De ce i-am făcut copilului meu cont de instagram


După ce am anunțat că i-am făcut Alesiei cont de instagram, mesajele de la părinții „bine intenționați” nu au întârziat să apară. Că e prea mică, că o să îi dăuneze, că o să aibă acces la lucruri nepotrivite pentru vârsta ei și lista poate continua. De ce i-am făcut copilului meu cont de instagram? Pentru că și-a dorit asta după ce m-a văzut pe mine. Și știți cum sunt copiii când își doresc ceva? Nu o să vină ca o surpriză: sunt extrem de insistenți.

Și atunci când un copil își dorește cu insistență ceva, refuzându-i acel ceva nu faci decât să-l înverșunezi, să-i stârnești și mai tare dorința și să îl duci în situația în care să facă lucrurile pe la spatele tău. Așa că eu am cedat și am preferat să-i fac Alesiei un cont de instagram la care are acces numai pe telefonul meu. Mi-a cerut telefonul să se filmeze, apoi eu postam filmulețele cu care eram de acord. Totul se făcea sub supravegherea mea sau a mamei mele.

Dar știți cum sunt copiii când au obținut ceea ce și-au dorit? Extrem de plictisiți… Așa că cine credeți că îi postează pe cont? Ați ghicit, eu! 🙂 Interesul pentru instagram a scăzut la fel de ușor pe cât s-a stârnit. Așa cum se întâmplă întotdeauna.

Așa că eu zic să lăsăm temerile de-o parte. Așa e, copiii noștri nu o să trăiască copilărila noastră, cum nici noi nu am trăit-o pe a părinților. Asta nu înseamnă că trebuie să rămânem ancorați în trecut și să le refuzăm accesul la tehnologie. Tehnologia ne face zi de zi viața mai ușoară, așa că nu văd de ce i-am priva pe ei de aceste beneficii. Da, nu sunt de acord cu timp nelimitat petrecut pe tablet sau cu site-urile care nu le sunt dedicate, dar atâta timp cât știi să controlezi situația și să le limitezi accesul, soluțiile vor fi de partea ta. 🙂


Bineînțeles că asta nu înseamnă că trebuie să facem orice își doresc copiii noștri. Măsurăm, desigur, costurile și implicațiile și nu ne aruncăm cu capul înainte la orice scâncet. Dar sunt destul de sigură că știți să faceți diferența dintre mofturi și pretenții prea mari. 🙂

 

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

 

 


Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.