Beneficiile uleiului de liliac. Puțini sunt cei care știu că această floare are întrebuințări uimitoare pentru corpul uman. Acest ulei se poate realiza acasă din oricare dintre cele 25 de specii de arbuști și arbori de grădină parfumați și frumoși din familia Oleaceae.
Este originară din Europa de Est și din regiunile temperate ale Asiei. Este recunoscută pentru rezistența sa, pentru faptul că este ușor de crescut și nu necesită o întreținere deosebită. Planta poate crește între 5 și 15 metri înălțime. Uleiul de liliac este de obicei roz, cu un miros floral revigorant. De obicei uleiurile esențiale de liliac au parfumuri sitetice deoarece florile nu pot fi distilate pentru obținerea unui ulei esențial.
De aceea, dacă aveți în curte un asemenea arbore, ar fi și păcat să nu încercați măcar o dată să realizați un ulei esențial de liliac. Este foarte simplu de realizat. Trebuie doar să urmății pașii aceștia:
1. Culegeti flori de liliac proaspete.
2. Asezati tifon peste un castron si puneti florile deasupra.
3. Adaugati 2 cani de apa, asigurindu-va ca toate florile sint complet scufundate. Acoperiti vasul si lasati-l sa stea peste noapte.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
Acum, că ați aflat cum puteți să faceți ulei de liliac acasă, ar fi bine să știți și la ce se folosește. Uleiul de liliac a fost laudat pentru multele sale beneficii pentru sănătate. Ca ulei aromatoterapeutic, se spune că diminuează și vindecă simptomele depresiei și anxietății, datorită parfumului liniștor și relaxant. Uleiul de liliac poate ajuta și la:
• Prevenirea tulburărilor digestive și eliminarea viermilor intestinali
• Combaterea infecțiilor bacteriene și fungice
• Reducerea ridurilor și a pielii îmbătrânite
• Prevenirea și tratarea malariei.
De altfel, fitoterapeutii moderni folosesc uleiul esențial de liliac pentru a trata erupțiile cutanate, arsurile solare, tăieturile minore, zgârieturile și alte afecțiuni ale pielii. Uleiul de liliac se adaugă în loțiuni, săpunuri, șampoane și balsamuri pentru efectul său de parfumare și calmare.