Băiatul meu: om mare în corpușor de copil

Alex a venit când eram foarte-foarte tânără. Știam, cu toată sinceritatea, destul de puțin despre ce înseamnă să fii mamă. Am învățat. De fapt, ne-a lăsat să ne învățăm cu el, dacă vreți. 🙂 De parcă ar fi știut că e cazul să fim luați cu răbdare.

Bun și cuminte. Așa era băiatul meu, așa a rămas. Ascultător ca un miel, puternic precum un berbec.

alexmic1

Azi face 9 ani. Pe măsură ce crește întrevăd în el ce va să fie. Cred că e în ADNul mamelor să proiecteze asupra copilului viitorul, să ghicească în gesturile lui de copil, bărbatul ce va deveni.

Și mă uit la Bibi și nu mă pot abține să nu fiu mândră și recunoscătoare pentru un pui frumos și blând. Are grijă de Alesia, are grijă și de mine uneori, are deja treburile lui – grădina cu legume și animalele pe care le crește, e ca un om mare în corpușor de copil.

alexpup

Are prietenii lui – când mergem la Sinaia pleacă pe munte cu ciobanii, stă cot la cot cu ei, mănâncă bulz și știe pe deasupra pe unde să mergi ca să nimerești geana dealului. Eu la nouă ani – câți face azi puiul meu, cred că…aveam treburi de rezolvat cu niște rochii și păpuși. Nu aș putea să articulez foarte clar că universul meu de atunci era atât de rotund și de bogat precum al băiatului meu.

iepuri

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Dacă, prin farmec, ni s-ar întâmpla ca în filmul acela 13 going on 30, cred că s-ar prinde destul de repede de rosturile noastre de adulți. Și poate că m-ar suna să îmi spună: te aștept la masă, mama. Le-am spus să îți facă un tiramisu la desert. Să știi că vreau să cunoști pe cineva. 

Trece repede timpul. Și ce bine. Că uite ce minuni ies la iveală din noi și din ei.

alexmic

peste

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.