Brăduțul de Crăciun

Anul acesta, sărbătorile înseamnă mai mult decât oricând… acasă. Crăciunul şi poate şi Revelionul vor avea loc în sufragerie, alături de familie. 

Vor fi sărbători altfel, dar ţine doar de noi cum şi cât de rapid ne adaptăm. Anul acesta poţi, spre exemplu, să te bucuri mai repede de farmecul bradului de Crăciun. Dacă până în 2019 obişnuiai să aştepţi până în Ajunul Crăciunului ca să îl împodobeşti, acum încearcă să te bucuri mai mult timp de el. Noi l-am făcut la puțin timp după Moș Nicolae, ca să ne înveselească în fiecare zi.  Până la urmă, brăduțul de Crăciun este simbolul uneia dintre cele mai frumoase sărbători ale creştinătăţii şi poate aduce în casa ta mai repede bucurie, lumină şi energie bună.

 

În plus, este şi un accesoriu personalizat care vorbeşte despre tine şi despre familia ta. Indiferent de varianta pentru care optezi: artificial, natural în ghiveci- e important să alegi ceva ce îţi bucură sufletul şi să îndrăzneşti să îl împodobeşti exact aşa cum simţi. 

Dacă până anul trecut bradul a fost împodobit cu accesorii aurii şi roşii, acum încearcă ceva nou, îndrăzneţ – dar care să îţi placă şi să îţi creeze o stare de bine. 

Nu alege extremele – nu îl decora albastru, dacă nu este una dintre culorile tale favorite. Dar încearcă să găseşti o combinaţie cromatică pe placul tuturor celor din casă. 

Dacă nu reuşiţi să vă hotărâţi alegeţi culori sau o culoare –  tot de preferinţe depinde- care să se asorteze cu restul obiectelor din camera în care este aşezat bradul. Nuanţele trebuie să fie în armonie(draperiile, covorul, pătura de pe canapea, etc). Dacă în sufrageria ta predomină mov-ul, s-ar putea să nu fie cea mai inspirată alegere să împodobeşti cu roşu sau verde bradul. Optează pentru argintiu, auriu sau alb. Nici gri-ul nu este o alegere rea. Şi poţi încerca să le asociezi între ele-alb şi argintiu, auriu cu alb.

Alege decoraţiuni strălucitoare. Nu trebuie să pui beteală sau ghirlande dacă nu îţi plac. Optează pentru globuri sau decoraţiuni în diferite forme: reni, îngeraşi, stele şi oameni de zăpadă, dar care să strălucească şi să transforme bradul într-o bijuterie. 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun)

Flori în brad

Da, poate fi împodobit cu accesorii sub forma unor flori- spre exemplu, crăciuniţe. În supermarket-uri şi magazine cu decoraţiuni de Crăciun găseşti flori mai mici sau mai mari, de toate formele şi în toate nuanţele. Trebuie doar să ai imaginaţie. Poţi folosi şi globuri, evident. Nu uita să păstrezi nota de rafinament folosind flori de acelaşi fel. 

Dacă pui crăciuniţe roşii, alege şi mici globuri argintii sau aurii. 

Brad alb 

Brazii artificiali albi sunt iubiţi şi daţi la o parte, în acelaşi timp. Cei care iubesc Crăciunul clasic, nu înţeleg de ce ar cumpăra cineva un brad alb. În schimb, iubitorii sărbătorilor cu accente moderne şi fashion, aleg bradul artificial alb pe care îl decorează ca în basme: cu decoraţiuni aurii sau argintii. 

Într-un brad alb nici globurile roz nu se văd rău, mai ales dacă alternăm dimensiunile şi nu punem doar globuri foarte mari. 

Cei mici adoră, oricum, sărbătorile. Iar împodobitul bradului în familie este, în mod sigur, activitatea lor preferată în luna decembrie, alături de coacerea turtei dulci. 

Dar pentru ei poate fi destul de dificil să îşi exprime creativitatea – la propriu şi la figurat. La propriu, pentru că nu ajung să împodobească bradul. Poate doar să agaţe câteva globuri la baza acestuia. 

Şi la figurat pentru că bradul nostru trebuie să arate armonios, clasic şi modern în acelaşi timp. În vreme ce copiii dau frâu liber creativităţii şi ar pune în brad jucării, bomboane, beteală şi mărgele în acelaşi timp, mulţi dintre adulţi sunt foarte calculaţi şi atenţi la fiecare detaliu. O misiune luată în serios, împodobirea bradului ar fi şi mai amuzantă şi distractivă pentru cei mici ar fi să împodobească brăduţul lor. 

Cum? Cumpără un brad mic. Fie unul pentru birou, care să stea în camera lor, fie unul puţin mai mare, de 1 metru-1 metru jumătate. Dacă nu vrei să cumpeir unul natural, poţi alege unul artificial. 

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun)


Lasă-l pe cel mic să îl împodobească aşa cum simte, dar supraveghează-l, ca să te asiguri că totul este în siguranţă. Nu interveni cu sfaturi, decât dacă îţi sunt cerute. Poţi sugera frumos, cu prietenie, ce combinaţie de culori ar fi potrivită pentru ca rezultatul să fie unul cât mai plăcut.  Dar nu impune nimic! Nu uita, este brăduțul lui. 

Şi poate şi adulţii ar trebui să înveţe de la copii. Să fie mai bucuroşi când văd globuri şi lumini de Crăciun, să mănânce o felie de cozonac sau câteva bomboane fără să se simtă vinovaţi şi să aibă curajul să facă ceea ce simt, doar pentru că asta îi face fericiţi.

Împodobiţi brazii cum simţiţi, aşa cum vă place. Pentru că cea mai importantă regulă este că..nu există reguli. Dar nu uitaţi să împodobiţi şi sufletele cu decoraţiuni strălucitoare – iubire, speranţă, credinţă şi iertare. 

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun)

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

0 comentarii pe “Brăduțul de Crăciun

  1. Asaftei Simona says:

    Eu în fiecare an imi împodobesc bradul din timp ,adică pe 1 decembrie mă ocup de el,îmi place să mă bucur mai mult timp de el și cel alb eu una nu prea imi place ,unul artificial ,dar verde să fie ,parcă imi dă o stare de bine ,imi aduce aminte de copilărie ,tot timpul acasă mama îmi facea brăduț ,dar era natural ,imi place mai mult ,dar acuma am unul artificial pe care-l fac mai mulți ani la rând șimu se pare mult mai avantajos așa ,nu dau bani pe fiecare an ptr.brăduț .Am citit cu mare drag articolul tău și-ți doresc ,,Sărbători fericite ” ,pline de bucurii alaturi de cei dragi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.