Beneficiile uleiului de liliac. Puțini sunt cei care știu ASTA

Beneficiile uleiului de liliac. Puțini sunt cei care știu că această floare are întrebuințări uimitoare pentru corpul uman. Acest ulei se poate realiza acasă din oricare dintre cele 25 de specii de arbuști și arbori de grădină parfumați și frumoși din familia Oleaceae.

Este originară din Europa de Est și din regiunile temperate ale Asiei. Este recunoscută pentru rezistența sa, pentru faptul că este ușor de crescut și nu necesită o întreținere deosebită. Planta poate crește între 5 și 15 metri înălțime. Uleiul de liliac este de obicei roz, cu un miros floral revigorant. De obicei uleiurile esențiale de liliac au parfumuri sitetice deoarece florile nu pot fi distilate pentru obținerea unui ulei esențial.

De aceea, dacă aveți în curte un asemenea arbore, ar fi și păcat să nu încercați măcar o dată să realizați un ulei esențial de liliac. Este foarte simplu de realizat. Trebuie doar să urmății pașii aceștia:

1. Culegeti flori de liliac proaspete.

2. Asezati tifon peste un castron si puneti florile deasupra.

3. Adaugati 2 cani de apa, asigurindu-va ca toate florile sint complet scufundate. Acoperiti vasul si lasati-l sa stea peste noapte.

FOLLOW ME

Acum, că ați aflat cum puteți să faceți ulei de liliac acasă, ar fi bine să știți și la ce se folosește. Uleiul de liliac a fost laudat pentru multele sale beneficii pentru sănătate. Ca ulei aromatoterapeutic, se spune că diminuează și vindecă simptomele depresiei și anxietății, datorită parfumului liniștor și relaxant. Uleiul de liliac poate ajuta și la:

• Prevenirea tulburărilor digestive și eliminarea viermilor intestinali

• Combaterea infecțiilor bacteriene și fungice

• Reducerea ridurilor și a pielii îmbătrânite

• Prevenirea și tratarea malariei.

De altfel, fitoterapeutii moderni folosesc uleiul esențial de liliac pentru a trata erupțiile cutanate, arsurile solare, tăieturile minore, zgârieturile și alte afecțiuni ale pielii. Uleiul de liliac se adaugă în loțiuni, săpunuri, șampoane și balsamuri pentru efectul său de parfumare și calmare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.