Ardei umpluți cu varză pentru iarnă – un deliciu petru mesele în familie


Murăturile sunt considerate testul de rezistență pentru gospodine. Pe cât pare de simplu pe cât de complicat este ca gustul autentic să se păstreze de la an la an. De data aceasta vă propunem ”o conservă„ nemaipomenită pentru iarnă.

Ingrediente:

– 1 kg de varză;

– 2 kg de ardei gras;

– 3 cepe;


– 300 gr de morcov;

– 4-5 căței de usturoi;

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

– 1 ardei iute;

– câte 5-6 boabe de piper negru pentru fiecare borcan;

– 20-25 gr de pătrunjel.

Pentru marinadă:

– 2l de apă;

– 2 linguri de sare;

– 200 gr de zahăr;

– 180 ml de oțet 9%;

– 100 ml de ulei.

MOD DE PREPARARE:

Se spală și se taie legumele. Varza fideluță, ceapa jumătăți subțiri de rondele, morcovul pai subțire sau îl treci prin răzătoare, usturoiul lamele, ardeiul iute rondele, iar pătrunjelul mărunțit. Se amestecă foarte bine varza cu morcovul, ceapa și pătrunjelul.
Următorul pas constă în tăierea capacelor dee la ardei și îndepărtarea semințelor din interior cu grijă, pentru a nu se crăpa.
Umpleți ardeii cu legume cam jumătate, îndesând foarte bine. Apoi se adaugă câte o felie de usturoi și o rondea de ardei iute (ori 2 dacă vreți să fie mai picant). Apoi completați cu amestecul de legume.

Borcanele se sterilizează la cuptor pentru 10-12 minute la temperatura de 150 de grade Celsius și fierbeți capacele.

Umează să aranjăm compoziția în borcane. La baza acestora se pun câteva boabe de piper și puneți ardei unul peste actul cât mai strâns cu putință. În cazul în care rămâne loc liber spre marginile morcanelor le puteți umple cu felii de ardeie gras sau varză.

Umează să pregătim marinada. Se adaugă sare și zahăr într-o cratiță cu apă. Amestecați și fierbeți încă 2-3 minute după ce a atins punctul de fierbere. Se adaugă ulei, oțet și se mai fierbe pentru încă 1 minut.

După ce ați luat-o de pe foc, clocotită fiind o turnați în borcane până la refuz. Acoperiți borcanele cu capacele, însă fără să le închideți. Lăsați-le apoi să se odihnească pentru 10 minute.

Borcanele se așează într-o cratiță cu un prosop la bază. Peste care se toarnă apă caldă până sub umerii borcanelor și sterilizați ardeii timp de 30 de minute pentru borcanele de 2l, în timp ce pentru borcanele de 1l fierbeți 20 de minute, după ce apa a început să fiarbă.

Închideți borcanele etanș, le întoarceți cu susul în jos, le acoperiți cu o plapumă călduroasă și le lăsați să se răcească complet. Ardeii umpluți cu legume se păstrează foarte bine chiar și la temperatura camerei.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.