Cât de mult ar trebui să MERGI PE JOS zilnic ca să SLĂBEȘTI

Mulți dintre noi facem sport, mergem la sala de gimnastică sau încercăm diferite diete… în tot acest timp nici măcar nu ne-am dat seama că mersul îndelungat pe jos e la fel de eficient. Iată câteva reguli pentru mers pe care le poți aplica pentru a înlocui un întreg set de exerciții.

Cum să transformi o plimbare într-un set de exerciții

Principalii factori care influențează arderea caloriilor atunci când mergi sunt distanța acoperită, viteza și greutatea corpului. Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui să urmezi un program regulat și să folosești un cronometru.

De câți pași ai nevoie pe zi pentru a slăbi

Aceste aproximări te vor ajuta să îți creezi propriul program (ține cont că multe depend de trăsăturile personale, stilul de viață, obiceiurile alimentare și starea de sănătate):

100kcal = 2 000 pași = 1.6 km
1 kg = 140 000 pași = 7000 kcal = 112 km

FOLLOW ME

Cum să faci ca să mergi mai mult pe jos:

Încearcă să nu conduci și să nu iei autobuzul.

Du-ți copiii la școală și ia-i de acolo.

Nu mai folosi lifttul sau scările rulante.

Plimbă-ți câinele pentru mai mult timp.

Pentru a-ți face plimbările mai interesante, încearcă să:

Îți iei un prieten cu tine.

Să asculți muzica ta preferată.

Să te plimbi prin locuri pe care nu le cunoști sau să alegi rute noi.

Iarna poți să folosești acasă o bandă de alergat. Te vei păstra în formă în timp ce te uiți la serialele tale preferate.

 

Cum să mergi corect


Ține minte că pașii sunt de regulă inegali și pot varia. Pentru a-I măsura, acoperă o distanță de 10-20 de metri în ritmul tău normal, numărând pașii. Împarte distanța în centimetrii (1000 sau 2000) în funcție de numărul pașilor pe care i-ai făcut.

Mai puțin de 70 de pași pe minut
Pentru o persoană sănătoasă, un asemenea ritm nu are efect de antrenament, dar e recomandat oamenilor care își revin după un atac de cord sau suferă de anghină severă.

71 – 91 de pași pe minut, 3-4 km pe oră
Recomandat oamenilor care au probleme cardiovasculare.

91-110 pași pe minut, 4-5 km pe oră
O sarcină bună pentru corp, potrivită pentru orice persoană sănătoasă.

111-130 pași pe minut
Un exercițiu bun pentru corpul tău, dar chiar și oamenilor sănătoși le e greu să mențină acest ritm pentru prea mult timp.

Reguli pentru mers


Începe ușor, crescând durata și ritmul. Ar trebui să mărești lungimea plimbărilor mai întâi, abia apoi ritmul, într-un mod adecvat pentru sănătatea ta.

Mergi zilnic. Nu îți va folosi la nimic dacă mergi o dată pe săptămână. Dacă nu poți să te plimbi în fiecare zi, fă-o măcar de 2-3 ori pe săptămănă, la minim o orăsau o oră și jumătate după masă.

Vorbește cu medicul și mergi la un control medical, o dată sau de două ori pe an.

Ai grijă la postură. Umerii și spatele ar trebui să fie drepți, iar stomacul tras.

Nu uita că a merge încet pe o distanță mică e inutil, iar dacă mergi prea repede, pentru prea mult timp fără să te pregătești înainte, îți poți face mai mult rău decât bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.