conțin amidon nu trebuie ținute la frigider. Motivul este că atunci când amidonul este ținut la frigider se transformă în zaharuri.Asta înseamnă că brusc cartofii vor avea un gust prea dulce și va avea o textură schimbată. Cartofii trebuie să fie depozitați într-o pungă de hârtie îmtr-un loc răcoros.
Painea – Dacă obișnuiești să ții pâinea în frigider aceasta va căpăta o textură uscată cu gust rânced.
Mierea – trebuie depozitată la temperatura camerei deoarece temperaturile scăzute determină cristalizarea mierii.
FOLLOW ME
Ceapa – Deși rezistă mai mult dacă dacă e ținută la frigider, își perde textura.
Fructele citrice – Lămâia, portocala sau grepfruitul ar trebui ținute la temperatura camerei, nu la frigider.
Untul de arahide – dacă este ținut la frigider capătă o textură mai groasă, la temperatura camerei este mult mai tartinabil.
Ketchupul – deși obișnuim cu toții să ținem acest sos în frigider, aciditatea crescută a acestuia împiedică înmulțirea bacteriilor așadar împiedică și alterarea acestui sos. Atât roșiile, cat si oțetul din ketchup, fac din acesta un sos cu pH foarte acid.
Produse de patiserie – dacă sunt ținute la temperaturi scăzute vor căpăta o textură uscată. Gustul acestora fiind afectat de temperatura joasă. Produsele de patiserie cu creme sau alte umpluturi se pot ține la frigider.
Cafeaua – Boambele de cafea și cafeaua râșnită absorb mirosurile neplăcute dacă este ținută la frigider. Însă, cafeaua trebuie ținută ântr-un recipient închis ermetic la temperatura camerei.