De ce i-am făcut copilului meu cont de instagram

După ce am anunțat că i-am făcut Alesiei cont de instagram, mesajele de la părinții „bine intenționați” nu au întârziat să apară. Că e prea mică, că o să îi dăuneze, că o să aibă acces la lucruri nepotrivite pentru vârsta ei și lista poate continua. De ce i-am făcut copilului meu cont de instagram? Pentru că și-a dorit asta după ce m-a văzut pe mine. Și știți cum sunt copiii când își doresc ceva? Nu o să vină ca o surpriză: sunt extrem de insistenți.

Și atunci când un copil își dorește cu insistență ceva, refuzându-i acel ceva nu faci decât să-l înverșunezi, să-i stârnești și mai tare dorința și să îl duci în situația în care să facă lucrurile pe la spatele tău. Așa că eu am cedat și am preferat să-i fac Alesiei un cont de instagram la care are acces numai pe telefonul meu. Mi-a cerut telefonul să se filmeze, apoi eu postam filmulețele cu care eram de acord. Totul se făcea sub supravegherea mea sau a mamei mele.

Dar știți cum sunt copiii când au obținut ceea ce și-au dorit? Extrem de plictisiți… Așa că cine credeți că îi postează pe cont? Ați ghicit, eu! 🙂 Interesul pentru instagram a scăzut la fel de ușor pe cât s-a stârnit. Așa cum se întâmplă întotdeauna.

Așa că eu zic să lăsăm temerile de-o parte. Așa e, copiii noștri nu o să trăiască copilărila noastră, cum nici noi nu am trăit-o pe a părinților. Asta nu înseamnă că trebuie să rămânem ancorați în trecut și să le refuzăm accesul la tehnologie. Tehnologia ne face zi de zi viața mai ușoară, așa că nu văd de ce i-am priva pe ei de aceste beneficii. Da, nu sunt de acord cu timp nelimitat petrecut pe tablet sau cu site-urile care nu le sunt dedicate, dar atâta timp cât știi să controlezi situația și să le limitezi accesul, soluțiile vor fi de partea ta. 🙂

Bineînțeles că asta nu înseamnă că trebuie să facem orice își doresc copiii noștri. Măsurăm, desigur, costurile și implicațiile și nu ne aruncăm cu capul înainte la orice scâncet. Dar sunt destul de sigură că știți să faceți diferența dintre mofturi și pretenții prea mari. 🙂

 

FOLLOW ME

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

 

 

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.