Bei apă caldă sau rece? Ce se întâmplă în CORPUL tău în funcție de temperatura APEI

Un corp adult constă în 50% până la 60% apă. Acest lichid este vital pentru sănătatea ta și este crucial pentru ca corpul tău să funcționeze corect. Dar cum ar trebui să o bei – rece sau caldă, și cum e mai bine? Cei mai mulți dintre oameni au tendința de a alege un pahar de apă rece, în special pe o vreme caldă, deoarece are un gust mai bun și este mai răcoritoare. Dar, de fapt, apa caldă este dovedită a fi mult mai benefică pentru sănătatea ta.

Iată toate avantajele și dezavantajele de a bea apă caldă și rece:

Apă rece

Apa este rece este de la 7 grade până la 21 de grade. Se simte bine, mai ales într-o zi fierbinte de vară. Pe măsură ce bei un pahar de apă rece, adăugând niște gheață, te simți revitalizat. Cu toate acestea, s-a constatat că oamenii întâmpină multe efecte secundare atunci când beau apă rece.

1. Poate supăra digestia

Pe măsură ce consumi apă rece, vasele de sânge se micșorează, ceea ce împiedică abilitățile digestive. Poate duce la tulburări de stomac, dureri abdominale și constipație.

FOLLOW ME

2. Îți scade nivelul de energie

Corpul tău folosește energie suplimentară pentru a încălzi apa rece, pentru a o aduce la o temperatura medie. De aceea, nu trebuie să bei apă cu gheață decât dacă dorești să te simți extenuat și în imposibilitatea de a-ți îndeplini sarcinile zilnice.

3. Încetinește ritmul cardiac

Apa rece poate provoca scăderea ritmului cardiac. Stimulează nervul vag, care formează o parte importantă a sistemului nervos autonom al organismului. Temperatura scăzută a apei acționează ca un stimulent pentru nervul vag de a reduce frecvența cardiacă.

4. Creează mucus în corpul tău

Apa rece provoacă mucusul din corpul tău să se extindă. Sistemul imunitar se deteriorează și poate duce la multe circumstanțe neplăcute – de la un nas înfundat până la boli grave.

Apă caldă

Apa caldă este de la 26 până la 40 de grade. În mod normal, nimeni nu are tendința de a bea acest lucru, deoarece ca opțiuni de lichid cald există cafeaua sau ceaiul. Dar există de fapt multe beneficii în a bea apă caldă!

1. Detoxifică corpul

Consumul de apă caldă, mai ales dimineața, te va ajuta să elimini toxinele din corp, care pot contribui la numeroase boli. Pentru un efect mai puternic, adaugă o felie de lămâie în apa caldă: vitamina C va înviora celulele în timp ce apa caldă va detoxifica corpul.

2. Luptă împotriva durerii

S-a dovedit că apa caldă ameliorează durerea cauzată de menstruație și durerea de cap. Îmbunătățește circulația sângelui și îmbunătățește fluxul sanguin. Dacă ai crampe, ar trebui să bei și apă caldă, deoarece te va ajuta să te relaxezi.

3. Scade nivelul stresului

Nu doar o baie fierbinte poate reduce stresul. Încearcă să bei un pahar de apă caldă atunci când te simți stresat. Aceasta va ajuta sistemul nervos central să funcționeze corect. Cortizolul este unul dintre hormonii de stres și dacă ești deshidratat, crește nivelul stresului. Dacă ești bine hidratat, ești mai rezistent la stres.

4. Ajută la scăderea în greutate

În general, consumul apei e ajută să pierzi în greutate, dar dacă bei apă caldă, metabolismul tău se va activa complet. Apa caldă crește temperatura corpului și în timp ce corpul tău încearcă să compenseze diferența de temperatură, caloriile încep să ardă.

5. Îmbunătățește circulația sângelui

Apa rece este cunoscută pentru a închide venele, în timp ce apa caldă ajută fluxul sanguin liber. Un flux de sânge sănătos este cunoscut că are un impact asupra multor aspecte ale corpului tău, de la tensiunea arterială la un risc de boli cardiovasculare.

6. Ajută digestia

Te poți confrunta cu probleme atunci când mergi la toaletă când există puțină sau deloc mișcare intestinală. Deshidratarea este una dintre cele mai frecvente cauze ale constipației, astfel încât apa, în general, stimulează intestinele. Apa caldă s-a dovedit a fi chiar mai eficientă în îmbunătățirea funcției intestinului.

7. Oprește îmbătrânirea prematură

Îmbătrânirea prematură este unul dintre cele mai mari coșmaruri pentru femei. Mai mult, prezența crescândă a toxinelor în corpul femeii poate face ca acest coșmar să devină realitate. Apa caldă poate ajuta organismul să elimine toxinele.

 

sursa materialului: brightside.me

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.